Jälkiruoka ja makeiset
› Foorumit › Jouluruokaa ja reseptejä › Jälkiruoka ja makeiset
Merkitty: joulukakku jouluherkut
- Tämä aihe sisältää 24 vastaukset, 7 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten
Punatonttu toimesta.
-
JulkaisijaArtikkelit
-
28.8.2021, 23:10 #3621
PunatonttuAvainmestariAiheen aloittajaGlögijuustokakku. Ollut meillä monet joulut. Alla oleva resepti on tuttu.
Olen tehnyt suoraan appelsiininmakuiseen tuorejuustoon. Ja nykyään on jos minkä makuista tuorejuustoa tarjolla ja on helppoakin helpompaa vaikuttaa makumaailmaan.
Kiilteen osan olen tehnyt toisin, koska olen halunnut et todellakin maistuu se glögi. Ohjeen mukaan tehtynä tulee mun makuun liian vaisu glögin maku.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mausteinen-glogijuustokakku
-
Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 2 kuukautta sitten
Punatonttu.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.
25.9.2021, 21:46 #4129Unico
OsallistujaHarvemmin on jälkkäriä erikseen mahat on niin täynnä.
Illalla sitten juustoja ja joku kakku tms. käynee jälkkäristä.
Toki namia ja pähkinöitä on saatavilla myös kokoajan.
5.10.2021, 10:07 #4238
AaGeeOsallistujaMeillä anoppi on ollut useampana jouluna vieraana ja hän on tehnyt ja tuonut mukanaan jälkiruuan. Anopin bravuuri on juurikin Punatontun mainitsena marjakiisseli. On tainnut useampana vuonna olla karpaloa – kermavaahdolla koristettua tietenkin. Jos anoppi ei ole joulupöydässä, ollaan taidettu tyytyä ihan vaan suklaaseen.
29.7.2022, 22:45 #5342
PunatonttuAvainmestariAiheen aloittajaSuklaaterriini
Jos suklaahammasta kolottaa oikein reippaasti niin suositukset suklaaterriinille. Vähän marjaa ja ehkä kermavaahtoa seuraksi. Juhlavammin mascarponevaahto.
Kesällä tuli koemielessä tehtyä ja oli oikein hyvää. Enkulla kun hakee niin saa monen monta kivaa ohjetta.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.
6.10.2022, 22:44 #5533
PunatonttuAvainmestariAiheen aloittajaNyt on jotenkin fiilis, että jotain uutta kakkua jouluksi. Jotain oikein syntisen suklaista 🙂 Niin eihän sitä suklaata muutoin jouluna menekään. Ja mitä enemmän mä tätä pohdin niin tuntuu, että juuri tuo suklaa jollain tapaa rynnistää osaksi meidän jouluteemaa.
Jo mietin tässä kahvikakkua, jossa olisi suklaahippuja ja kenties vielä kuorrutettu suklaalla. Onneksi kohta ilmestyy noita joulun ruokalehtiä. Tulikin jo yksi.
Mulla on muuten uutena vuokana Nordic Ware kakkuvuoka joulukuuset. Siinä on usea pieni joulukuusi. Tulee juuri sopiva “leivoskakku”. Ja joku muukin vuoka taisi olla. Ostan yleensä 2-3 vuokaa kerralla. Lienee syytä mennä tutkimaan varastojaan 🙂
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.
14.10.2022, 15:06 #5556
AaGeeOsallistujaEn ole ihan varma, mutta tämä saattaisi olla aika lähellä kaipaamaani maustekakkureseptiä:
Maustekakku
200 gvoita
5 dlvehnäjauhoja
3 3/4 dlsokeria
1 1/2 tlruokasoodaa
1 tlkardemummaa
1 tlkanelia
1 tlinkivääriä
1 tlpomeranssinkuorta
1 tlneilikkaa
1/2 tlmaustepippuria
2 dlkevytmaitoa
2 kplmunaaMaustekakku valmistuu näin:
Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja mausteet keskenään.
Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito ja voisula.
Lisää maito-muna-voiseos kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista maustekakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia.
Tarkista kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsää. Älä paista kuivaksi.
Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista. Anna jäähtyä.
Siivilöi jäähtyneen maustekakun pinnalle tomusokeria.Resepti täältä: Maustekakku | Maku (meillakotona.fi)
14.10.2022, 19:49 #5559
PunatonttuAvainmestariAiheen aloittajaEn ole ihan varma, mutta tämä saattaisi olla aika lähellä kaipaamaani maustekakkureseptiä: Maustekakku 200 gvoita 5 dlvehnäjauhoja 3 3/4 dlsokeria 1 1/2 tlruokasoodaa 1 tlkardemummaa 1 tlkanelia 1 tlinkivääriä 1 tlpomeranssinkuorta 1 tlneilikkaa 1/2 tlmaustepippuria 2 dlkevytmaitoa 2 kplmunaa Maustekakku valmistuu näin: Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita jauhot, sokeri, sooda ja mausteet keskenään. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito ja voisula. Lisää maito-muna-voiseos kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista maustekakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsää. Älä paista kuivaksi. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia vuoassaan ennen kumoamista. Anna jäähtyä. Siivilöi jäähtyneen maustekakun pinnalle tomusokeria. Resepti täältä: Maustekakku | Maku (meillakotona.fi)
Reseptejä lukiessa tulee aina nälkä 🙂 Ja lisänä into kokeilla kaikkea uutta.Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.
6.8.2023, 15:35 #6011
PunatonttuAvainmestariAiheen aloittajaBrittien Christmas pudding cake 🙂
Onko tuttu? Jouluvanukaskakku. Jostain se tämäkin taas tuli mieleeni. Tätä kokeilin viime syksynä. Tämä ei kuitenkaan silloin päässyt joulun tarjottaviin. Nyt olisi ehkä aika ottaa uusinta tästä. Oli varsin erilainen tarjottava. Runsas maultaan. Itse tein muutoksia käytettyihin jauhoihin ja hedelmäpaloihin. Olisi oikein loistava myöhään syksyyn, jopa sinne pikkujouluihin tarjottavaksi.
Mut suosittelen kokeilemaan.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.
7.8.2023, 12:38 #6013
PunatonttuAvainmestariAiheen aloittajaMillainen olisi unelmiesi joulumakeinen?
Joka vuosi tulee uusia makeisia ja tietenkin ne vanhat, mitkä pitää pintansa.
Saisitkin suunnitella aivan omasi naminami. Miltä se maistuisi?
Omani olisi joku konvehti. Runsas glögi ripauksella valkosuklaata. Sitten voisi olla karpaloa ja tämäkin saisi makuparikseen valkosuklaata, mutta vaniljaa lisäpotkuna.
Kolmas olisi oikein täyteläinen kaneli ja tämäkin vaniljalla.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.
24.7.2025, 12:48 #7284
PunatonttuAvainmestariAiheen aloittajaHerkkupöydän ääressä
Aika päivittää tähänkin hieman jotain. Meillä ei hetkeen ole ollut maustekakku, taatelikakkua tai muuta niin sanottua kahvikakkua tarjolla. Taatelikakku on hyvää ja sitä olikin monet joulut tarjolla. On tullut muita tilalle. Ei kakkuja välttämättä, mutta muuta jälkiruoka- ja kahvipöytään sopivaa tarjottavaa.
Pannacotta on meillä ollut vakiona tarjottavista. Makumaailmaan muuttuessa lähes joka joulu. Se vaan hyvää, helppo tehdä, ja saa vaivattomasti uusia makuja tarjolle. Koristelussakin saa aina uudennäköistä vähän vaihtamalla aineksia.
Olen innokas kokeilemaan uusia, joten tämä näkyy näissäkin tarjottavissa. Kaikkea ei voi olla, joten jostain on aina luovuttava. Toisaalta joku pääsee vain tauolle. Se palautetaan joskus uudestaan tarjolle. Sitten jälleen muistaa miten hyvää joku olikaan.
Ei ole yhtään huono idea vuorotella ja vaihdella tarjottavia. Saa tällä tavoin helposti uudistettua joulumenunsa. Toki joulunpyhät on pitkä ajanjakso, joten siihen mahtuu monenlaista tarjottavaa. Antaa mahdollisuuksia usealle herkulle. Mikä estää laittamasta vaikka joka päivälle se yksi valittu jälkiruoka tai kakku. Oikeammin myös se rahatilanne asettaa rajat.
On hyvä aika pohtia uusia mahdollisuuksia joulun jälkiruokiin. Toki itsellä se aika on aina. Kesäherkut saa jouluherkuiksi niin vaivattomasti. Mausteet, hedelmät ja marjat saa jouluisuutta. Kaneli, neilikka, karpalo,luumu, taateli, omena yms.
Ihanaa torstaita just sulle😊
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.
-
Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 2 kuukautta sitten
-
JulkaisijaArtikkelit
- Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

