Joulupöydän laatikot

Jaa täällä omat joulunajan ruoka-ohjeesi ja inspiroidu hyvistä ja herkullisista ideoista!
Vastaa Viestiin
Mimmi
Tonttu
Tonttu
Viestit: 215
Liittynyt: 08 Loka 2008, 09:02

Re: Joulupöydän laatikot

Viesti Kirjoittaja Mimmi » 06 Joulu 2020, 13:50

Meillä on tänä vuonna porkkana - ja lanttulaatikkoa, nämä itsetehtyä. Hyviä tuli, maisteltiin itsenäisyyspäivän aterialla. Lisäksi ostan kaupasta peruna- ja maksalaatikkoa. Viime jouluksi tein laatikot bataatista ja palsternakasta, ne ei oikein maistuneet niin en tee tänä vuonna.

Avatar
Konvehti
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3498
Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: Joulupöydän laatikot

Viesti Kirjoittaja Konvehti » 08 Joulu 2020, 13:53

Me olemme ostaneet aina Stockan laatikoita mutta viime vuonna maistettiin Wotkinsin laatikoita ja nekin olivat hyviä. Tänä jouluna ostamme siis varmaankin Wotkinsin laatikot.

Lumihiutale
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 56
Liittynyt: 09 Syys 2018, 15:59

Re: Joulupöydän laatikot

Viesti Kirjoittaja Lumihiutale » 12 Joulu 2020, 07:20

Meidän joulupöytään kuuluu nykyään laatikoista vain lanttu-, porkkana- ja makaronilaatikko. Teen itse, mutta käytän valmiita soseita.

Avatar
Joulusilli
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 47
Liittynyt: 21 Marras 2020, 06:35

Re: Joulupöydän laatikot

Viesti Kirjoittaja Joulusilli » 13 Joulu 2020, 17:36

Me päädyttiin siihen, että ostetaan porkkanalaatikko Saarioiselta ja höystetään sitä kermalla ym. Palsternakkalaatikon tein ekaa kertaa, se odottelee nyt pakastimessa joulua. Tein sen täälläkin kehuja saaneella Maku-lehden ohjeella, ja samasta paikasta löysin myös bataattilaatikon reseptin. Sillä paistoin eilen laatikon, joka niin ikään pääsi pakkaseen. Toivottavasti maku ja rakenne eivät kärsi pakastimessa. Ilmeisesti ne kannattaa ottaa ajoissa jääkaappiin sulamaan ja sitten uuniin lämpiämään juuri ennen tarjoilua. Missä asteessa olette lämmittäneet sulatetut joululaatikot, ja kuinka pitkän ajan? Entä olisiko hyvä laittaa folio päälle lämmityksen ajaksi, vai onko parempi lämmittää ilman sitä?

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Re: Joulupöydän laatikot

Viesti Kirjoittaja Katikki » 13 Joulu 2020, 18:06

Joulusilli kirjoitti:
13 Joulu 2020, 17:36
. Missä asteessa olette lämmittäneet sulatetut joululaatikot, ja kuinka pitkän ajan? Entä olisiko hyvä laittaa folio päälle lämmityksen ajaksi, vai onko parempi lämmittää ilman sitä?
Mä lämmitän valmislaatikot aina tuunaamisen jälkeen tiukasti folion alla pitkään pitkään, vähintään tunnin, usein parikin, ei liian kuumassa ettei kuivu, 150-175 astetta.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ruokaohjeet + kattaukset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa