Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
-
- Tonttuoppilas
- Viestit: 95
- Liittynyt: 05 Marras 2014, 16:24
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Olen aina tehnyt riisipuuron liedellä, mutta usein se palaa pohjaan. Ainakin omalla kohdalla tuntuu menevän niin, että puuroa on hämmennettävä jatkuvasti jos haluaa sen onnistuvan. Siksipä tuo uuniriisipuuro kuulostaakin tosi kätevältä! Nyt vaan mietin, että miten paljon sitä kuohumisvaraa pitää olla? Kaikki vuoat meillä kun on aika matalia. Entä voisikohan ison kattilan laittaa uuniin? Sillon tulisi sitä kuohumisvaraakin.
-
- Tonttuoppilas
- Viestit: 95
- Liittynyt: 05 Marras 2014, 16:24
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
No niin, nyt on ensimmäinen uuniriisipuuro tehty Löysin sitten kuitenkin sopivan uunivuoan, johon puuro mahtui. Tein puuron litrasta maitoa ja 1,5 dl riisiä. Paistelin puuroa 150 asteessa 2 tuntia, ja tosi hyvää tuli! Mielestäni maku ei niin hirveästi eroa kattilassa tehdystä puurosta, ehkä hieman pehmeämpi tulos vaan. Mutta valmistustapa oli monin verroin kätevämpi, aattonakin puuro valmistuu meillä siis näin!
- GrazyJaney
- Tonttuoppilas
- Viestit: 43
- Liittynyt: 09 Loka 2014, 11:26
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Itse tykkään tehdä uunissa, koska ei tarvitse sen ihmeemmin sekoittelua ja samalla voi puuhailla muita juttuja. Itse laitan aina hieman reilummin maitoa, sillä haluan puuron jäävän hieman "valuvammaksi"
- rittie
- Yli-Tonttu
- Viestit: 814
- Liittynyt: 09 Marras 2015, 20:54
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Äitini teki aina mikrossa riisipuuron (ja oli kyllä yhtä hyvää kuin liedellä keiteltykin), mutta itse tykkään tehdä uunissa.
-
- Yli-Tonttu
- Viestit: 684
- Liittynyt: 29 Marras 2009, 12:34
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Mä oon keittäny aina kerroskattilas ja koska se on niin helppo niin taidan pysyä siinä
-
- Tonttu
- Viestit: 161
- Liittynyt: 05 Loka 2014, 10:27
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Meillä mies tekee yleensä uunissa ja minä liedellä :)
- tonttu76
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 4536
- Liittynyt: 25 Syys 2015, 13:43
- Paikkakunta: Pohjois-savo
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Yleensä liedellä mutta hyvää tulee uunissakin
- Joulusilli
- Tonttuoppilas
- Viestit: 47
- Liittynyt: 21 Marras 2020, 06:35
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Meilläkin keitellään liedellä. Kerroskattilassa vesihauteessa on nyt tehty muutamana vuonna, koska meitä on vain kolme puuronsyöjää, niin se riittää meille hyvin. Viime jouluna se ehti kypsyä juuri ja juuri, eli tänä vuonna pitää varata enemmän aikaa. Kaksi tuntia varmaan riittäisi, täytyy jostain kyllä etukäteen tarkistaa. Meillä riisipuuro on aaton lounas ja tosi tärkeä traditio, joten ei voi nyt sössiä tätä
Valiolta on tullut sellainen Kiehu-maito (tai joku sinnepäin), joka ei kai pala niin helposti pohjaan, mutta en ehkä uskalla kuitenkaan ottaa riskiä joulupuuron kanssa, koska myös meidän huushollissa aatto on aikamoista puuhaamista, jolloin hellan ääressä ei kukaan ennätä istua vahtimassa tuntikaupalla. Olis surkuhupaisaa, jos puuro palaisi kattilaan, hella sotkeutuisi ja pitäisi vielä turvautua Saarioisen mikropuuroon, jota kyllä syön oikein mielelläni kaikkina muina aikoina paitsi jouluaattona
Valiolta on tullut sellainen Kiehu-maito (tai joku sinnepäin), joka ei kai pala niin helposti pohjaan, mutta en ehkä uskalla kuitenkaan ottaa riskiä joulupuuron kanssa, koska myös meidän huushollissa aatto on aikamoista puuhaamista, jolloin hellan ääressä ei kukaan ennätä istua vahtimassa tuntikaupalla. Olis surkuhupaisaa, jos puuro palaisi kattilaan, hella sotkeutuisi ja pitäisi vielä turvautua Saarioisen mikropuuroon, jota kyllä syön oikein mielelläni kaikkina muina aikoina paitsi jouluaattona
- Katikki
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3249
- Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Aika hyvin vesihauteessa pysyy pohjaanpalamatta, mutta aikaa se kyllä vie varmaan tuplat siihen verrattuna mitä pussissa lukee. Pari tuntia ainakin haudutan.Joulusilli kirjoitti: ↑13 Joulu 2020, 17:29Meilläkin keitellään liedellä. Kerroskattilassa vesihauteessa on nyt tehty muutamana vuonna, koska meitä on vain kolme puuronsyöjää, niin se riittää meille hyvin. Viime jouluna se ehti kypsyä juuri ja juuri, eli tänä vuonna pitää varata enemmän aikaa. Kaksi tuntia varmaan riittäisi, täytyy jostain kyllä etukäteen tarkistaa. Meillä riisipuuro on aaton lounas ja tosi tärkeä traditio, joten ei voi nyt sössiä tätä
Valiolta on tullut sellainen Kiehu-maito (tai joku sinnepäin), joka ei kai pala niin helposti pohjaan, mutta en ehkä uskalla kuitenkaan ottaa riskiä joulupuuron kanssa, koska myös meidän huushollissa aatto on aikamoista puuhaamista, jolloin hellan ääressä ei kukaan ennätä istua vahtimassa tuntikaupalla. Olis surkuhupaisaa, jos puuro palaisi kattilaan, hella sotkeutuisi ja pitäisi vielä turvautua Saarioisen mikropuuroon, jota kyllä syön oikein mielelläni kaikkina muina aikoina paitsi jouluaattona
Tänä vuonna tekis mieli laittaa monen vuoden tauon jälkeen maltanriisiä, se on niin hyvää! Valmiiseen riisipuuroon sekoitetaan kermavaahtoa ja raastettua sitruunankuorta, ja tarjoillaan jäähtyneenä lämpimän mansikkakeiton kanssa (valmis Valion mansikkakeitto mutta joulun kunniaksi laitan vähän pakastemansikoita sekaan ja maustan tilkalla sitruunamehua
-
- Vanhempi Tonttu
- Viestit: 548
- Liittynyt: 27 Loka 2017, 21:12
Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?
Haudutusritilä on kätevä, ei pala pohjaan. Ja jos syö maidotonta puuroa ja keittää kaurajuomaan, niin ei pala myöskään pohjaan. Viime vuosina olen keittänyt kaurajuomaan perheen vegaanin vuoksi, ja hyvin on kaikille maistunut.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa