Meilläkin on päädytty jouluruokien jaksotuksen.
Aatto-aamuna yleensä ihan tavallinen aamupala. Lounaaksi keitetään riisipuuro ja sen kaveriksi vähän saaristolaisleipää ja kylmäsavu- tai graavikalaa. Päivälline riippuu siitä, missä joulu vietetään. Tänä vuonna ollaan silloin miehen suvun kanssa, joten tiedossa kinkku, peruslaatikot, lihapullia, perunaa ja muutama kalajuttu, kuten mäti härpäkkeineen, graavikala ja ehkä lämminsavulohta. Jälkiruoaksi on kai suklaakakkua. Hyvin perinteistä siis, mistä itse en kovin paljon välitä. Vatsan saan täyteen kyllä..
Kun pääsen joulupäivänä laittamaan omille vanhemmilleni ruokaa, laitetaan tarjolle runsas kalapöytä sekä kylmiä lihoja ja salaatteja. Tämä on just se, mitä on ihana suunnitella ja mihin pääsen tekemään kaikkea sienisalaatista sillikaviaareihin. Tulee varmaan myös uuniperunoita. Äitini tuo jälkkäriksi ehkä jonkin jäädykkeen.
Tämä jouluaaton ja -päivän erilaiset menut on ollut ihan mieletön oivallus meille: vatsaan mahtuu paremmin, kun ei ole kaikkea samana päivänä. Vaikka ns. perusjouluruoka ei ole minulle niin huikeaa kalajuttuihin verrattuna, on oikein kiva syödä sitäkin kerran vuodessa:).
Tervehtii jo meitä / joulu ihanin