[quote quote=3469]Alankin keräilemään tähän ajatuksia ulkosuomalaisen jouluruokien valmistelusta .
Tällä hetkellä mietityttää seuraavat asiat:
Joulukinkku: Saanko mistään tilatuksi harmaasuolatun joulukinkun?? Ehkä voisin tilata lihakaupasta kinkun jonka pyydän suolaamaan ilman nitriittiä eli sitä ainetta joka tekee kinkusta makkaramaisen ja punaisen
Silli: Ei taida saada sellaisenaan suolasilliä. Kaikki sillit Sveitsissä on makeita matjes-tyyppisiä sillejä. Täksi jouluksi vien mukanani sillifileitä matkalaukussa, mutta tulevina jouluina pitää miettiä tätäkin
Sinappi: Ihan varmuuden vuoksi otan yhden paketin Colemansin sinappijauhetta. Sitä voi mahdollisesti löytyä maailmaltakin, mutta ei vara venettä kaada.
Ja ainahan voi pyytää lähettämään joitain tuotteita. Sveitsi on itselle vieras. Mut mitenkä kinkkua korvaamaan jojku muu osa possusta? Näin hätävarana ajatteluluna pohdin. Ja meillä on kotona ollut pikkujouluna tai kinkkuetkoina possun ulkofileestä tehtyä pikkukinkun korviketta.
Glögi: Marlia lähtee vähön mukaan, mutta ehkä Ikean glögi saa toimittaa joulujuoman virkaa sitten kun omat tuomiset on juotu.
Laatikot: Nämä pystyn tekemään sielläkin
Piparit: sama juttu.
Graavilohi: samaten tämä
Suklaa: No haloo, Sveitsi!! Lindtin suklaa on ihan älyttömän hyvää. Pojat tuo varmaan tullessaan Fazerin sinistä jos pyydetään
Zürichissä on kansainvälinen ruokakauppa, johon tulee aina välillä iso lasti myös suomalaisia herkkuja – hapankorppuja, Fazerin makeisia jne. Eiköhän me näillä pärjätä!
[/quote]
Ja ainahan voi pyytää lähettämään joitain tuotteita. Sveitsi on itselle vieras. Mut mitenkä kinkkua korvaamaan jojku muu osa possusta? Näin hätävarana ajatteluluna pohdin. Ja meillä on kotona ollut pikkujouluna tai kinkkuetkoina possun ulkofileestä tehtyä pikkukinkun korviketta.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.