Joulupöydän laatikot
-
- Tonttuoppilas
- Viestit: 39
- Liittynyt: 14 Tammi 2013, 12:51
Re: Joulupöydän laatikot
Me tehdään itse bataattilaatikkoa ja porkkanalaatikkoa. Muut ostan valmiina, kun niiden menekki ei ole kovin suurta.
- Joulutonttu
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 5004
- Liittynyt: 23 Elo 2007, 19:10
- Paikkakunta: Pohjois-Savo
Re: Joulupöydän laatikot
Täällä taitaa aika moni tehdä itse porkkanalaatikot jouluksi. Nyt kysynkin teiltä, että mikä porkkanalaatikon ohje on se paras?
Tarkoitus olisi itse porkkanalaatikkoa tehdä jouluksi ensimmäistä kertaa elämässä ja netti on kyllä ohjeita pullollaan, mutta nyt luotan tämän palstalaisten ohjeisiin, tietää takuuvarmasti että hyvää on
Samoten jos löytyy herkullinen bataattilaatikonohje, niin senkin saa jakaa
Tarkoitus olisi itse porkkanalaatikkoa tehdä jouluksi ensimmäistä kertaa elämässä ja netti on kyllä ohjeita pullollaan, mutta nyt luotan tämän palstalaisten ohjeisiin, tietää takuuvarmasti että hyvää on
Samoten jos löytyy herkullinen bataattilaatikonohje, niin senkin saa jakaa
- Anewielh
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 5163
- Liittynyt: 10 Huhti 2010, 19:13
- Viesti:
Re: Joulupöydän laatikot
Aikaisemmin tein laatikot ns. raakalaatikkoina, eli uuniin mennessä porkkana oli raakaa. Siitäkin versiosta tykkäsin ja se on tietysti erimakuinen mitä nämä perinteiset ja ohje on esimerkiksi täällä.Joulutonttu kirjoitti:Täällä taitaa aika moni tehdä itse porkkanalaatikot jouluksi. Nyt kysynkin teiltä, että mikä porkkanalaatikon ohje on se paras?
Nyt olen kuitenkin käyttänyt tätä Yhteishyvän reseptiä ja se on kokeilemistani resepteistä tällä hetkellä se minulle mieluisin
- katinka
- Yli-Tonttu
- Viestit: 947
- Liittynyt: 23 Elo 2007, 13:33
Re: Joulupöydän laatikot
Riisipuuroon suola, raastettua porkkanaa ja kermaa. Päälle korppujauhoa ja pikku nokareet voita. Leivarin jälkilämmössä kypsennys.
- Iip
- Vanhempi Tonttu
- Viestit: 392
- Liittynyt: 10 Marras 2012, 16:28
- Paikkakunta: Siuntio
Re: Joulupöydän laatikot
Mun suosikki on tämä riisitön porkkanalaatikko:
1,5 kg porkkanoita
vettä (keittämiseen)
1 dl täysmaitoa
0,5 dl kermaa
1 muna
1 tl anista
0,5 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
(n. 1 rkl makeutusta, jos haluaa, esim. hunaja tai fariinisokeri)
50 g voita
1 tl suolaa
Pinnalle:
(korppujauhoja, jos haluaa)
voinokareita
Kuori ja pilko porkkanat, keitä vähässä vedessä kypsiksi. Survo soseeksi. Lisää muut aineet, sekoita ja kaada voideltuun vuokaan (mahtuu esim. kahteen 0,85 l foliovuokaan). Lisää pinnalle korppujauho (jos haluat) ja voinokareet. Paista 180-asteisessa uunissa 40-60 minuuttia.
Ja hyvää on!
1,5 kg porkkanoita
vettä (keittämiseen)
1 dl täysmaitoa
0,5 dl kermaa
1 muna
1 tl anista
0,5 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
(n. 1 rkl makeutusta, jos haluaa, esim. hunaja tai fariinisokeri)
50 g voita
1 tl suolaa
Pinnalle:
(korppujauhoja, jos haluaa)
voinokareita
Kuori ja pilko porkkanat, keitä vähässä vedessä kypsiksi. Survo soseeksi. Lisää muut aineet, sekoita ja kaada voideltuun vuokaan (mahtuu esim. kahteen 0,85 l foliovuokaan). Lisää pinnalle korppujauho (jos haluat) ja voinokareet. Paista 180-asteisessa uunissa 40-60 minuuttia.
Ja hyvää on!
-
- Tonttu
- Viestit: 206
- Liittynyt: 27 Syys 2007, 20:58
Re: Joulupöydän laatikot
Minä oon tehny porkkanalaatikon semmoisista valmissoseista ja hyvää on aina tullu. Se sekoitetaan valmiiseen riisipuuroon ja mukaan laitetaan siirappia, kananmunaa ja mausteita (valkopippuria ja muskottia). Ja päälle tietysti korppujauhoja. Muistaakseni tämä (ja tarkemmat määrät) ohje oli semmoisessa sosepaketissa... Tuo muskotti oli aika tärkeä mauste. Kerran tehtiin ilman sitä kun ei kaapissa sattunut olemaan, mutta siitä tuli jotenkin vajaan makuista.
Myös maksalaatikko tehdään itse. Lanttulaatikkoa menee niin vähän, että sen yhden rasian ostan kaupasta. Saarioisten perunalaatikko on tosi hyvää ja sitä meillä on ollut viime vuosina joulupöydässä.
Myös maksalaatikko tehdään itse. Lanttulaatikkoa menee niin vähän, että sen yhden rasian ostan kaupasta. Saarioisten perunalaatikko on tosi hyvää ja sitä meillä on ollut viime vuosina joulupöydässä.
- Joulutonttu
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 5004
- Liittynyt: 23 Elo 2007, 19:10
- Paikkakunta: Pohjois-Savo
Re: Joulupöydän laatikot
Kiitoksia kaikille ohjeista
Taidanpa tehdä parit koeversiot ennen joulua noista laatikoista, niin tiedän mikä on sitten omaan makuun sopiva vai ostanko kaupasta valmiit laatikot, jos miten pahasti menee pieleen porkkanalaatikon teko
Taidanpa tehdä parit koeversiot ennen joulua noista laatikoista, niin tiedän mikä on sitten omaan makuun sopiva vai ostanko kaupasta valmiit laatikot, jos miten pahasti menee pieleen porkkanalaatikon teko
-
- Tonttuoppilas
- Viestit: 26
- Liittynyt: 19 Heinä 2012, 16:56
- Paikkakunta: Kirkkonummi
Re: Joulupöydän laatikot
Iltalehden Ilonan(?)-joululehdessä oli herkullisen kuuloinen porkkanalaatikon resepti. Siinä ei ollut lainkaan riisiä tai ohraa vaan porkkanaa, mantelijauhetta, kermaa jne. Jos joku on kiinnostunut niin voin postata reseptin tänne.
-
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1286
- Liittynyt: 16 Syys 2009, 16:57
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Joulupöydän laatikot
Meille tulee lanttulaatikkoa valmiista soseesta. Se oli ainakin viime vuonna erittäin onnistunutta. Uutuutena ajattelin kokeilla bataattilaatikkoa, kun löysin mieleisen ohjeen (ainakin noin paperilla ). Senkin teen valmiista soseesta. Just nyt ei ole ylimääräistä aikaa tai riittävästi käsivoimia tuohon urakkaan ihan alusta alkaen
-
- Tonttuoppilas
- Viestit: 38
- Liittynyt: 05 Marras 2013, 15:33
Re: Joulupöydän laatikot
Tein ensimmäistä kertaa itse lanttulaatikkoa (ennen aina äiti on tehnyt) ja täytyy sanoa että tuli todella hyvää. Olihan sitä pakko maistaa ennen pakastimeen laittamista ja mahdollisesti vaihtaa reseptiä jos ei ole täydellistä mutta ei onneksi tarvitse vaihtaa. Tein tämän ohjeen mukaan: http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-resep ... kko/012993" onclick="window.open(this.href);return false;
1 kg
pakastelanttusosetta tai vastaava määrä tuoretta kuorittua lanttua kuutioituna
2 dl
kuohu- tai kevytkermaa
2 - 2,5 rkl
korppujauhoja
0,5 dl
siirappia
0,5 tl
suolaa
inkivääriä
valkopippuria
muskottia
1 - 2 kpl
kananmunaa
Pinnalle:
margariini- tai voinokareita
korppujauhoja
siirappia
Ohjeet
Sulata valmis pakastelanttusose tai jos käytät tuoretta lanttua, keitä lanttukuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja soseuta lantut. Sekoita soseeseen kerma, korppujauhot, siirappi, mausteet ja kananmunat. Kaada seos voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Kuvioi pinta ja lisää pinnalle korppujauhoja ja rasvaa nokareina ja lopuksi siirappi raitoina. Paista 175 asteessa noin 1-1 ½ tuntia.
***
Tein lanttusoseesta, en kylläkään pakasteesta, enkä laittanut päälle siirappia mutta silti tuli loistavaa. Pitäis vielä toinenkin väsätä ja sitten vielä vegaaniversio.
1 kg
pakastelanttusosetta tai vastaava määrä tuoretta kuorittua lanttua kuutioituna
2 dl
kuohu- tai kevytkermaa
2 - 2,5 rkl
korppujauhoja
0,5 dl
siirappia
0,5 tl
suolaa
inkivääriä
valkopippuria
muskottia
1 - 2 kpl
kananmunaa
Pinnalle:
margariini- tai voinokareita
korppujauhoja
siirappia
Ohjeet
Sulata valmis pakastelanttusose tai jos käytät tuoretta lanttua, keitä lanttukuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja soseuta lantut. Sekoita soseeseen kerma, korppujauhot, siirappi, mausteet ja kananmunat. Kaada seos voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Kuvioi pinta ja lisää pinnalle korppujauhoja ja rasvaa nokareina ja lopuksi siirappi raitoina. Paista 175 asteessa noin 1-1 ½ tuntia.
***
Tein lanttusoseesta, en kylläkään pakasteesta, enkä laittanut päälle siirappia mutta silti tuli loistavaa. Pitäis vielä toinenkin väsätä ja sitten vielä vegaaniversio.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 24 vierailijaa