
Joulupöydän laatikot
- kuusipuu
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 4319
- Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42
- Paikkakunta: Joensuu
- Viesti:
Re: Joulupöydän laatikot
Minä tykkään pakastaa laatikot valmiina, kun sit on niin kätevää mikrossakin sulattaa ja lämmittää.
Toki, jos isommista kertaeristä kysymys, niin ehkä tuo mikrolämmitys on sit hankalampaa.

"On korvia tassuja, pulleita massuja, häntiä vilisten..."
- Unico
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 2052
- Liittynyt: 10 Marras 2007, 11:19
- Viesti:
Re: Joulupöydän laatikot
Mun porkkanalaatikossa ei ole riisiä ollenkaan
ja pakasta paistettuna koska nopeampi jouluna sitten valmistaa pöytään. Nim todennäköisesti jouluna töissä.

- rittie
- Yli-Tonttu
- Viestit: 814
- Liittynyt: 09 Marras 2015, 20:54
- Viesti:
Re: Joulupöydän laatikot
Meilläkään ei ole riisiä porkkanalaatikossa!
En ole koskaan tykännyt riisipuurolaatikosta, joten äiti ensin vaihtoi sen mannaryyneihin, mutta kun sekään ei kelvannut, siirryimme joskus vuonna -94 tai -95 ryynittömään laatikkoon. Ja hyvin uppoaa edelleen!
Meillä myös lanttu- ja porkkanalaatikot on valmistettu etukäteen pakkaseen odottelemaan. Ne vain sitten uunissa sulatetaan/lämmitetään aattona.

Meillä myös lanttu- ja porkkanalaatikot on valmistettu etukäteen pakkaseen odottelemaan. Ne vain sitten uunissa sulatetaan/lämmitetään aattona.
Niityllä lunta, hiljaiset kadut,
taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus.
taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus.
-
- Tonttu
- Viestit: 193
- Liittynyt: 08 Loka 2008, 09:02
- Viesti:
Re: Joulupöydän laatikot
Onkohan liioittelua tehdä jouluksi lanttu-, porkkana-, peruna-, maksa- ja bataattilaatikkoa sekä vielä kuudenneksi punajuurivuokaa? Kaksi aikuista syömässä näitä, lapset ei perusta vaan heille on keitettyjä perunoita. Nämä laatikot voisi jakaa eri aterioille, kaikkea ei olis joka kerta tarjolla. Nopeuttaisi myös joulun ajan ruoan laittoa kun osan noista voi tehdä pakastimeen valmiiksi ja sieltä sitten lämmittää syötäväksi.
-
- Vanhempi Tonttu
- Viestit: 526
- Liittynyt: 21 Syys 2010, 15:01
- Paikkakunta: Keski-Suomi
- Viesti:
Re: Joulupöydän laatikot
Eipä ole liioiteltua, kun tekee maltilliset määrät jokaista. Meillä on lanttu- porkkana-, bataatti-, palsternakka-, myskikurpitsa- ja imellettyä perunalaatikkoa. Mietin paahdettua kukkakaalilaatikkoakin, mutta taidan tehdä sitä ennen joulua. Meillä tosin lapsetkin syövät, erityisesti palsternakkalaatikkoa.
"Hevosille uudet heinät,
silloin syömättä jäi seinät.
Joulurauha saapui metsämaille, kyliin kaukaisiin."
silloin syömättä jäi seinät.
Joulurauha saapui metsämaille, kyliin kaukaisiin."
- Punatonttu
- Tonttu
- Viestit: 233
- Liittynyt: 23 Syys 2013, 09:44
- Viesti:
Re: Joulupöydän laatikot
Ei ole. Jos mieli tekee niin teet. Mä teen meillä just niitä jouluruokia mitä menee. Sen takia en tee, että kuuluu jouluun ja sit ei kukaan syö.Mimmi kirjoitti: ↑15 Marras 2018, 12:36Onkohan liioittelua tehdä jouluksi lanttu-, porkkana-, peruna-, maksa- ja bataattilaatikkoa sekä vielä kuudenneksi punajuurivuokaa? Kaksi aikuista syömässä näitä, lapset ei perusta vaan heille on keitettyjä perunoita. Nämä laatikot voisi jakaa eri aterioille, kaikkea ei olis joka kerta tarjolla. Nopeuttaisi myös joulun ajan ruoan laittoa kun osan noista voi tehdä pakastimeen valmiiksi ja sieltä sitten lämmittää syötäväksi.
Meillä on laatikoista bataatti, porkkana, lantti ja peruna. Laatikoiden määrät vaihtelee menekin mukaan. Meillä on jouluisin tällä hetkellä aterioilla 2-5 aikuista ja 1 lapsi. Ja meillä jokaisella on omat suosikkimme laatikoista.
Ja kaiken ohella meillä on uusia perunoita aterialla. Ne on kaikkien herkkua kalojen ja kylmien lihojen kanssa.
Mä olen jo monet vuodet tehnyt laatikot aina ajoissa pakastimeen. SIeltä jääkaappin sulaa ja sieltä uuniin. Joskus unohtunut ottaa sulaa ja laitettu suoraan uunin.
Teet juuri niitä laatikoita mitä haluat. Ja eri aterioille, kuten suunnittelit. Ja ei sitä tiedä milloin lapset innostuu maistelemaan ja ihan tykkäämään jostain.
Rohkeasti vaan.
Joulun taika, yhteinen aika. Se mieliin jää, ja läheiset nää
- Unico
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 2052
- Liittynyt: 10 Marras 2007, 11:19
- Viesti:
Re: Joulupöydän laatikot
Minkälaista tuo palsternakka laatikko on?
Meillä on maksa lanttu porkkana ja punajuurilaatikot
Meillä on maksa lanttu porkkana ja punajuurilaatikot
-
- Tonttu
- Viestit: 193
- Liittynyt: 08 Loka 2008, 09:02
- Viesti:
Re: Joulupöydän laatikot
Googlasin palsternakkalaatikon, ohjeen mukaan keitetty ja soseutettu palsternakkasose maustetaan ja lisätään muna ja kermaloraus. Tämä menee todennäköisesti kokeiluun, sillä ostin reko-ringistä hyviä isoja palsternakkoja. Ja kyllä meillä muutenkin on laatikontekotalkoot tulossa, laitetaan ja syödään kun kerran tykätään
Ja niin kuin Punatonttu sanoi, eihän sitä tiedä milloin lapsetkin innostuu maistelemaan!

- jouluhortensia
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1826
- Liittynyt: 05 Marras 2007, 13:48
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Joulupöydän laatikot
Aah, rakastan näitä kasvislaatikoita! Meillä yleensä perus lanttu/porkkana/peruna/bataatti. Ja mieluiten Saarioisten! Itse tehdyt on harvoin hyviä...Stockalla on myös hyvät valmislaatikot eikä pahan hintaiset. En oikeastaan kaipaa mitään uutta jouluun, laatikot ovat niin namia!
Have yourself a merry little Christmas,
Let your heart be light
From now on, our troubles will be out of sight.....
Let your heart be light
From now on, our troubles will be out of sight.....
- Joulutonttu
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 5004
- Liittynyt: 23 Elo 2007, 19:10
- Paikkakunta: Pohjois-Savo
- Viesti:
Re: Joulupöydän laatikot
Millä ohjeella te ootte tuota porkkanalaatikkoa tehnyt?
Itse oon siis nyt parina vuonna tehnyt itse porkkana- ja bataattilaatikon ja tuohon porkkanalaatikkoon on juurikin riisipuuroa tullut. On siis hyvää, maussa ei vikaa ole, mutta koostumukseltaan en tykkää.
Kohta pitäisi taas alkaa laatikot tekemään, mutta porkkanalaatikon ohjetta olen metsästänyt mikä on oikeasti hyvää ja joka ei aiheuta koostumuksen takia semmoista yökkäysreflexiä
Itse olen myös laatikot paistanut valmiiksi ja sitten pakastanut. Aattona olen sitten aamusta ne jääkaappiin ottanut sulamaan ja laittanut uuniin lämpenemään, kun jouluruoka alkaa olemaan valmista.
Itse oon siis nyt parina vuonna tehnyt itse porkkana- ja bataattilaatikon ja tuohon porkkanalaatikkoon on juurikin riisipuuroa tullut. On siis hyvää, maussa ei vikaa ole, mutta koostumukseltaan en tykkää.
Kohta pitäisi taas alkaa laatikot tekemään, mutta porkkanalaatikon ohjetta olen metsästänyt mikä on oikeasti hyvää ja joka ei aiheuta koostumuksen takia semmoista yökkäysreflexiä

Itse olen myös laatikot paistanut valmiiksi ja sitten pakastanut. Aattona olen sitten aamusta ne jääkaappiin ottanut sulamaan ja laittanut uuniin lämpenemään, kun jouluruoka alkaa olemaan valmista.

Kuuntele...
tiukuja voit jo kuulla,
joulu on jo porraspuulla.
Sytytä kynttilä, hiljenny tovi,
avaa joululle ovi!
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa