Kalat
- Punatonttu
- Vanhempi Tonttu
- Viestit: 388
- Liittynyt: 23 Syys 2013, 09:44
Kalat
Etsiskelyssä uusia ideoita. Alla mitä meillä on nyt suunnittelussa ja on aika vakio.
Savustettua lohta
graavattu lohi kastikkeineen
skagen röra mäteineen
Lohimousse
Mies ssavustaa ja minä graavaan. Ja sit niistä tehdään mousset ellei osteta pieni paketti kylmäsavustettua.
Terriinit ei oikein uppoa. Ei ole kuitenkaan poissuljettu vaihtoehto.
Sillit ei meillä menesty. Silakoista on joskus tullut tehtyä mm sinappisilakat, valkosipuli jne.
Jotain lisää kaivataan. Jotain uutta. Oon niin tutkaillut et tuntuu et sokeus iskenyt. Tutkailun tuota vanhaakin ketjua joka vuosia vanha. Päätin etten lähde sitä nostamaan.
Ideoille avoin.
Savustettua lohta
graavattu lohi kastikkeineen
skagen röra mäteineen
Lohimousse
Mies ssavustaa ja minä graavaan. Ja sit niistä tehdään mousset ellei osteta pieni paketti kylmäsavustettua.
Terriinit ei oikein uppoa. Ei ole kuitenkaan poissuljettu vaihtoehto.
Sillit ei meillä menesty. Silakoista on joskus tullut tehtyä mm sinappisilakat, valkosipuli jne.
Jotain lisää kaivataan. Jotain uutta. Oon niin tutkaillut et tuntuu et sokeus iskenyt. Tutkailun tuota vanhaakin ketjua joka vuosia vanha. Päätin etten lähde sitä nostamaan.
Ideoille avoin.
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3296
- Liittynyt: 28 Elo 2007, 13:37
- Paikkakunta: E-Karjala
Re: Kalat
Savukala, gaavilohi, sillisalaatti... näillä meillä on usein menty.
Mies ei oikein välitä tuosta sillisalaatista (silli-kananmuna-sipuli-tilli-ranskankerma), joten sitä ei tehdä, mutta monena jouluna on saatu sitä äidiltäni.
Söin männäviikonloppuna lohichevicheä ravintolassa. Tuli oitis mieleen, että tämä voisi sopia myös joulupöytään.
Saatanpa syksyn aikan tätä kokeillakin:
500g nahatonta lohifileetä
n. 1 1/2tl hienoa merisuolaa
1 1/2dl limetinmehua (n. 6 limettiä)
1(60 g) pieni punasipuli
1 Pirkka mieto punainen chili
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
1/2dl korianteria hienonnettuna
Täältä koko ohje:
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/lohiceviche
Mies ei oikein välitä tuosta sillisalaatista (silli-kananmuna-sipuli-tilli-ranskankerma), joten sitä ei tehdä, mutta monena jouluna on saatu sitä äidiltäni.
Söin männäviikonloppuna lohichevicheä ravintolassa. Tuli oitis mieleen, että tämä voisi sopia myös joulupöytään.
Saatanpa syksyn aikan tätä kokeillakin:
500g nahatonta lohifileetä
n. 1 1/2tl hienoa merisuolaa
1 1/2dl limetinmehua (n. 6 limettiä)
1(60 g) pieni punasipuli
1 Pirkka mieto punainen chili
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
1/2dl korianteria hienonnettuna
Täältä koko ohje:
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/lohiceviche
- Punatonttu
- Vanhempi Tonttu
- Viestit: 388
- Liittynyt: 23 Syys 2013, 09:44
Re: Kalat
Herkulta kuulostaa. Tätä voisi soveltaen tehdä. Syksyllä jossain vaiheessa. Vois kumppanille tehdä jonkun chiliversion ja itselle citrus.AdiraGee kirjoitti: ↑07 Syys 2020, 12:28Savukala, gaavilohi, sillisalaatti... näillä meillä on usein menty.
Mies ei oikein välitä tuosta sillisalaatista (silli-kananmuna-sipuli-tilli-ranskankerma), joten sitä ei tehdä, mutta monena jouluna on saatu sitä äidiltäni.
Söin männäviikonloppuna lohichevicheä ravintolassa. Tuli oitis mieleen, että tämä voisi sopia myös joulupöytään.
Saatanpa syksyn aikan tätä kokeillakin:
500g nahatonta lohifileetä
n. 1 1/2tl hienoa merisuolaa
1 1/2dl limetinmehua (n. 6 limettiä)
1(60 g) pieni punasipuli
1 Pirkka mieto punainen chili
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
1/2dl korianteria hienonnettuna
Täältä koko ohje:
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/lohiceviche
Nälkä todellakin :)
-
- Tonttuoppilas
- Viestit: 61
- Liittynyt: 31 Touko 2020, 13:30
Re: Kalat
En ole tehnyt koskaan sillisalaattia jouluksi tai ylipäätään muutenkaan. Meillä on jouluna silliä rosollissa ja sitten tehdään Lasimestarinsilliä, sinappi-, valkosipuli- / glögisilliä. AdiraGee, tuo sillisalaatti on varmaan ihanaa ruisleivänkin päällä! Taidanpa
kokeilla jonkun viikonlopun herkuksi.
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3296
- Liittynyt: 28 Elo 2007, 13:37
- Paikkakunta: E-Karjala
Re: Kalat
Ohje on suurinpiirtein sama kuin täällä: https://kohokohta.com/ruoka/ehrothin-si ... ista-pida/ mutta meillä on aina käytetty sillifileitä ja smetanan voi korvata ranskankermalla, niin kevenee edes hieman.Joulun odottaja kirjoitti: ↑20 Syys 2020, 20:48En ole tehnyt koskaan sillisalaattia jouluksi tai ylipäätään muutenkaan. Meillä on jouluna silliä rosollissa ja sitten tehdään Lasimestarinsilliä, sinappi-, valkosipuli- / glögisilliä. AdiraGee, tuo sillisalaatti on varmaan ihanaa ruisleivänkin päällä! Taidanpa kokeilla jonkun viikonlopun herkuksi.
Itse asiassa meillä syödään tätä sillisalaattia myös juhannuksena!
Mutta silli rosollissa on meillä kyllä ehdoton no-no
-
- Tonttuoppilas
- Viestit: 61
- Liittynyt: 31 Touko 2020, 13:30
Re: Kalat
Kiitos reseptistä AdiraGee!AdiraGee kirjoitti: ↑21 Syys 2020, 09:17Ohje on suurinpiirtein sama kuin täällä: https://kohokohta.com/ruoka/ehrothin-si ... ista-pida/ mutta meillä on aina käytetty sillifileitä ja smetanan voi korvata ranskankermalla, niin kevenee edes hieman.Joulun odottaja kirjoitti: ↑20 Syys 2020, 20:48En ole tehnyt koskaan sillisalaattia jouluksi tai ylipäätään muutenkaan. Meillä on jouluna silliä rosollissa ja sitten tehdään Lasimestarinsilliä, sinappi-, valkosipuli- / glögisilliä. AdiraGee, tuo sillisalaatti on varmaan ihanaa ruisleivänkin päällä! Taidanpa kokeilla jonkun viikonlopun herkuksi.
Itse asiassa meillä syödään tätä sillisalaattia myös juhannuksena!
Mutta silli rosollissa on meillä kyllä ehdoton no-no
Laitoin ranskankermaa, smetanaa ei juuri käytetä.
Oli niin hyvää, söisi vaikka kuinka paljon !
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa