Jouluaaton ruokailut. Miten teillä?
- Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 1 vuosi, 6 kuukautta sitten
Punatonttu toimesta.
- Aiheeseen ‘Jouluaaton ruokailut. Miten teillä?’ ei voi kirjoittaa uusia vastauksia.
› Foorumit › Jouluarkisto › Jouluaaton ruokailut. Miten teillä?
Jouluaattona ja muinakin joulupyhinä on ruokaa tarjolla runsaasti. Onko teillä kaikki kerralla tarjolla vai jaksotettu?
Aattoaamu alkaa meillä aamupäivällä riisipuurolla. Tarjolla kahvia, glögiä, leipää lisukkeineen. Jonkun annokseen on piilotettu kokonainen manteli. Hauska ohjelmanumero.
Iltapäivällä tarjotaan kalat, mädit, äyriäiset ja muut kylmät (liha)herkut niille, joille kalapuoli ei niin maistu. Jos lapsia paikalla niin heille on sit omaa herkkua tarjolla. Lihapullat maistuu aina, ja jos jotain toivetta esitetty ennakkoon niin tehty ja laitettu tarjolle.
Illemmalla on laatikoiden, kinkun ja kalkkunan ja muun lihan aika. Jälkiruoka tietenkin päättää tämän osion. Joskus sekin nautittu vasta kahvin kanssa. Fiiliksen mukaan.
Aterian päättää pienen tauon jälkeen kahvit kakkuineen ja muine herkkuineen.
Yöpalana juustotarjotin ja muut herkut.
Yömyssy.
Meillä oli aiemmin kala- ja lihakattaus samaan aikaan, mutta havaittu tämä systeemi toimivaksi. Vatsa kiittää 🙂
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.
Meilläkin on päädytty jouluruokien jaksotuksen.
Aatto-aamuna yleensä ihan tavallinen aamupala. Lounaaksi keitetään riisipuuro ja sen kaveriksi vähän saaristolaisleipää ja kylmäsavu- tai graavikalaa. Päivälline riippuu siitä, missä joulu vietetään. Tänä vuonna ollaan silloin miehen suvun kanssa, joten tiedossa kinkku, peruslaatikot, lihapullia, perunaa ja muutama kalajuttu, kuten mäti härpäkkeineen, graavikala ja ehkä lämminsavulohta. Jälkiruoaksi on kai suklaakakkua. Hyvin perinteistä siis, mistä itse en kovin paljon välitä. Vatsan saan täyteen kyllä..
Kun pääsen joulupäivänä laittamaan omille vanhemmilleni ruokaa, laitetaan tarjolle runsas kalapöytä sekä kylmiä lihoja ja salaatteja. Tämä on just se, mitä on ihana suunnitella ja mihin pääsen tekemään kaikkea sienisalaatista sillikaviaareihin. Tulee varmaan myös uuniperunoita. Äitini tuo jälkkäriksi ehkä jonkin jäädykkeen.
Tämä jouluaaton ja -päivän erilaiset menut on ollut ihan mieletön oivallus meille: vatsaan mahtuu paremmin, kun ei ole kaikkea samana päivänä. Vaikka ns. perusjouluruoka ei ole minulle niin huikeaa kalajuttuihin verrattuna, on oikein kiva syödä sitäkin kerran vuodessa:).
Tervehtii jo meitä / joulu ihanin
Meilläkin aaton lounas koostuu riisipuurosta ja just joistain kalatäytteisistä leivistä yms.
Itse tykkään tosi paljon joulun laatikkoruuista ja rosollista, tosin olen aika yksin mieltymyksineni. 😀 Sekä jouluaattona että -päivänä on osittain samat ruuat, mutta ei välttämättä esim. kaikkia laatikoita, vaan näitä vähän jaotellaan. Toisena päivänä voi olla kalkkunaa, toisena kinkkua tai paistia, tai sitten enempi kalapainoitteista. Rosollia taitaa kyllä olla molempina päivinä tarjolla, koska sitä tule aina tehtyä sen verran suurempi erä.
Tapanina on aina sitten jotain muuta kuin jouluruokaa, yli kymmenen vuoden ajan lähes aina on ollut pitsaa.
On taas aika nostattaa tätä keskustelua ja muistuttaa näistä vinkeistä.
Ateriat ja tarjottavat voi ja kannattaa jakaa usealle aterialle päivän mittaan.
Myöhäinen aamiainen, mikä ei kuitenkaan ole ihan brunssi.
Myöhäinen lounas ja illallinen. Välipaloja ja huikopaloja unohtamatta.
Liki öinen juustotarjotin herkkuineen.
Säilyvyys tietenkin sanelee, mutta toki jonkinlainen jaksottaminen usealle päivälle.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.
Jouluntaikaa.com ylläpidossa ei ole yhtään täysiaikaista työntekijää, mutta voitte ottaa ylläpitoon yhteyttä sivustolla olevien lomakkeiden kautta, tai lähettämällä postia suoraan osoitteeseen info@jouluntaikaa.com
[…] Adventti on joulun odotuksen aika, joka alkaa neljä viikkoa ennen joulua. Tänä aikana suomalaiset valmistaudutaan joulun viettoon sekä henkisesti…
[…] Joulusauna on suomalaisen joulunvieton keskeinen perinne, joka juontaa juurensa vuosisatojen taakse. Se symboloi puhdistautumista ja rauhoittumista ennen juhlaa, ja…
[…] on käyttää enemmän yrttejä ja mausteita, jotka tuovat ruokaan makua ilman suolaa. Esimerkiksi rosmariini, timjami, valkosipuli ja sitruuna sopivat…
[…] Joulukuusi on monille suomalaisille olennainen osa joulunviettoa, ja valinta aidon kuusen ja muovikuusen välillä herättää vuosittain keskustelua. Molemmilla vaihtoehdoilla…
[…] joulupöydän klassikko, joka tuo mieleen perinteiset juhlapäivät. Tämä herkku valmistetaan suolasilakasta, joka saa makunsa erilaisista marinadeista, kuten sinapista, tillistä…
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |