Infosivu

Infosivu

Tältä sivulta löydät lisätietoa siitä, mitä kaikkea sivustolla on tapahtunut. Näet sisällön vain rekisteröityneenä.

Viimeisimmät päivitykset

Hymiöt on tällä hetkellä sen perus näppäinyhdistelmän takana eli erillisiä gif-yms kuvia ei ole nyt tulossa.

Nopeudesta: ainakin nyt illalla on ok yhteys.

Hei,

Olemme miettineet että tällä uudellakin puolella tulisivat erilaiset tonttutasot saataville. Lisäksi eri tasoille pääsyn yhteyteen ollaan mietitty erilaisia palkintoja. Mutta mitä nämä tonttutasot ovat, ja mitä eri tasoille pääsy vaatii? Kertokaa ideoita…

Esimerkiksi minkä nimisiä tonttutasoja voisi olla alkaen aivan noviisi tontusta Joul…Lue lisää

Mikä on mielestäsi tämän vuoden lahjahitti? Onko se pehmoinen, vaiko esimerkiksi jokin uusi puhelin tai älykello? Vinkkejä kaivataan eri ikäisille lahjansaajille.

Vihreät kuulat ovat muistissa lapsuuden jouluista. Niitä tyrkytettiin joka puolelta niin paljon, että nykyään ja jo vuosikymmeniä en ole voinut/halunnut niitä enää syödä.

Oma jouluinen namusuosikki on kuumakaakao ja siihen sekoitettuna sitten vaahtokarkit.

Viimeksi aktiiviset jäsenet

Kirjautuneena

Käyttäjiä ei ole paikalla tällä hetkellä

Tilastoja

Rekisteröityneet käyttäjät
72
Foorumit
5
Aiheet
101
Vastaukset
762
Aiheen avainsanat
9

Uusimmat aiheet

Esillä 15 aihetta, 1 - 15 (kaikkiaan 76)
  • Aihe
  • Ääniä
  • Artikkelit
  • Viimeisin julkasu
  • Jouluntaikaa.com ja muut sosiaalisen median kanavat Olemme tehneet ainakin tälle vuodelle (2021) päätöksen, että emme laajenna jouluntaikaa.com keskusteluja muihin kanaviin, vaan pyrimme ohjaamaan kaiken keskustelun tänne keskustelufoorumeihin. Se siis tarkoittaa käytännössä että emme ole nyt avaamassa mitään Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, YouTube, Twitch, Whatsapp, Snapchat yms kanavaa joulukeskusteluille. Katsomme tilannetta sitten uudelleen tämän joulun jälkeen, kunhan saamme sen koettua tällä uudella alustalla. Toivomme myös kaikkien jäsenten noudattavan toivettamme olla availematta mitään Jouluntaikaa kanavia minnekään, ennenkuin teemme sen itse kenties jo 2022.

   Aloittanut: Joulukettu paikassa: Joulujutut

  • 1
  • 1
  • 1 viikko, 3 päivää sitten

   Joulukettu

  • Keräily Lähes jokainen jouluttaja kerää vähintään joulukoristeita mutta mitäs muuta te keräilette? Itse olen aikamoinen harakka, minulla on monta kokoelmaa jotka haluaisin saada täysiksi. Kerään mm. Barbie lehtiä, Carl Barksin Aku Ankan parhaita, Mauri Kunnaksen kirjoja, Suomirokkia cd-kokoelmia, Disney elokuvien soundtrack levyjä LP-muodossa, Miina ja Manu kirjoja, Harry Potter kirjoja, Disney elokuvien figurihahmoja... Tämän päälle minulla on iso elokuvakokoelma jossa on Disneytä, Pixaria, Jouluelokuvia, Joulukalentereita, kotimaisia leffoja ja ulkomaisialeffoja. Kaikkihan eivät ole edes samassa hyllyssä, sillä toisessa huoneessa minulla on hyllyllinen vhs-kasetteja mm. Disneytä, Disneyn Sing-A-Long-Songs kasetteja, Tenavia, Richard Scarryn Touhukasta Maailmaa. Näiden lisäksi keräilen epämääräisesti Muumimukeja ja Barbienukkeja. Näistä en edes koita saada täyttä kokoelma, vaan vain kauneimmat mukit ja Barbeista sellaiset, mistä lapsena oikeasti haaveilin.

   Aloittanut: Jape Tonttu paikassa: Maailman menoa

  • 6
  • 7
  • 5 tuntia, 44 minuuttia sitten

   Unico

  • Jouluastiastot Itsellä jokunen  setti.  Yksi kokonainen astiasto  ja sit osia sieltä ja täältä. Nää on ostettu, koska tykännyt. Kulhot toimii monessa käytössä. Nyt onkin haussa ja halu löytää uusi.  Saa sit laittaa jakoon tuon yhden. Apilanlehti= Ihan kivoja ja ihania, mutta ei niitä mitä haen.  Hintaso myös sellainen  ettei ole mua varten.   Taika= Punaisena löytyy  mukeja  ja  kahvikupit asetteineen.  Ruokalautaset   on ihan kivat,  mutta ehkä siihen liian levoton  kuviointi. Teena=  Meillä on tätä arkiastioina ja löytyy myös punaisena syvät kulhot.  Ihan kiva ja yksinkertainen,  mut se jokin puuttuu. Ja  laatu ei ehkä oo enää sitä entistä.   Englannista olen katsellut.  Pari kivaa tullut vastaan.  Toki niissäkin yksivärisenä.  Ja noissa seteissä tietenkin aina tulee mukaan osia mitä ei tarvitsisi. Mukit esim.   Nyt saa ehdottaa  ja kehua omiaan.  Tykkään ettei oo tylsä, mutta ei myöskään levoton kuvio  ja helposti  yhdistettävissä muihin.   1 2

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Joulujutut

  • 8
  • 18
  • 19 tuntia, 37 minuuttia sitten

   Jape Tonttu

  • Joulubongaus Mitä joulumainoksia olette nähneet tai mitä jouluisia tuotteita olette bonganneet kaupoista? Facebookissa on pari viikkoa pyörinyt Kaikkien aikojen joululehtien mainos. Lisäksi olen nähnyt joulukorttimainoksen.   1 2

   Aloittanut: Konvehti paikassa: Joulujutut

  • 7
  • 17
  • 3 päivää, 5 tuntia sitten

   Punatonttu

  • Joulujuomat ja vinkit Mitkä on ne sun juomat? Meillä juodaan viinejä jouluaterioilla.  Punkkua, valkkaria, kuoharia ja kotikaljaakin. Toki tarjolla muutakin. Mehua, vettä, maitoa, limua ja vissyä jos tarvii. Kotikaljaa en enää tee itse. Ostan valmiina. Tuoppi oikein loistava myös vallmiina. Punaviini: Amaronen viinit on kestosuokki.   Ja joukossa sit joku uutuus tai meille entuudestaan tuntematon. Valkoviini: Kumppanilla omat suosikit ja sit taas sama mitä punkuissa eli testataan mitä uutta löytyy. Joskus mun ehdoton suosikki oli Beringer. Kuohuviini:  Asti  melkein mikä vaan, kunhan on makea.  Helppo juoda. Alkoholiton kupliva: Vierulan tilan mansikka ja vadelma.  Raikas, kupliva,  maistuu sille mitä on. Loistava. Portviini: Ferreira:  En tiedä miksi. Kolahti vaan kerralla. Tästä soisin et olis se minipullo. Konjakki: Miehellä ne omat suosikit. Mun avec olisi Baileys tai Dooleys. Whiski/Brandy: Tätäkin saattaa olla yömyssynä miehellä jos konjakkia ei ole. Joinakin jouluna ollut munatotia tarjolla.  Pienellä porukalla ei oiken jaksa nähdä vaivaa tehdä. Kommentoin minä, joka en edes tee sitä 😁. Se on miehen bravuuri. Ja viime joulun löytöni oli Baileys kaakaojauhe.  Ihan ok, mutta odotin enemmän.  Ehkä normaali kaako ja tilkka sitä ehtaa likööriä joukkoon. Tein muuten keväällä vadelmasimaa. Sitä voisi jouluksikin tehdä.   Netin syövereistä tulu ohje vahingossa vastaan ja oli pakko kokeilla. Jatkoon. Tilkka siellä, tilkka täällä, mutta älä huolestu. Ei meillä pämpätä kännejä.  

   Aloittanut: Punatonttu paikassa: Jouluruokaa ja reseptejä

  • 5
  • 9
  • 3 päivää, 15 tuntia sitten

   Jape Tonttu

  • Joulupäivä Joidenkin (kuten äitini) mielestä joulu on vain yksi päivä; jouluaatto. Sehän ei pidä absoluuttisesti lainkaan paikkansa. Kyllä minä koitan nauttia joulusta vielä joulupäivänäkin. Ehkä lapsena tuntui, että se isoin into jouluun meni heti lahjojen avaamisen myötä, mutta nykyään kyllä koitan tunnelmoida joulupäivänkin ihan kunnolla, varsinkin kun usein Tapanina jo pitää palata töihin.   Eli joulupäivä. Miten te sen vietätte? Onko joulupäivälle omia traditioita kuten aattolle?   Itselle joulupäivä on ehkä vähän haikea, sillä se suurin jännitys on siinä kuitenkin vähän laskenut. Viime vuonna menin joulupäivänä käymään hautausmaalla, kun lunta satoi silloin kauniisti. Se oli jotenkin rauhoittava, oma hetki mistä tykkäsin. Yleensä joulupäivä menee aaton tähteitä syödessä ja joululahjakirjaa intohimoisesti lukiessa. Joulupiirretttyjä katson hyvillä mielin vielä joulupäivänäkin. Muuten itselleni ei ole siihen kehkeytynyt vielä mitään perinteitä.

   Aloittanut: Jape Tonttu paikassa: Joulujutut

  • 7
  • 7
  • 1 viikko, 1 päivä sitten

   kuusipuu

  • En ole koskaan jouluna – peli Vanhassa keskustelussa oli tälläinen hauska En ole koskaan jouluna peli; "Eli ideana on, että kerrot jonkun asian joulunviettoosi liittyen, jota itse et ole koskaan tehnyt tai kokenut (tai omistanut jne), mutta oletat että suurin osa muista palstalaisista on tehnyt/kokenut. Yksi asia per viesti. Sitten seuraava kommentoi edellisen viestiin, ennen kuin kertoo oman "en ole koskaan..."-asiansa. Esim näin: 1: Meillä ei ole koskaan käynyt joulupukkia 2: OHo! Meillä käy joka joulu / No ei meilläkään, Mutta minä en ole koskaan..." - kopioitu vanhasta keskustelusta, kiitos AdiGree ideasta 1 2

   Aloittanut: Jape Tonttu paikassa: Joulujutut

  • 9
  • 19
  • 1 viikko, 1 päivä sitten

   kuusipuu

Esillä 15 aihetta, 1 - 15 (kaikkiaan 76)

New Report

Close