Valikoiden on huono sanavalinta, mutta sitä halusi lyhyesti otsikoida. On selvää, että kaikille ei perintein suomalainen jouluruoka uusittunakaan maistu kaikille tai vaatii sitä oikeaa hetkeä lukuisten maisteluiden kautta. Ja tietenkin pitää huomoida eri ruokavaliot ja ruokarajoitteet. Allergioita unohtamatta.
– perus jauhelihamassa ja tämähän taipuu moneen muotoon. mureke, levy, pihvit, pullat, kuutiot, pötköt, renkaat jne. Ja vaivaamalla tekee kebabin ja lastuttaa. Täytetyttyinä tai ilman. Pintaan voi laittaa monenmoista koristetta ja saada näin uutta ilmettä.
– massan voi tehdä myös broilerijauhiksesta, joten siitä saa uutta.
– karitsa, poro jne.
– kala ja nythän saa kaupasta valmiina lohijauhista, joten tulee äkkiä.
Paneroitu broilerileike. Kokonaisena tai paloina. Monen nugetteja rakastavien suosikki. Näitä teen itse ennakkoon ja pakastan. Nämä maistuu meillä lapsivieraille ja aikuistenkin makuun. Pankojauhoilla panerointi pitää broilerin (ja muun) todella mehevänä.
– perus perunamuusi
– nauravat nakit tai muu vähän pintaa koristeltu
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.