Oi miten monta hyvää vinkkiä!
Nigellan kakut näyttävät niiiin makoisilta. Tuota vadelmaista kakkua tekee kyllä mieli kokeilla.
Piimäkakku! Miten olenkaan saattanut unohtaa sen herkun kokonaan!
Olen koittanut netin syövereistä etsiä yli 15 vuoden takaa muistaakseni Maku-lehdessä ollutta arabialaisen maustekakun ohjetta. Siihen tuli tuhdisti eri mausteita ja ne laitettiin jo sulatettuun voihin. Kakku oli siis kuivakakku, mutta tehtiin rengasvuokaan. Kakku kannatti tehdä jo viikkoja ennen joulua, että maku syvenee riittävästi. Olen löytänyt vain niitä ohjeita, joissa mausteita on nimeksi ja nekin laitetaan vasta jauhojen sekaan. Toki voisi koettaa tehdä jonkun oman version, mutta mielelläni löytäisin tuon “oikean”.