Hmm. Meillä on toisinaan ollut perus karjalanpaistia nauta/possu. Mä ja mies ei sitä juurikaan sit jouluna syödä, mutta on pikkuneidin suosikki. Sitä meillä oli muuten ruokana tässä jokunen viikko sitten. Hyväähän se oli.Pekoniin käärittyä kalkkunanfilettä meillä on ollut useat joulut. Se oli hitti heti ekasta kerrasta ja tuli jäädäkseen. Onkohan yksi joulu ollut, kun sitä ei ole tehty. Me oltiin kaksin. Kumma et sitä ei kaivattu, mutta tunne et jotain puuttui 🙂 Ja sit tuo puolikas paahdettu kalkkuna. Se jäänee nyt tauolle.
Nyt on se halu kokeilla uutta ja tähän liittyy vahvasti se et oon vasta parin viime vuoden aikana oppinut uudestaan syömään karitsaa ja poroa mennyt käristyksessä. Siksi kai se poro on tässä se ykkösvaihtoehto. Tuo kalkkunan syöminenkin oli iso lottovoitto muinoin. Riistaan, karitsaan/lampaaseen ja tohon kalkkunaan liittyy traumat lapsuudesta.
Ja nää hetket,kun haluaa kokeilla jotain uutta. Tykkään näistä. Normi arjessakin kokeillaan uusia reseptejä ja sovelletaan.
Kinkut meille on tullut paristakin eri paikasta ja ollaan kokeiltu tuore/pakaste ja Wotkins, lihat oman kaupan lihatiskiltä ja kalkkunat viime vuodet Kauklahden lihakaupasta. Ennakkotilauksella.
Pakko kehua et meillä on jumalattoman hyvä lähikauppa. Sen valikoima ja kala+tuoretiskin valikoima.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.