Joulun lihakattausta sopiikin miettiä tähän aikaa vuodesta 🙂 Meillä oli tässä jokunen päivä sitten aterialla naudan sisäfilettä. Jämiä tuli syötyä seuraavana päivänä ja oma ajatus oli heti et tätä pitää olla taas jouluna. Meillä on aiemmin ollut tuota lihaa, mutta viime joulun oli poissa. Oli nimittäin erittäin maukas kylmänäkin.
– Kinkkua pitää olla.
– kalkkunaa jossain muodossa. Onko se pekoniin kääritty vai ei.
– Roseepaahtoinen naudan sisäfilee
– lihapullia vain jos pienempiä paikalla ja samoin jotain kanaa
– Jotain uutta ja samalla jäin pohtimaan palapaistia
Viime jouluna meillä oli savustettua peuraa ja se ei tehnyt kauppaansa. Liian voimakas savun maku. Olisi ollut hyvää varmasti, mutta itse lihan maku jäi kaiken savun alle.
Näitä pohdintoja on kiva makustella ja samalla jatkaa sitä hakua. Loppu viimeinen pääätökset syntyy joululehtien tullessa ja kaikki ne ihanat reseptit kuvineen.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.