Kyllä nuo jouoluruuat ovat meidänkin keskusteluissa jo olleet esillä.
Päätimme tänä vuonna tuoda täältä saksasta mukanamme raastettua punakaalta, joka on jo maustettu ja pitää vain lämmittää. Vanhempani olivat viime vuonna löytäneet suomen lidlistä kyllä vastaavaa tuotetta, mutta se ei ollut kovin hyvää. Tuomme siis sellaista, minkä tiedämme olevan suunmukaista. Toki tämä voitaisiin valmistaa itse. Olen yleisesti sen kannalla, että itse tekemällä saa parempaa ja säästää myös rahaa. Tämän punakaalin tapauksessa teen poikkeuden. Kokonainen kaali tarjoaa niin mahdottomasti raakaainetta, että ei sitä määrää saa syötyä, ennen kuin pilalle menee. Jouluna kun on myös niin paljon muuta lisuketta pöydässä, niin ei tätä kaalta niin kamalasti tarvitse.
Muutoin olemme miettineet, mitä kivaa pientä naposteltavaa voisimme tehdä muille, vähän niinkuin lahjaksi ja näin.
Aattoaamuksi leivon jälleen tuoretta hapanleipää leivinuunissa. En malta odottaa aikasta heräämistä, tulen tekemistä uuniin samalla kun kinkun lämmin aromi puskee vieressä olevasta sähköuunista.