Sorsapuiston silakat
Jos ei ole tuttu niin suosittelen kokeilemaan. Itse tein viime jouluksi. Syksyllä tehtiin ensin koevedos ja pääsi jatkoon samantien.
Alla linkit joista otin oppia. Ja tuttuun tyyliin tein omaan tapaan ja pieniä muutoksia.
Valkopippurit rouhin joukkoon morttelissa. Ja nahka irtoaa paremmin ennen liotusta (tää mun huomio kokeilleena). Avittaa sormin sieltä pääpuolen palasta molemmin puolin alkua niin lähtee sit helpomminn irti.
Oma tekemä sinappi, todella runsaasti tuoretta tilliä, en tykkää valkoviinietikasta niin sen korvasin ihan tavallisella väkiviinaetikalla.
Hankalin vaihe on antaa sen maustua Niitä maistiaisia, kun on kärkkymässä liian hätäseen.
https://kalevankeittio.blogspot.com/2020/07/sorsapuiston-silakat.html
https://www.is.fi/ruokala/resepti/art-2000001006774.html
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.