Meillä ei ole koskaan tuota varhaisperunakikkaa kokeiltu, mutta kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta!
Meillä mennään niin perinteisillä jouluruuilla kuin vain voi. 364 päivää vuodessa kokeilen mielelläni uutta, mutta jouluna itsepintaisesti istun poterossani rosollin ja lanttulaatikon kanssa. 🙂
Meillä siis jouluaatto alkaa aamupäivällä riisipuurolla, väskynäsopalla ja graavilohivoileivillä, jouluateria syödään sillai lounas- ja illallisaikojen välissä kolmen maissa (jotta hämärtää niin kynttilät pääsee oikeuksiinsa).
Jouluaterialla tarjotaan silliä sipulirenkailla, graavilohta, rosollia vaaleanpunaisella kermavaahdolla, kinkkua, itsetehtyä sinappia, miehelle myös luumusosetta (outoa kyllä), imellettyä perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa ja porkkanalaatikkoa (tämän voisin jättää poiskin mutta aikuiset lapset tykkää).
Jälkiruokaa on turha laittaa koska kukaan ei jaksa sitä syödä, mutta koko joulun ajan aattoaamusta alkaen meillä pidetään sivupöydällä herkkupöytää, jossa pipareita, konvehteja, vihreitä kuulia, pähkinöitä ja klementiinejä.
Ja sitten ollaan pienessä ähkyssä koko joulu, vaikka aina päätetään että nyt ei sitä tänä vuonna…