Enää 5 yötä jouluaattoon!

Tunnelmallisten joulukeskusteluiden kotipesä.
Vastaa Viestiin
sessina
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 53
Liittynyt: 08 Syys 2017, 11:49
Viesti:

Re: 255 päivää jouluun...

Viesti Kirjoittaja sessina » 16 Huhti 2018, 07:53

Hei vaan taas :hei:

Huomaan haaveilevani jo syksystä, pimenevistä illoista. Kesältä ei ole juurikaan odotettavaa; töitä, töitä ja töitä. Elättelen toiveita syksyisestä reissusta lappiin.

Olihan tässä pääsiäinen, kohta jo vappu. Vuosi kuluu juhlia odottamalla, tosin minkään muun odotus ei ole yhtä tärkeää, kuin joulun. Olen ehkä ainoa, mutta kaipaisin Korvatunturilta pieniä välikatsauksia. Miksei Toljanterista ole tehty jaksoja, joissa juhlitaan vaikka sitä pääsiäistä, tai vappua. Vuoden ympäri :lol:

Avatar
shara
Valvoja
Valvoja
Viestit: 1095
Liittynyt: 22 Marras 2013, 15:36
Viesti:

Re: 255 päivää jouluun...

Viesti Kirjoittaja shara » 24 Huhti 2018, 19:43

8 kuukautta jouluaattoon. :xmas:

Olisipa jo syksy ja joulunalusaika...
Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan...

Kuva

Avatar
Pakkanen
Vanhempi Tonttu
Vanhempi Tonttu
Viestit: 314
Liittynyt: 17 Loka 2010, 14:51
Viesti:

Re: 255 päivää jouluun...

Viesti Kirjoittaja Pakkanen » 07 Touko 2018, 15:35

Oli ihan pakko käydä vilkaisemassa palstaa kuinka pitkästi on jo kirjoitettu, mutta yllättävän hiljaista kuitenkin. Mulla nyt ei sen kummemmin vielä joulu ole mielessä, sillä kesää odottelen joka sekin kyllä kuluu pääasiassa töissä. Onneksi on jotain hajanaisia lomapäiviä, niin pääsee välillä irtautumaan työstä. :)

Ja itse kyllä tykkään kesästä, kun on lämmintä pitkän talven jälkeen. Varsinkin täällä Lapissa on vielä hyvin lunta maassa nytkin ja vettä sataa. Itse asiassa tykkään kaikista vuoden ajoista. Kesällä yöttömät yöt ja ihana vihreys joka paikassa. Syksyllä hiljalleen pimenevät illat ja kynttilät ja ensimmäiset kirpakat pakkaset. Ja talvella (siis itse käsitän talvikuukausiksi tammi,helmi ja maaliskuun, koska syksyyn(syys,loka,marraskuu ja joulukuu on ihan oma lukunsa) kuuluu se joulun odottelu niin melkeinpä joulun odotus on yksi vuoden aika :lol: ) on muuten kivaa, paitsi ne lumipyryt, kun lunta sataa sen 30cm kerralla :hmm: Jokaisessa vuoden ajassa on se oma taikansa. :inlaav:

Luulen, että viimeistään heinäkuussa tulee se ensimmäinen ajatus joulusta, jos tätä hetkeä ei lasketa :lol:
Pikkuinen tonttu hyppeli näin, jalassa tossut väärin päin,
pikkuinen tonttu huuteli näin: tästä se joulu alkaa!

Avatar
Joulutonttu
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 4995
Liittynyt: 23 Elo 2007, 19:10
Paikkakunta: Pohjois-Savo
Viesti:

Re: 255 päivää jouluun...

Viesti Kirjoittaja Joulutonttu » 08 Touko 2018, 21:33

Itsekin harmikseni huomannut, että palsta hiljenee koko ajan enemmän :| välillä olen facen puolella käynyt tätä ryhmää kurkkimassa, mutta ei siellä minkäänlaista fiilistä saa aikaiseksi :roll:

Täällä on kans yritetty nauttia lämpimistä kevät päivistä, vaikka flunssa ja allergia vaivaa. Itsekin kesää odotan, sen verran pitkältä tuntui talvi ja kevätkin tuntui myöhässä tulevan. Toivottavasti kesällä olisi myös paljon lämpimiä päiviä tiedossa :peukku:

Joulu käy välillä mielessä, tietyissä asioissa se etenkin mieleen tulee. Pari päivää oon tätä olohuonetta ihmetellyt ja tullut siihen tulokseen, että oikeaa kuusta meille ei tule tänä vuonna. Ainut paikka kuuselle on avotakan vieressä, ja epäilen että kuusi ei tykkää yhtään jos takkaa lämmittää. Ja viime vuonna tuli ostettua iso valkoinen muovikuusi, johon tykästyin niin se saa kuusena toimia tänä vuonna :laav: maljakkoon sitten kuusen oksia tuoksua tuomaan :see:

Haaveena olisi myös se iso tuija tai joku vastaava moni vuotinen havupuu hommata tuohon ulos, että siihen saisi jouluvalot ripustettua. Mutta ei mitään hajua milloin se pitäisi istuttaa :lol:
Kuva

Kuuntele...
tiukuja voit jo kuulla,
joulu on jo porraspuulla.
Sytytä kynttilä, hiljenny tovi,
avaa joululle ovi!

Avatar
Mila
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 948
Liittynyt: 25 Kesä 2012, 23:04
Viesti:

Re: 255 päivää jouluun...

Viesti Kirjoittaja Mila » 09 Touko 2018, 23:45

Onhan tämä palsta hiljenemässä, se on ihan totta. Moni foorumi on siirtynyt sosiaaliseen mediaan ja se on omalta osaltaan sääli. Kaikki ei ole facessa, instassa tai muussa mediassa mukana.

Mä kurkkasin Jouluradion nettisivuja ja meille kaikille joululaulujen ystäville olikin siellä mukava yllätys. Joululaulut soi Jouluradion nettiradiossa läpi vuoden. Tässä rehellinen copypaste sivustolta:

Jouluradio soi nyt koko vuoden
Nainen punainen takissaan ja kännykkä kädessä selittää tohkeissaan kuinka nettiradiosta kajahtaa pian kummia: Jouluradio siis soi nyt koko vuoden. Nainen on Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne , eikä hän pidättele hymyään. Jouluradio on jälleen uusi aallon harjalla. Jouluradion lähettää toki loppua perinteiseen tapaan loppiaisena, mutta vain hetkeksi. Nyt radio avaa koko vuoden soivan nettikanavan jouluradio.fi -verkkosivustolle.

Uudistuksen taustalla on vahva tuntuma siitä, mihin kuuntelijoiden mediankulutus suuntaa. Riitta Kalliorinne havainnoi, että joulumieliset kuuntelevat joulumusiikkia muualla kuin vain jouluaikana. Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyssa joulumusiikin kuuntelun kasvu näkyy jo syyskuussa. Erinäisissä verkkoyhteisöissä joulua saatetaan hauskaa kesällä.

- Joulumusiikista on tullut trendikästä, kuten moni media joulun alla julisti, totesi Kalliorinne.

Riitta Kalliorinne näkee juuri avautuneessa verkkoradiossa mahdollisuudet laajentua myös muiden juhlien musiikkikanavaksi.

- Miksi emme voineet yhtä lailla tarjota esimerkiksi vappuna ja pääsiäisenä ajankohtia sopivaa musiikkia.

Jouluradion muunnu kokovuotisen musiikkikanavaksi Kalliorinteen mukaan varsin vaivaton askel aikaisemmasta, koska ohjelmisto koostuu musiikkilistoista eikä puheohjelmista. Jouluradion toimituspäällikkö odottaa innolla, millaista palautetta uudistus synnyttää.

- Jouluradion pyrkii pääsemään entistäkin parempaan vuorovaikutukseen kuuntelijoiden kanssa, ja jotta tämä onnistuu, meidän on oltava yhä enemmän mukana ja herkkiä somekanavissa, Kalliorinne korostaa.

Avatar
shara
Valvoja
Valvoja
Viestit: 1095
Liittynyt: 22 Marras 2013, 15:36
Viesti:

Re: 255 päivää jouluun...

Viesti Kirjoittaja shara » 11 Touko 2018, 19:21

On tosi sääli, että tämä palsta selkeästi alkaa kuolla pois... Noita menneiden vuosien keskusteluja on ihana lukea ja tunnelmoida, kun viestejä on paljon ja kaikilta vuodenajoilta. Nyt tänne ei kirjoita enää kukaan... Olen kyllä Facebookissa, mutta en halua siellä liittyä ryhmään vaan tunnelmoisin mieluummin täällä.

No, kesäiset ilmat on ainakin nyt ja niistä saa nauttia...
Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan...

Kuva

Avatar
Katikki
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1818
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30
Viesti:

Re: 255 päivää jouluun...

Viesti Kirjoittaja Katikki » 11 Touko 2018, 20:47

Terkkuja Pariisista! Muakin surettaa palstan näivettyminen, eikä millään tule samanlaista fiilistä facebook-ryhmästä! Täällä on myös hauskaa käydä katsomassa vanhoja päikkyjä ja vaikkapa sitä, missä vaiheessa valmistelut on milloinkin olleet. Pelkät hienot joulukuvat ei tuo fiilistä samalla tavalla, koska viestittely jää pakostakin aika pinnalliseksi.

Kuitenkin on ihan meistä itsestä kiinni, miten aktiivisesti täällä kirjoitellaan ja muiden kirjoituksia kommentoidaan - tylsäähän se on kirjoittaa jollei kukaan käy lukemassa ja samalla moikkaamassa.

Eiköhän nyt siis ite vaan kirjoitella aktiivisesti (ainakin elo-syyskuusta eteenpäin) ja nosteta meidän palsta uuteen nousuun?! Mä ainakin ajattelin olla edelleenkin mukana! (Tässä heti eka joulupäivitys: ostin tänään mieheni kanssa ekan ranskalaisen joulukoristeen kuuseen: joulupukin joka istuu joulupallon päällä pieni Eiffelin torni kainalossa :oo Yhtä tyylikäs kuin esim. Englantilainen bussi tai postilaatikko :lol: )
Joulukuu on täynnä kiirettä ja juoksua,
paperin rapinaa, piparin tuoksua

Avatar
shara
Valvoja
Valvoja
Viestit: 1095
Liittynyt: 22 Marras 2013, 15:36
Viesti:

Re: 255 päivää jouluun...

Viesti Kirjoittaja shara » 12 Touko 2018, 19:36

Katikki: Ihan oikeassa olet, sillähän tähän palstaan eloa saa, että kirjoittelisi itsekin enemmän. :) Ei vaan meinaa kehdata yksinpuhelua harrastaa. :lol:

Vaikka ihan kesäsäät onkin, tuli tänään pieni kutina syksystä kun katsoin netistä erään hevostarvikevalmistajan kuvastoa, jossa oli jo talvivarusteitakin. :see:
Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan...

Kuva

Avatar
Taikaomena
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 119
Liittynyt: 31 Elo 2016, 18:18
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: 255 päivää jouluun...

Viesti Kirjoittaja Taikaomena » 12 Touko 2018, 20:24

Toivottavasti palstalla vilkastuu viimeistään sitten, kun syksy alkaa taas lähestyä. Pitäisi tietysti itsekin omasta puolesta muistaa kirjoittaa useammin, vaikka vuodenaika onkin nyt juuri sellainen, että joulu käy mielessä vain harvakseltaan. Hyvähän se olisi, ettei kaikki tällainen menisi facebookiin. Täällä on ihan oma ihana tunnelmansa. :see:

Sen verran ensi joulua tuli ihan vastikään mietittyä, kun päädyin muistelemaan kaverini kanssa, että mille päivälle aatto tänä vuonna sattuu. Tarkistettiin oikein sen olevan maanantai ja tultiin siihen tulokseen, että se tarkoittaa töiden osalta pitkiä vapaita ja koko edeltävää viikonloppua, jonka voi omistaa valmisteluille. :inlaav:

Ihanaa että kesä on aluillaan. Syksyyn ei siis ole enää kauan. :laav:

HannaT
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 92
Liittynyt: 05 Loka 2014, 10:27
Viesti:

Re: 255 päivää jouluun...

Viesti Kirjoittaja HannaT » 13 Touko 2018, 09:57

Minä aloin suunnitella että josko sitä tänä vuonna ehtisi käymään Tallinnan joulumarkkinoilla :) monta vuotta on ollut suunnitelmissa mutta ei olla vielä päästy mutta jos vaikka tänä vuonna :lol:

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Joulukeskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa