Tämä lokakuu on oiva kuukausi tehdä joululaatikoita. Varsinkin lanttu ja porkkana oikein loistavat tehtävät. Lanttu on vielä mehukas. Omasta kokemuksesta myöhemmässä vaiheessa tehty ei ole yhtä maukasta. Lanttu on kuivakka mehukkuuden sijaan huomaa leikatessakin tikkumaisuutta.
On helppo tehdä joko valmiit soseet pakastimeen tai se toinen hieman pidemmälle viety.
– laita soseet lähes paistoa vaille valmiiksi foliovuokiin. Jätä laittamatta voi ja mahdollinen muu pinnalle tuleva. Laitat ne sitten, kun olet sulattanut ennen uunitusta tai jos jäisenä uuniin niin kutakuinkin puolivälissä paistoa.
– laitat kaiken niin valmiiksi, että voit laittaa laatikot uuniin suoraan pakastimesta tai yön yli jääkaappi sulatuksen jälkeen.
– Voit myös esipaistaa ja sitten pakastaa. Esipaistolla paistan noin 1h.
– Sose voidaan pakasataa mm minigrip pusseissa ja sitten siitä sulatus ja jatkaa loppuun laatikoiden valmistus.
Vaihtoehtoja siis todellakin löytyy ja se lopullinen valinta on ihan itsestäsi kiinni. Ei ole oikeaa, eikä väärää tapaa.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää.