Joulutorttu
- nonna
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 2757
- Liittynyt: 23 Loka 2007, 12:47
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Re: Suolainen joulutorttu - mitä täytteeksi?
^Nuo kyllä kuulostavat todella herkullisilta. Joulua ennen tulee aina tehtyä jotain pientä suolaista glögin kaveriksi ja noita voisi kokeilla. Kiitos ideasta!
- Enkelikello
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1518
- Liittynyt: 04 Loka 2007, 15:07
Re: Suolainen joulutorttu - mitä täytteeksi?
Näitä on ihan pakko kokeilla! Pysyikö täyte hyvin paistamisen ajan vai lähteekö se valumaan?jouluhortensia kirjoitti:Kokeilin tehdä näitä ekaa kertaa juhliin kahtena eri versiona...voitaikinalevy kahtia ja suoraan päälle täytteet:
salami-mozzarella-rucola
feta-oliivi-punasipuli
Alle valkosipulinmakuinen tomskukastike ja päälle mozzarellaraastetta. Vips -olivatkin niin hyviä, että menivät hetkessä (en ehtinyt itse maistaa). Suosittelen lämpimästi!
-
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1826
- Liittynyt: 05 Marras 2007, 13:48
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Suolainen joulutorttu - mitä täytteeksi?
Täyte pysyi hyvin ja gratinoitui herkullisen kullankeltaiseksi :razz:
Sellaisia laiskan emännän suolapaloja olivat nämä
Sellaisia laiskan emännän suolapaloja olivat nämä
- nonna
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 2757
- Liittynyt: 23 Loka 2007, 12:47
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Re: Suolainen joulutorttu - mitä täytteeksi?
Tänä vuonna oli Kaikkien aikojen joulu-lehdessä Viikuna-briepasteijat.
Taidan soveltaa tätä ohjetta suolaisiin torttuihin.
Tuoreita viikunoita - kuuteen osaan lohkottuna
Brie-juustoa - viipaloituna
Asettele molemmat kauniisti voidellun lehtitaikinan päälle - paista n.10 min 225 asteessa
Valuta kypsien torttujen päälle juoksevaa hunajaa.
Taidan soveltaa tätä ohjetta suolaisiin torttuihin.
Tuoreita viikunoita - kuuteen osaan lohkottuna
Brie-juustoa - viipaloituna
Asettele molemmat kauniisti voidellun lehtitaikinan päälle - paista n.10 min 225 asteessa
Valuta kypsien torttujen päälle juoksevaa hunajaa.
- Anewielh
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 5163
- Liittynyt: 10 Huhti 2010, 19:13
- Viesti:
Re: Suolainen joulutorttu - mitä täytteeksi?
Minun oli tarkoitus leipoa suolaisia torttuja jo huomenna, mutten ehtinyt konsertista ajoissa kauppaan. Siispä torttutehtailu jää lauantaille, mutta teen torttuja aurinkokuivattu tomaatti/vuohenjuusto/tomaattipyree-täytteellä. Jännää nähdä mitä niistä sitten lopulta tulee
- Anewielh
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 5163
- Liittynyt: 10 Huhti 2010, 19:13
- Viesti:
Re: Suolainen joulutorttu - mitä täytteeksi?
Anteeksi tuplapostaus, mutta tulen kertomaan ensimmäisistä tekemistäni suolaisista tortuista
Nyt innostuin kuitenkin tekemään nämä tortut tässä iltasella, vaikka tulinkin vasta vähän ennen kymmentä kotiin. Nyt viikolla Maikkarin ruokaohjelmassa (onko se nyt se Mitä tänään syötäisiin?-ohjelma?) kiva idea torttujen muotoiluun, joten tein samanmuotoisia torttuja minäkin. Ohjeessa siis leikattiin taikinalevyn kapeammasta reunasta neljä ohutta suikaletta, minkä jälkeen jäljelle jäänyt levy puolitettiin. Oma sekoitukseni sitten oli tomaattipyre, aurinkokuivatut silputut tomaatit ja murennettu vuohenjuusto täytteenä. Kastoin levyjen kulmat vedellä ja kiinnitin leikatut suikaleet ristikkäin torttujen päälle (siis kaksi suikaletta per torttu). Lopuksi voitelin tortut kananmunalla ja paistoin normaalin torttuohjeen mukaan, 225 asteessa n. 15 minuuttia. Omaan makuuni ovat aika hyviä, ehkä himppusen saisivat olla makeampia, mutta vallan hyviä näin siis
Nyt innostuin kuitenkin tekemään nämä tortut tässä iltasella, vaikka tulinkin vasta vähän ennen kymmentä kotiin. Nyt viikolla Maikkarin ruokaohjelmassa (onko se nyt se Mitä tänään syötäisiin?-ohjelma?) kiva idea torttujen muotoiluun, joten tein samanmuotoisia torttuja minäkin. Ohjeessa siis leikattiin taikinalevyn kapeammasta reunasta neljä ohutta suikaletta, minkä jälkeen jäljelle jäänyt levy puolitettiin. Oma sekoitukseni sitten oli tomaattipyre, aurinkokuivatut silputut tomaatit ja murennettu vuohenjuusto täytteenä. Kastoin levyjen kulmat vedellä ja kiinnitin leikatut suikaleet ristikkäin torttujen päälle (siis kaksi suikaletta per torttu). Lopuksi voitelin tortut kananmunalla ja paistoin normaalin torttuohjeen mukaan, 225 asteessa n. 15 minuuttia. Omaan makuuni ovat aika hyviä, ehkä himppusen saisivat olla makeampia, mutta vallan hyviä näin siis
- Anewielh
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 5163
- Liittynyt: 10 Huhti 2010, 19:13
- Viesti:
Re: Joulutorttu
Omaan makuuni parhaimmat joulutortut syntyvät voitaikinasta ja luumuhillosta. Taikina perinteiseen muotoon ja runsaasti luumuhilloa.
Tomusokerikin on loistava lisä torttuun, mutta menee usein henkeen
Tomusokerikin on loistava lisä torttuun, mutta menee usein henkeen
- Hertta
- Tonttuoppilas
- Viestit: 68
- Liittynyt: 03 Loka 2011, 09:35
Re: Joulutorttu
Tähtitorttu luumuhillolla. Yleensä teen osan tortuista voitaikinasta tai itse tehdystä rahka-voitaikinasta.
-
- Yli-Tonttu
- Viestit: 738
- Liittynyt: 21 Syys 2010, 15:01
- Paikkakunta: Keski-Suomi
Re: Joulutorttu
Meidän joulutortut tehdään pääsääntöisesti omatekemästä rahkavoitaikinasta ja täytteenä osassa on luumuhilloa ja osassa omat suosikkini mustikkamarmeladi ja vaniljatuorejuusto.
- Tonttunen
- Vanhempi Tonttu
- Viestit: 315
- Liittynyt: 01 Syys 2011, 13:53
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Joulutorttu
Mulla myös luumuhillo on ykkönen, mutta mies ei tykkää luumusta. Hänelle teen tortut omenahillolla. Tänä vuonna voisikin kokeilla tuollaisia rahkaversioita, siis luumutorttujen lisäksi.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 38 vierailijaa