Infosivu

Infosivu

Tältä sivulta löydät lisätietoa siitä, mitä kaikkea sivustolla on tapahtunut. Näet sisällön vain rekisteröityneenä.

Viimeisimmät päivitykset

Muistan vielä vuodet kun saatoin olla itse töissä niin jouluna kuin myös Uuden Vuoden aatot – onneksi viimeiset vuodet olen jo ollut vapaalla viettämässä joulua ja Uutta Vuotta – ja joulun aikana on se vuoden pisin yhtenäinen loma, jota odottaa jo hyvissä ajoin ennen joulunaikaa.

Sisäänkirjautumisesta. Ongelma on tiedossa,  ratkaisu ei aivan. Tilanne kuitenkin on sellainen, että kirjautuessasi sisään ja antaessasi oikeat tiedot, järjestelmä kyllä päästää sinut sisään, mutta ei aina jostain syystä osaa näyttää sitä. Eli menemällä kirjautumisen jälkeen lueskelemaan keskusteluja, tulee kirjautumisen onnistuminen näkyville…Lue lisää

Hymiöt on tällä hetkellä sen perus näppäinyhdistelmän takana eli erillisiä gif-yms kuvia ei ole nyt tulossa.

Nopeudesta: ainakin nyt illalla on ok yhteys.

Hei,

Olemme miettineet että tällä uudellakin puolella tulisivat erilaiset tonttutasot saataville. Lisäksi eri tasoille pääsyn yhteyteen ollaan mietitty erilaisia palkintoja. Mutta mitä nämä tonttutasot ovat, ja mitä eri tasoille pääsy vaatii? Kertokaa ideoita…

Esimerkiksi minkä nimisiä tonttutasoja voisi olla alkaen aivan noviisi tontusta Joul…Lue lisää

Viimeksi aktiiviset jäsenet

Ketkä ovat kirjautuneena

Käyttäjiä ei ole paikalla tällä hetkellä

Tilastoja

Rekisteröityneet käyttäjät
1 301
Foorumit
6
Aiheet
151
Vastaukset
1 430
Aiheen avainsanat
13

Uusimmat aiheet

Foorumit Aiheet

Esillä 16 aihetta, 1 - 15 (kaikkiaan 128)
  • Aihe
  • Ääniä
  • Artikkelit
  • Viimeisin julkasu
  • Jouluntaikaa.com ja muut sosiaalisen median kanavat Olemme tehneet ainakin tälle vuodelle (2021) päätöksen, että emme laajenna jouluntaikaa.com keskusteluja muihin kanaviin, vaan pyrimme ohjaamaan kaiken keskustelun tänne keskustelufoorumeihin. Se siis tarkoittaa käytännössä että emme ole nyt avaamassa mitään Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, YouTube, Twitch, Whatsapp, Snapchat yms kanavaa joulukeskusteluille. Katsomme tilannetta sitten uudelleen tämän joulun jälkeen, kunhan saamme sen koettua tällä uudella alustalla. Toivomme myös kaikkien jäsenten noudattavan toivettamme olla availematta mitään Jouluntaikaa kanavia minnekään, ennenkuin teemme sen itse kenties jo 2022.

   Aloittanut: Joulukettu paikassa: Joulujutut

  • 1
  • 1
  • 1 vuosi, 8 kuukautta sitten

   Joulukettu

  • Jouluruokien kalenteri Jouluruokien teonja oston voi jaksottaa. Tämä säästää omaa jaksamista ja myös tasapainottaa kuluja, kun jakautuu usealle kuukaudelle. Pakastaessa  ei nekään säily ikuisesti.  Kannattaa laittaa tarralappu tai muu merkintä mitä sisältää ja milloin tehty. En tässä ota kantaa kylmäketjuun yms. Tammikuu Tässä on hyvä aika tyhjentää sitä pakastimen satoa. Helmikuu Jos joulukuussa pakastit jotain graavilohta yms niin olisi hyvä hetki syödä ne pois. Viimeistään nyt! Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Tässä olisi jo hyvä hetki aloittaa niisen pakastettujen varhaisperunoiden laittoa pakastimeen. Huomaa, että ne pitää esikiehauttaa. Heinäkuu Hyvin ehtii vielä niitä uusia perunoita sinne pakastimeen. Suomen kesä on mitä on niin tässä vaiheessa voidaan ja varautua niihin sieniin jos jouluna tarvii. Oliko yrteille tarve niin nekin muistilistalle. Elokuu Perunoita voi vielä tässäkin vaiheessa pakastella. Edelleen  ne sienet. Syyskuu Tässä on jo mahdollisuus tehdä niitä joululaatikoita. Varsinkin lanttu, joka on erittäin mehukas, eikä kuiva ja tikkumainen. Lokakuu Tämän kuun aikana on viimeistään aika tehdä ne laatikot.  Raakana, paistolla, esipaistolla.  Pakasta. Hanki  herneet ja muut säilykkeet. Kauppalistojen kirjoittelua Marraskuu Kakkuja voi sinne pakastimeen jo puuhailla.  Onhan vielä nämä kakut, jotka vaativat aikaa, että ovat sitten parhaimmillaan jouluna. Täytekakun pohjan voi leipoa valmiiksi ja pakastaa.  Osan voi jopa pakastaa täytettyinä. Leipiäkin leivotaan jo ja pakastetaan. Lihapullat voi tehdä. Pakasta. Nyt on hyvä hetki ostaa pakasterapuja sinne omaan pakkaseen. Samoin mätiä jos ostat niitä pakastepurkkeja. Pakastekinkun hankinta. Vakuumissa olevien lihapalojen myyntiaika on aika pitkä, joten tätäkin voi hyödyntää sopivassa hetkessä. Tarkista reseptit  ja niihin tarvittavat aineet.   Joulukuu Tämähän on se kiireisin ja "kallein" kuukausi. Toki tässäkin suurin tekopaine osuu sinne viimeiselle viikolle. Pipareita tulee varmaan tehtyä useassa erässä. Näitähän voi tehdä jo aiemmin, mutta eri asia säilyykö vai tuleeko syötyä. Tämä onkin se kiiireisin kuukausi. Rosolli ja muu salaatti, tuorekalojen osto ja laitto.  Graavaan ison annoksen lohta, annan suolautua ja vasta sitten siivutan ja valtaosan pakastan annosrasiossa. Muista merkitä. Sillit ja silakat yms Juustot ja keksit Hedelmät ja marjat + vihannekset jälkiruoka   Tässä jotain pientä. Täydennetään tarpeen mukaan.  

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Jouluruokaa ja reseptejä

  • 1
  • 1
  • 6 päivää, 15 tuntia sitten

   Punatonttu

  • Jouluruoan yleinen keskustelu Tässä olen koostanut juhliin erilaisia ruokaehdotuksia.  Mitä laittaa tarjolle yms. Siinä koostessa  tuli kivoja ideoita vastaan. Pian huomaan et hei nyt löytyi kivoja ideoita ja nää sopii joulupöytään. Mätikastike oli yksi mikä nousi heti loistavana. Samoin oli mätikatkarapuhyydyke.  Nämä on niitä parhaimpia ideoita, kun ne tulee ihan muuhun, tai kun haet muuhun kuin jouluun. Silloin ideat pyörii ihan toisella tavalla ja ei ole niin "sokea". Näistä tulee hyvä fiilis.

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Jouluruokaa ja reseptejä

  • 1
  • 2
  • 6 päivää, 18 tuntia sitten

   Punatonttu

  • Joulumenu Mikä sen kivempaa, kuin suunnitella joulumenuta 🙂 Toki isommin ei palaset meidän listalla liiku.  Jotenkin on aina helppoa löytää uutta sinne jälkiruoka ja kaikkeen leivontaan liittyvään osastoon. Nytkin kerättynä usea kakku ja muu makea vaihtoehtona. Enempi kohta ongelmana minkä valitsee. Tässä on jo jonkun vuoden pitänyt jättää yksi laatikoista pois.  Ei siis ole ollut välttämätön pakko, koska edelleen kaikki neljä visusti mukana.  Jospa  sitä nyt voisi sen porkkanalaatikon jättää.  Se on melkein ainoa vaihtoehto. Voi pitää välivuoden siitä 🙂  Voisi todellakin. Katsotaan sit myöhemmin miten käy. Kalapuolelle jotain uutta.  Ajatuksissa käynyt joku sillikaviaarin tyyppinen. Vaihtoehtoisesti kalaterriini. Viime jouluksi tehdyt keitetyt kuhapullat oli hitti ja ne  tulee uudestaan. Graavilohi on ja pysyy. Sorsapuiston silakat pysyy.  Lohimousse tuntuu tällä hetkellä siltä et voisi laittaa tauolle. Skagenröra mädillä jää. Kinkkua ja kalkkunaa pitää olla.  On puhuttu et paluun tekisi naudan sisäfilee. Toisaalta porokin käy. Uudet perunat, rosolli ja herneet on ja pysyy. Lihapullia tulee yleensä tehtyä, kun ei aina tiedä keitä meillä on. Se  on hyvä tarjottava ja maistuu kaikille jos tarpeen. Tästä on hyvä jatkaa ja kerätä vielä niitä ideoita.

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Jouluruokaa ja reseptejä

  • 2
  • 8
  • 1 viikko sitten

   Punatonttu

  • Pidätkö kirjaa joulun ruokakuluista? Kirjaatko tai seuraatko omaa kulutustasi? Paljonko rahaa menee kaikkiaan koko joulun syömisiin ja juomisiin. Sitä saattaa äkkiä unohtaa niitä pikkukuluja.  Itse seurailen jollain tasolla, mutta en kirjaa. Olen tietoinen kuitenkin suunnilleen minkä verran menee. Tammikuussa laskin jollain mutulla joulun 2022 menoja ruokaan ja juomiin. Osasta oli kuitit ja muu tieto saatavilla. Mut osan kohdalla pyöristin aina pikkasen  ylöspäin. Tuli tasoitettua siinä jos jotain unohtui. Rahasta puhuminen on aina pienoinen haaste.  Siksi en yleensä summia mainitse. Toisinaan saattaa joku ympäripyöreä vastaus tulla. Toisinaan joku yksittäinen ostossumma, mikä ei kuitenkaan kerro yhtään mitään. - Alko vie oman osansa ja tää riippuu aina niin vuodesta mitä ja paljonko otetaan.  Mut tämäkin on joulun juomapuolta, joka on kuluerä. - jotain lihoja tai kinkkuja haettu erikoisliikkeestä. Näitä on meillä parikin. - Kaloja kenties joutuu hakemaan mualtakin, kuin siitä omasta tutusta ruokakaupasta. - tuliko ehkä tilattua tai haettua jotain erikoista verkkokaupasta tai muusta vastaavasta. - teit jotain jo syksyllä ja siihenkin meni jokun euro. - tuli tehtyä likööriä lahjaksi ja omiin tarpeisiin niin nekin jo loppukesästä. - ei pidä unohtaa niitä yhtä tai useaa käyntiä ihan siinä oman alueen tutussa/tutuissa kaupoissa. - oliko ehkä joku viihe hetken kermapurkki ja muu pikkusälä mitä pitikin hakea vielä aattona. - Kävit ehkä jollain tilalla hakemassa jotain spessua. -se pieni erikoiskauppa mistä saa juustoja muuta herkkua. 10 sinne, 20 tänne....  Tiedät miten se menee. Pitäisikö ihan tsempata ja ottaa käyttöön jouluvihko, jonka pitää käsilaukussa 🙂  Se, kun nyt on aina siellä missä minäkin. Sinne sit  aina merkitä jouluruokaan + juomaan liittyvät ostot. Merkinnät pitäisi tehdä abauttia heti. Toki muitakin tapoja olisi. Pitää vain valita se itselle mieluisin ja helpoin.    

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Jouluruokaa ja reseptejä

  • 1
  • 2
  • 1 viikko, 4 päivää sitten

   Punatonttu

  • Keräily Lähes jokainen jouluttaja kerää vähintään joulukoristeita mutta mitäs muuta te keräilette? Itse olen aikamoinen harakka, minulla on monta kokoelmaa jotka haluaisin saada täysiksi. Kerään mm. Barbie lehtiä, Carl Barksin Aku Ankan parhaita, Mauri Kunnaksen kirjoja, Suomirokkia cd-kokoelmia, Disney elokuvien soundtrack levyjä LP-muodossa, Miina ja Manu kirjoja, Harry Potter kirjoja, Disney elokuvien figurihahmoja... Tämän päälle minulla on iso elokuvakokoelma jossa on Disneytä, Pixaria, Jouluelokuvia, Joulukalentereita, kotimaisia leffoja ja ulkomaisialeffoja. Kaikkihan eivät ole edes samassa hyllyssä, sillä toisessa huoneessa minulla on hyllyllinen vhs-kasetteja mm. Disneytä, Disneyn Sing-A-Long-Songs kasetteja, Tenavia, Richard Scarryn Touhukasta Maailmaa. Näiden lisäksi keräilen epämääräisesti Muumimukeja ja Barbienukkeja. Näistä en edes koita saada täyttä kokoelma, vaan vain kauneimmat mukit ja Barbeista sellaiset, mistä lapsena oikeasti haaveilin.

   Aloittanut: Nimetön paikassa: Maailman menoa

  • 8
  • 10
  • 2 viikkoa, 2 päivää sitten

   Punatonttu

  • Sivuston mainokset Silloin elokuussa 2021 kerroimme siitä, että sivustolle tulee mainoksia yms. Näillä on ollut tarkoitus kuittaa sivustosta aiheutuvia kuluja. Alkuun moni taisi pelätä toisenlaista ja häiritsevääkin markkinointia, ja sehän ei ollut tarkoitus. Olemme saaneet paljon aikaiseksi taustalla. Se ei "näy" palstalle, eikä häiritse toimintaa. Kiitos ajastasi 🙂

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Jouluntaikaa kehitys

  • 1
  • 1
  • 3 kuukautta, 3 viikkoa sitten

   Punatonttu

  • Muistiinpanoja jouluruoista Teetkö sinä? Kirjaatko ylös jouluruoista tietoa  itsellesi muistiin? Mikä kinkku oli hyvää? Oliko sitä liikaa vai liian vähän?  Mille ei ollut menekkiä lainkaan?  Mitä saisi olla lisää? Tuliko jostain liian myöhään hyvä idea, mitä et ehtinyt toteuttaa tänä jouluna. Merkitse ylös.   Jos rinnalla on vielä kuvapankki niin tukee merkintöjä. Itse kirjaan ylös.  Toki meillä, kun on aina vähän erilaiset joulut niin se huomioidaan  eri tavalla,    väkimäärä vaikuttaa. Onko lapsia paikalla niin sekin vaikuttaa. Monta vaikuttavaa tekijää. Nyt on hyvä kirjata, kun kaikki on tuoreessa muistissa.    

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Jouluruokaa ja reseptejä

  • 1
  • 1
  • 5 kuukautta, 1 viikko sitten

   Punatonttu

  • Hyvää joulua🎅🤶 24.12.2022 Jouluaatto on vihdoin täällä. Tätä on odotettu. Tähän on panostettu. Joulu ei kuitenkaan ome vain tämä yksi päivämäärä. Nautitaan tästä kaikesta. Pidetään hyvää huolta läheisistä.  Tunnelmoidaan, nautitaan hyvästä ruoasta   nautitaan tästä säästä mitä on nyt tarjottu, pelataan yhdessä pelejä. Lahjat, hyvä ruoka ja seura. Siitä koostuu hyvä joulu  meillä.  Nautitaan  kodin joulukoristelusta.

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Jouluarkisto

  • 1
  • 1
  • 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten

   Punatonttu

  • Miten perhekoko vaikuttaa jouluruokiin? Törmännyt monet kerrat pariin asiaan.   Joten pohdin et mites täällä. 1. Ostaisitko kaiken valmiina jos olisit joulun yksin? Kaksin? 2. Et laittaisi ollenkaan, kun yksin/kaksin? Huomasin et osalle on merkitystä  tekemiseen, ja se olikin riippuvainen vieraiden määrästä. Itse niin intona aina joulusta  et niitä tekee mielellään. Sillä ei ole ollut merkitystä montako meitä on.  Meillä voi sanoa jopa et pahimmat överijoulut ruokien kanssa on vietetty ja vedetty kaksin. Uskon et jos olisin yksin niin silloinkin tekisin  ruoat.  Hyvät opit kotoa.  Valikoima saattaisi supistua  tai hieman muuttua toisenlaiseksi.   Kunhan jokainen tekee sellaista  mistä itse tykkää.  On se sitten valmiina  tai Itse tehtyä.

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Jouluruokaa ja reseptejä

  • 1
  • 1
  • 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten

   Punatonttu

  • Kenen joulua vietät? Onko joulusi sellainen, kuin haluat? Vai vietätkö miten muut sanoo? Mä vietän ihan omaa joulua.  Olen irtautunut siitä, että muut kertoisi missä mun kuuluu viettää joulua, millaista joulua ja miten. Paikoin koen harmitusta heidän puolestaan, jotka eivät uskalla syystä tai toisesta viettää omas joulua. Ehkä peläten loukkaavansa  toisten tunteita. Toki nekin on hyvä, ottaa huomioon, mutta hyvä myös ajatella itseään ja mitä itse tahtoo.

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Joulujutut

  • 5
  • 5
  • 6 kuukautta sitten

   Unico

  • G: Lapsiystävälllinen jouluruokailu? Miten sinä koet lapsiystävällisen jouluruokailun? Voiko tai saako lapsille laittaa tarjolle samaa ruokaa, kuin aikuisille? Onko mahdotonta tai mahdollista tarjota lapsille muuta ruokaa? Jouluruoka on varsin erikoista ja poikkeaa normaalista arkiruoasta.  Maut eivät välttämättä ole heti ensimmäisinä vuosina lasten makuun. Meillä on aina tehty jokaiselle jotakin omaa herkkua ja näin myös tänäkin jouluna.  Omat lapset syövät jo jouluruokia kiitettävästi ja heillä omat suosikkinsa. Ovat saaneet tutustua jouluruokiin  omaan tahtiin. Ottaneet ja maistaneet, kun ovat kokeneet olleet siihen valmiita. Onpa joskus tehty oma kinkkukin et on ollut sopiva 🙂 Halunut et se jouluruokailu on miellyttävä kokemus. On kaikille syötävää, sitä tuttua. Lihapullat ja nakit vaikka.  Ei pakotettu ja lapattu lautaselle väkisin.  Olikohan viime jouluna, kun pikkuväki maisoi kinkkua sinappihunnulla. Tuumasi et söi kaiken, vaikkei sinapista tykkää.  Tuumasin et olisit voinut aivan hyvin jättää sen reuna syömättä.  Ei, mutta hän söi sen kaiken. Maistoi paljonkin. Omaan tahtiin, lapsiystävällisesti. Se on se mun kannattama, jota suosin ja suosittelen.

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Jouluruokaa ja reseptejä

  • 4
  • 5
  • 6 kuukautta sitten

   Unico

Esillä 16 aihetta, 1 - 15 (kaikkiaan 128)

New Report

Close