White Christmasin suklaisia ohjeita
- Konvehti
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3498
- Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
- Paikkakunta: Pk-seutu
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Tämä on liian ihana viestiketju. Pakko se vain on jotain noista ohjeista vielä kokeilla.
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Tässäpäs kaikille pala taivasta: KINDER-PIIRAKKA (PELLILLINEN)
Pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
VOIKREEMI:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
KUORRUTUS:
200 g (tai hieman enemmän) Fazerin sinistä suklaata sulatettuna.
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.
VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.
Koristelu: Valkoista suklaata
Pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
VOIKREEMI:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
KUORRUTUS:
200 g (tai hieman enemmän) Fazerin sinistä suklaata sulatettuna.
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.
VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.
Koristelu: Valkoista suklaata
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
PÄTKIS MOKKAPALAT
POHJA:
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 pss minipätkiksiä (140g)
1 tl piparminttuaromia
1. Vatkaa munat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään
3. Sulata voi ja lisää sinne kylmä maito
4. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia ja nesteitä
5. Lisää lopuksi paloitellut pätkikset
6. Paista 200 asteessa 20 minuuttia
KUORRUTUS:
400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
6 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparminttuaromia
Sulata kattilassa voi ja kun voi on sulanut, lisää loput aineet. Sekoittele kunnolla ja kaada pohjan päälle. Levitä nopeasti ja laita samantien haluamasi koristeet ennen kuin pinta kovettuu. Anna piirakan kylmettyä jääkaapissa ennen leikkaamista.
POHJA:
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 pss minipätkiksiä (140g)
1 tl piparminttuaromia
1. Vatkaa munat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään
3. Sulata voi ja lisää sinne kylmä maito
4. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia ja nesteitä
5. Lisää lopuksi paloitellut pätkikset
6. Paista 200 asteessa 20 minuuttia
KUORRUTUS:
400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
6 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparminttuaromia
Sulata kattilassa voi ja kun voi on sulanut, lisää loput aineet. Sekoittele kunnolla ja kaada pohjan päälle. Levitä nopeasti ja laita samantien haluamasi koristeet ennen kuin pinta kovettuu. Anna piirakan kylmettyä jääkaapissa ennen leikkaamista.
- Konvehti
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3498
- Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
- Paikkakunta: Pk-seutu
- pipari
- Yli-Tonttu
- Viestit: 985
- Liittynyt: 20 Syys 2008, 11:48
- Paikkakunta: Kemi
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Tuosta Kinder piirakasta olen kuullut mutten koskaan maistanut.. on varmaan tosi makeaa?
- Klementiini
- Tonttuoppilas
- Viestit: 100
- Liittynyt: 04 Marras 2013, 11:43
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Tein suuren virheen, kun tulin lueskelemaan naita ohjeita juuri ennen lounastaukoa!!
-
- Vanhempi Tonttu
- Viestit: 426
- Liittynyt: 08 Syys 2013, 12:32
- Viesti:
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Söin siskon luona Kinder piirakkaa ja päätin että sitä on itsekkin leivottava. Ajattelin tämän sivun vielä lukaista ja googletella sitten ohjetta, mutta eipä tarvitsekaan
Nyt taidan lukea muut ohjeet tästä ketjusta...
Nyt taidan lukea muut ohjeet tästä ketjusta...
-
- Vanhempi Tonttu
- Viestit: 426
- Liittynyt: 08 Syys 2013, 12:32
- Viesti:
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Voi vitsit. Kävin kaikki ohjeet läpi kuola valuen. Tarttee kutsua vieraita, ettei yksin tarvitse kaikkea syödä. huomenna on niin leivottava jos johonkin vaan aineet löytyy. Suklaata kaapissa ainakin on.
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Uusia suklaisia ohjeita tulossa pikapuoliin
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Tämä nyt ei ole suklainen ohje, mutta lisään sen tänne kuitenkin
KINUSKI-PUOLUKKA JUUSTOKAKKU PIPARIPOHJALLA
POHJA: 200g Piparkakkuja
75g voita
TÄYTE: 2,5 dl flora vispiä
4dl kuohukermaa
3dl fariinisokeria
5-6 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
1/2 dl vettä
PÄÄLLE: 3dl karpalo- tai puolukkamehua
3 liivatetta
1dl puolukoita
1) Murskaa piparit ja sulata voi joukkoon. Painele seos tasaisesti, leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
2) Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Sekoittele seosta kunnes kiehuu, ja selvästi paksuuntuu. Kastikkeen täytyy antaa jäähtyä täysin kylmäksi- esim laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.
3) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, ja vaahdota flora vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto.
4) Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes se on muuttunut vaaleammaksi vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma- tuorejuusto seokseen ja sekoita sulatetut liivatteet (1/2 dl vettä kun sulatat liivatteet) joukkoon kevyesti käännellen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.
5) Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna mehu omaan makuun sopivaksi (jos tiivisteestä teet, valmis mehutkin käy) ja kuumenna mehusta 1/2dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita sitten muun mehun joukkoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi! Kaada lusikan kautta vuokaan tai nostele varovasti kakun päälle. Ripottele kiilteen joukkoon puolukoita ja nosta jääkaappiin hyytymään.
6) Koristele esim. valkosuklaalla
KINUSKI-PUOLUKKA JUUSTOKAKKU PIPARIPOHJALLA
POHJA: 200g Piparkakkuja
75g voita
TÄYTE: 2,5 dl flora vispiä
4dl kuohukermaa
3dl fariinisokeria
5-6 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
1/2 dl vettä
PÄÄLLE: 3dl karpalo- tai puolukkamehua
3 liivatetta
1dl puolukoita
1) Murskaa piparit ja sulata voi joukkoon. Painele seos tasaisesti, leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
2) Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Sekoittele seosta kunnes kiehuu, ja selvästi paksuuntuu. Kastikkeen täytyy antaa jäähtyä täysin kylmäksi- esim laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.
3) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, ja vaahdota flora vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto.
4) Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes se on muuttunut vaaleammaksi vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma- tuorejuusto seokseen ja sekoita sulatetut liivatteet (1/2 dl vettä kun sulatat liivatteet) joukkoon kevyesti käännellen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.
5) Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna mehu omaan makuun sopivaksi (jos tiivisteestä teet, valmis mehutkin käy) ja kuumenna mehusta 1/2dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita sitten muun mehun joukkoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi! Kaada lusikan kautta vuokaan tai nostele varovasti kakun päälle. Ripottele kiilteen joukkoon puolukoita ja nosta jääkaappiin hyytymään.
6) Koristele esim. valkosuklaalla
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa