Onneksi itse tekemällä saa tehtyä myös just sen kokoisen taikinan kuin tarvitsee. Itse teen joka vuosi vähän erilaisen piparitaikinan. Tähänastinen suosikkini on ollut se, johon ei tullut oikeastaan ollenkaan vehnäjauhoa, koska jauhot olivat loppuneet. Mutt sain kaapista löytyneistä speltti-, tattari- ja mantelijauhoista tehtyä taikinan. Muistaakseni vehnäjauhoa oli vain muutama desi leivontaa varten. Tuli muuten hyviä ja rapsakoita pipareita!
Ja tosiaan! Makua itse tehdyissä sää just sen verran kun haluaa. Ja voi korostaa juuri niitä makuja joista enemmän tykkää.
Meillä on muuten perinteenä tehdä myös halloween-pipareita. Niiden taikina on vaalea ja mausteet vähän erilaisia. Näitä tehdään lähinnä siitä syystä että tytär on kavereineen innokas piparinpaistaja. Ainut vaan että sopivia muotteja saa metsästää. Vieläkin kaipailen jack-o-lantern -piparimuottia.