Olen tässä käyttänyt aikaa vähän enemmän tutkaillessa mitä muualla tarjotaan mm jälkiruokana. Ollut varsin mielenkiintoista. Olen joskus aiemmin katsastanut, mutta ei näin “syvällisesti”. Hyviä vaihtoehtoja, jotka helposti sopii suomipöydän sekaan.
Joskus jopa katsonut videoita YouTuben kautta, mutta silloin lähinnä suolaista puolta. Ollut opettavaista ja mielenkiintoista. Ja ne kaikki ideat mitä sieltä saa. Uudet opit on se yksi suola mitä noista saa. Se, kun itse sellaisen ahaa,, noinkin tuon voi laittaa.
Stollen/Christstollen voisi olla mielekäs kokeiltava. Saksan herkku tämä. Näitäkin, kun on niin helppo tuunaa sopiviksi oman perheen makuun sopiviksi.
Pavlova löytyy paristakin ja on joulujälkkäri. Meille siis aivan tuttu.
Portugalista riisivanukas. Kuumana tai kylmänä. Olen itse tehnyt vastaavaa ja tähän sai upotettua ne kondensoidut maidot. Valmistus poikkeaa suomalaisesta perus riisipuurosta.
Slovakiasta kerroksellinen hunajakakku. Tästä tulee katselemalla mieleen suomessa joskus kai “hittinä” ollut rex-kakku.
Tanskasta pannukakkupallot Æbleskiver. Tämä vaatii ihan oman pannunsa, jos haluaa palloja. Soveltaaen onnistuu pienessä lettupannussa esimerkiksi, mutta pallojahan nämä eivät sitten enää ole.
Mut kaikkiaan varsin monipuolinen ja laaja kirjo löytyy tutkaillessa. Toki myös niitä samoja piirteitä löytyy tietyllä alueella ollessa. Mut tämä on varsin ihana ja makoista tutkimusmatka.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.