Joulupöydän laatikot
-
- Tonttu
- Viestit: 215
- Liittynyt: 08 Loka 2008, 09:02
Re: Joulupöydän laatikot
Meillä on tänä vuonna porkkana - ja lanttulaatikkoa, nämä itsetehtyä. Hyviä tuli, maisteltiin itsenäisyyspäivän aterialla. Lisäksi ostan kaupasta peruna- ja maksalaatikkoa. Viime jouluksi tein laatikot bataatista ja palsternakasta, ne ei oikein maistuneet niin en tee tänä vuonna.
- Konvehti
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3498
- Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
- Paikkakunta: Pk-seutu
Re: Joulupöydän laatikot
Me olemme ostaneet aina Stockan laatikoita mutta viime vuonna maistettiin Wotkinsin laatikoita ja nekin olivat hyviä. Tänä jouluna ostamme siis varmaankin Wotkinsin laatikot.
-
- Tonttuoppilas
- Viestit: 56
- Liittynyt: 09 Syys 2018, 15:59
Re: Joulupöydän laatikot
Meidän joulupöytään kuuluu nykyään laatikoista vain lanttu-, porkkana- ja makaronilaatikko. Teen itse, mutta käytän valmiita soseita.
- Joulusilli
- Tonttuoppilas
- Viestit: 47
- Liittynyt: 21 Marras 2020, 06:35
Re: Joulupöydän laatikot
Me päädyttiin siihen, että ostetaan porkkanalaatikko Saarioiselta ja höystetään sitä kermalla ym. Palsternakkalaatikon tein ekaa kertaa, se odottelee nyt pakastimessa joulua. Tein sen täälläkin kehuja saaneella Maku-lehden ohjeella, ja samasta paikasta löysin myös bataattilaatikon reseptin. Sillä paistoin eilen laatikon, joka niin ikään pääsi pakkaseen. Toivottavasti maku ja rakenne eivät kärsi pakastimessa. Ilmeisesti ne kannattaa ottaa ajoissa jääkaappiin sulamaan ja sitten uuniin lämpiämään juuri ennen tarjoilua. Missä asteessa olette lämmittäneet sulatetut joululaatikot, ja kuinka pitkän ajan? Entä olisiko hyvä laittaa folio päälle lämmityksen ajaksi, vai onko parempi lämmittää ilman sitä?
- Katikki
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3249
- Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30
Re: Joulupöydän laatikot
Mä lämmitän valmislaatikot aina tuunaamisen jälkeen tiukasti folion alla pitkään pitkään, vähintään tunnin, usein parikin, ei liian kuumassa ettei kuivu, 150-175 astetta.Joulusilli kirjoitti: ↑13 Joulu 2020, 17:36. Missä asteessa olette lämmittäneet sulatetut joululaatikot, ja kuinka pitkän ajan? Entä olisiko hyvä laittaa folio päälle lämmityksen ajaksi, vai onko parempi lämmittää ilman sitä?
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa