White Christmasin suklaisia ohjeita
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
PIPARKAKKUSUKLAA-MAUSTEKAKKU :
2 kananmunaa
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2-3tl piparkakkumaustetta
1,5tl ruokasoodaa
50g voita sulatettuna
2dl kermaa
100-150g (miten suklaista kukin haluaa) piparkakkusuklaata rouhittuna
Kuorrutus:
150g suklaata
5 piparkakkua
*Voitele vuoka nokareella voita ja korppujauhota
1) Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi/kuohkeaksi vaahdoksi.
2) Sekoita vehnäjauhojen joukkoon piparkakkumauste ja sooda.
3) Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon hyvin sekoittaen.
4) Lisää sulatettu voi ja kerma.
5) Kääntele lopuksi joukkoon piparkakkusuklaa palat.
6) Kaada taikina noin 1litran vetoiseen voideltuun/jauhotettuun vuokaan. Jätä reunaan 1,5-2cm
kohoamisvaraa.
7) Paista kakkua 175 asteessa noin tunnin ajan.
8) Kuorruta kakku sulatetulla suklaalla ja ripottele pinnalle murskattuja piparkakku muruja
2 kananmunaa
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2-3tl piparkakkumaustetta
1,5tl ruokasoodaa
50g voita sulatettuna
2dl kermaa
100-150g (miten suklaista kukin haluaa) piparkakkusuklaata rouhittuna
Kuorrutus:
150g suklaata
5 piparkakkua
*Voitele vuoka nokareella voita ja korppujauhota
1) Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi/kuohkeaksi vaahdoksi.
2) Sekoita vehnäjauhojen joukkoon piparkakkumauste ja sooda.
3) Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon hyvin sekoittaen.
4) Lisää sulatettu voi ja kerma.
5) Kääntele lopuksi joukkoon piparkakkusuklaa palat.
6) Kaada taikina noin 1litran vetoiseen voideltuun/jauhotettuun vuokaan. Jätä reunaan 1,5-2cm
kohoamisvaraa.
7) Paista kakkua 175 asteessa noin tunnin ajan.
8) Kuorruta kakku sulatetulla suklaalla ja ripottele pinnalle murskattuja piparkakku muruja
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Jouluinen suklaatoti
100g tummaa appelsiini suklaata (tai tavallista tummaa suklaata)
2dl kookosmaitoa
2dl maitoa
1 kanelitanko
1/2 dl konjakkia
Koristeluun: kermavaahtoa ja jauhettua kanelia, sekä suklaamuruja
Kuumenna maidot ja kanelitanko kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaapalat ovat sulaneet. Sekoita mukaan konjakki.
Koristele.
Tämä kruunaa ihanan talvipäivän
100g tummaa appelsiini suklaata (tai tavallista tummaa suklaata)
2dl kookosmaitoa
2dl maitoa
1 kanelitanko
1/2 dl konjakkia
Koristeluun: kermavaahtoa ja jauhettua kanelia, sekä suklaamuruja
Kuumenna maidot ja kanelitanko kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaapalat ovat sulaneet. Sekoita mukaan konjakki.
Koristele.
Tämä kruunaa ihanan talvipäivän
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
MOKKAKOHOKAS
2rkl jauhettua mantelia
150g tummaa suklaata
1/2dl vahvaa kahvia
4 kananmunaa
2rkl vehnäjauhoja
1dl sokeria
Tarjoiluun: Jäätelöä tai kanelilla maustettua kermavaahtoa
1) Voitele 6 pientä annos uunivuokaa, tai uuninkestävää kahvikuppia ja jauhota mantelijauheella.
2) Sulata suklaa kahvin seassa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
3) Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita suklaan joukkoon keltuaiset, jauhot ja puolet
sokerista.
4) Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdottamisen lopussa lisää vähitellen loput
sokerista.
5) Kääntele valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen, ja sekoita "huolimattomasti".
6) Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteessa 15-20min, kunnes kohokas on kohonnut ja pinta
on kiinteän näköinen.
7) Tarjoile heti uunista ottamisen jälkeen
2rkl jauhettua mantelia
150g tummaa suklaata
1/2dl vahvaa kahvia
4 kananmunaa
2rkl vehnäjauhoja
1dl sokeria
Tarjoiluun: Jäätelöä tai kanelilla maustettua kermavaahtoa
1) Voitele 6 pientä annos uunivuokaa, tai uuninkestävää kahvikuppia ja jauhota mantelijauheella.
2) Sulata suklaa kahvin seassa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.
3) Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita suklaan joukkoon keltuaiset, jauhot ja puolet
sokerista.
4) Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdottamisen lopussa lisää vähitellen loput
sokerista.
5) Kääntele valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen, ja sekoita "huolimattomasti".
6) Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteessa 15-20min, kunnes kohokas on kohonnut ja pinta
on kiinteän näköinen.
7) Tarjoile heti uunista ottamisen jälkeen
-
- Tonttuoppilas
- Viestit: 95
- Liittynyt: 02 Syys 2013, 22:47
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Herkullisia ohjeita. :)
Toimisikohan nuo gluteenittomina? Gluteeniton leivontasuklaa ois myös hakusessa, onko kenelläkään vinkkiä sellaisesta?
Toimisikohan nuo gluteenittomina? Gluteeniton leivontasuklaa ois myös hakusessa, onko kenelläkään vinkkiä sellaisesta?
- Unico
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 2082
- Liittynyt: 10 Marras 2007, 11:19
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Nemelia, tunnustan, mä käytän normi suklaita siis talous leivontaan vaikka niissä lukeekinsaattaa sisältää.oireita en ole vielä saanut.
- Konvehti
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3498
- Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
- Paikkakunta: Pk-seutu
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Ihania ohjeita
-
- Tonttuoppilas
- Viestit: 39
- Liittynyt: 14 Tammi 2013, 12:51
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Joo, tosi herkullisilta kuulostaa! Täytyykin kopioida muutamat....
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
RED VELVET CAKE
POHJA:
3 ½ dl Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl Vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl juoksevaa margariinia
2 ½ dl kermaviiliä
2–3 rkl punaista karamelliväriä
KUORRUTUS
400 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
4 dl Tomusokeria
KORISTELUUN
*Suklaakonvehteja
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen etikan, margariinin ja kermaviilin kanssa.
2. Värjää seos elintarvikevärillä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (läpimitta 22–24 cm). Paista uunin keskiosassa 175˚C:ssa noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.
3. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan. Kumoa kakku ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
4. Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään. Jaa kakkupohja kahteen tai kolmeen kerrokseen. Pane alin kerros tarjoiluvadille, levitä täytettä päälle. Jatka samaan malliin seuraavien kerrosten kanssa. Sivele loppukuorrute kakun päälle ja laidoille. Koristele suklaakonvehdeilla.
Yhdysvalloista kotoisin oleva The Red Velvet Cake (”punainen samettikakku”) on mehevä ja kostea kakku, joka yllättää maullaan.
POHJA:
3 ½ dl Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl Vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl juoksevaa margariinia
2 ½ dl kermaviiliä
2–3 rkl punaista karamelliväriä
KUORRUTUS
400 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
4 dl Tomusokeria
KORISTELUUN
*Suklaakonvehteja
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen etikan, margariinin ja kermaviilin kanssa.
2. Värjää seos elintarvikevärillä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (läpimitta 22–24 cm). Paista uunin keskiosassa 175˚C:ssa noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.
3. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan. Kumoa kakku ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
4. Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään. Jaa kakkupohja kahteen tai kolmeen kerrokseen. Pane alin kerros tarjoiluvadille, levitä täytettä päälle. Jatka samaan malliin seuraavien kerrosten kanssa. Sivele loppukuorrute kakun päälle ja laidoille. Koristele suklaakonvehdeilla.
Yhdysvalloista kotoisin oleva The Red Velvet Cake (”punainen samettikakku”) on mehevä ja kostea kakku, joka yllättää maullaan.
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
JOULUINEN MARENKI-BROWNIES (gluteeniton)
noin 9 annosta
POHJA
200 g tummaa suklaata (Fazer leivontasuklaa Premium tai Tumma)
150 g voita
2 ½ dl Fariinisokeria
3 munaa
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl Vaniljasokeria
1 rkl Kanelisokeria
50 g mantelirouhetta tai mantelilastuja rouhittuna
½ dl mantelijauhetta
MARENKI
2 munanvalkuaista
½ dl Siro erikoishienoa sokeria¨
¼ tl piparkakkumaustetta
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon voi. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä hetki. Lisää munat sekoittaen ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 15x25 cm).
Valmista marenki. Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi ja mausta piparkakkumausteella. Levitä marenkivaahto suklaaleivonnaisen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20–30 minuuttia. Halutessasi tarjoa seuraksi jäätelöä tai kermavaahtoa
Vinkki!
Tarkista, että käyttämäsi suklaa on gluteenitonta.
Voit halutessasi korvata gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoilla.
noin 9 annosta
POHJA
200 g tummaa suklaata (Fazer leivontasuklaa Premium tai Tumma)
150 g voita
2 ½ dl Fariinisokeria
3 munaa
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl Vaniljasokeria
1 rkl Kanelisokeria
50 g mantelirouhetta tai mantelilastuja rouhittuna
½ dl mantelijauhetta
MARENKI
2 munanvalkuaista
½ dl Siro erikoishienoa sokeria¨
¼ tl piparkakkumaustetta
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon voi. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä hetki. Lisää munat sekoittaen ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 15x25 cm).
Valmista marenki. Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi ja mausta piparkakkumausteella. Levitä marenkivaahto suklaaleivonnaisen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20–30 minuuttia. Halutessasi tarjoa seuraksi jäätelöä tai kermavaahtoa
Vinkki!
Tarkista, että käyttämäsi suklaa on gluteenitonta.
Voit halutessasi korvata gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoilla.
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
CHOCOLATE CHIP COOKIES
Nämä perinteiset amerikkalaiset cookiesit ovat hullun hyviä! Keksit pursuavat suklaata ja ne ovat ihanan pehmeitä, paksuja ja hieman sitkeitä! Keksejä tehdessä on tärkeää ottaa keksit ajoissa pois uunista niin ne pysyvät pehmeinä eikä niistä tule kuivia ja kovia. Keksit pitää ottaa uunista kun ne ovat vielä pehmeitä, anna keksien jäähtyä niin koostumuksesta tulee täydellinen. Tarjoile keksit kylmän maidon kanssa, nam!
30 kpl (n. 6cm leveitä keksejä):
170g voita, huoneenlämpöistä
1 4/5 dl fariinisokeria (sama kuin 1,8dl)
3/5 dl sokeria (sama kuin 0,6dl)
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja (sama kuin 4,75dl)
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250g) karkeasti rouhittua suklaata (n. 45 % kaakaota) (Esim. Fazerin taloussuklaa)
Tee näin:
1. Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaan yleensä voin pienemmiksi paloiksi niin se pehmenee nopeammin. Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja). Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.
2. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella.
3. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi.
4. Lisää myös kuivat ainekset (vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys) ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
5. Vuoraa kaksi isoa uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 C. Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä!
6. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput keksit. Tarjoile heti!
HUOM!
* Älä laita taikinapalloja kuumalle uunipellille vaan anna pellin jäähtyä kokonaan ennen kuin laitat ne siihen. Jos epäilet että paistoit keksejä liian kauan niin laita ne heti uunista oton jälkeen ritilälle jäähtymään.
* Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä n. viikon ajan. Keksit voi myös hyvin pakastaa. Itse tykkään lämmittää keksejä muutaman sekunnin mikrossa ennen tarjoilua, niin ne maistuvat vastaleivotuilta!
Nämä perinteiset amerikkalaiset cookiesit ovat hullun hyviä! Keksit pursuavat suklaata ja ne ovat ihanan pehmeitä, paksuja ja hieman sitkeitä! Keksejä tehdessä on tärkeää ottaa keksit ajoissa pois uunista niin ne pysyvät pehmeinä eikä niistä tule kuivia ja kovia. Keksit pitää ottaa uunista kun ne ovat vielä pehmeitä, anna keksien jäähtyä niin koostumuksesta tulee täydellinen. Tarjoile keksit kylmän maidon kanssa, nam!
30 kpl (n. 6cm leveitä keksejä):
170g voita, huoneenlämpöistä
1 4/5 dl fariinisokeria (sama kuin 1,8dl)
3/5 dl sokeria (sama kuin 0,6dl)
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja (sama kuin 4,75dl)
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250g) karkeasti rouhittua suklaata (n. 45 % kaakaota) (Esim. Fazerin taloussuklaa)
Tee näin:
1. Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaan yleensä voin pienemmiksi paloiksi niin se pehmenee nopeammin. Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja). Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.
2. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella.
3. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi.
4. Lisää myös kuivat ainekset (vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys) ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
5. Vuoraa kaksi isoa uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 C. Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä!
6. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput keksit. Tarjoile heti!
HUOM!
* Älä laita taikinapalloja kuumalle uunipellille vaan anna pellin jäähtyä kokonaan ennen kuin laitat ne siihen. Jos epäilet että paistoit keksejä liian kauan niin laita ne heti uunista oton jälkeen ritilälle jäähtymään.
* Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä n. viikon ajan. Keksit voi myös hyvin pakastaa. Itse tykkään lämmittää keksejä muutaman sekunnin mikrossa ennen tarjoilua, niin ne maistuvat vastaleivotuilta!
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa