Juustotarjotin

Jaa täällä omat joulunajan ruoka-ohjeesi ja inspiroidu hyvistä ja herkullisista ideoista!
Vastaa Viestiin
Sarppa
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 4962
Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: Juustotarjotin

Viesti Kirjoittaja Sarppa » 22 Syys 2011, 08:10

Cressu kirjoitti:Kerran olen saanut maistaa punaviini-cheddaria. Se oli niin outoa ja hyvää samalla kertaa, että on jäänyt kaihertamaan mieleen. Mistähän tuollaista löytyisi? Onko kukaan muu törmännyt kyseiseen juustoon?
Olen törmännyt tähän Helsingissä K-market Mustapekan juustotiskissä. En ole maistanut, mutta ehkäpä piankin...?

olkitähti
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1286
Liittynyt: 16 Syys 2009, 16:57
Paikkakunta: Helsinki

Re: Juustotarjotin

Viesti Kirjoittaja olkitähti » 22 Syys 2011, 18:32

Kesällä kokeilin vähään aikaan mielenkiintoisinta ja omituisinta juustoa :mrgreen: Se oli norjalaista ja nimeltään Gudbrandsdalen. Onko kukaan muu kokeillut? Minkä kanssa tuota voisi tarjota? On aika makea, vähän jopa toffeemainen juusto. Tykkäsin kovasti.

tupuna
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 110
Liittynyt: 31 Loka 2008, 11:07
Paikkakunta: Turku

Re: Juustotarjotin

Viesti Kirjoittaja tupuna » 28 Syys 2011, 21:22

olkitähti kirjoitti:Kesällä kokeilin vähään aikaan mielenkiintoisinta ja omituisinta juustoa :mrgreen: Se oli norjalaista ja nimeltään Gudbrandsdalen. Onko kukaan muu kokeillut? Minkä kanssa tuota voisi tarjota? On aika makea, vähän jopa toffeemainen juusto. Tykkäsin kovasti.
Tuota "brunostia" (vuohenjuustoa) on tullut maistettua Norjassa monta kertaa, mutta en vaan saa itseäni siihen ihastumaan... Mieheni on siihen aivan ihastunut ja syö sitä niin kuin norjalaisetkin, leivän päällä leikkeleenä vaikka kinkun kanssa -minusta siihen aivan liian makeaa. Toinen norjalainen tapa on syödä sitä vohvelin päällä, siihen se minun makuuni edes jotenkuten sopi. Tuota juustoa on Norjassa eri "vahvuisia", riippuen paljonko on vuodenmaitoa ja lehmänmaitoa, kaikkein tummin on pelkästä vuohenmaidosta tehty. Miedoimmat maut menee minullakin voileivän päällä.

joulusukka
Tonttu
Tonttu
Viestit: 237
Liittynyt: 15 Loka 2011, 17:54

Re: Juustotarjotin

Viesti Kirjoittaja joulusukka » 22 Loka 2011, 13:43

Tänä vuonna ajattelin ensimmäistä kertaa rakennella jonkinlaisen juustotarjottimen jouluaattoillaksi. :) Juustoja on kyllä tullut ostettua joka vuosi, mutta tällä kertaa olisi kiva maistella erilaisia makuja. Ajattelin ostaa ainakin:

- Jotakin pippurijuustoa (esim. mustapekka)
- Goudaa
- Sini-ja valkohomejuustoa
- Sitten jotakin niistä valion juustoista, esim. ritaria, finlandiaa ym.

Lisäksi suolakeksejä, viinirypäleitä ja ehkä jotakin hilloketta. :) Nam.

Sarppa
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 4962
Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: Juustotarjotin

Viesti Kirjoittaja Sarppa » 22 Loka 2011, 16:31

Jos saatte jostain käsiinne tuoretta viikunaa, lisätkääpä sitäkin juustotarjottimeenne. Uskomattoman herkullista etenkin sinihomejuustojen ja brien kanssa :laav:

kuusipuu
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 4984
Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42

Re: Juustotarjotin

Viesti Kirjoittaja kuusipuu » 22 Loka 2011, 16:59

.........................................

Sarppa
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 4962
Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: Juustotarjotin

Viesti Kirjoittaja Sarppa » 22 Loka 2011, 21:24

kuusipuu kirjoitti:Yhden kerran ostimme viikunoita juustojen kanssa syötäväksi, kun olin kuullut niitä kehuttavan.
Ne olivat varmaan kyllä vähemmän tuoreita, koska maistuivat aika karseilta. :evil:
Joo kyllä, koska raaka viikuna maistuu ihan järkyttävältä! Sitten kun viikuna on mukavan pehmoinen ja mehukas, on se kypsä syötäväksi. Ylikypsä viikuna on vielä ihan jees, mutta raaka viikuna saa kyllä ikenet solmuun :wink:

Avatar
luminen
Tonttu
Tonttu
Viestit: 221
Liittynyt: 09 Loka 2011, 20:30
Paikkakunta: kouvola

Re: Juustotarjotin

Viesti Kirjoittaja luminen » 07 Marras 2011, 21:29

Omat suosikit juustotarjottimella ovat brie,pikkusisko(valk.sipuli) ja mustapekka.Ja kannattaa ehdottomasti kokeilla pekonisuolakeksejä.Keksin sisällä on ihan ohut määrä pekonilevitettä.Ja makea omppu putsaa suun mukavasti juuston vaihdon välissä. Leipäjuustoa tulee syötyä muulloin kuin muitten juustojen kanssa.

Avatar
Kaz
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 110
Liittynyt: 22 Loka 2008, 11:02

Re: Juustotarjotin

Viesti Kirjoittaja Kaz » 09 Marras 2011, 10:10

Suosikit ovat valkohomejuusto, paprikajuustot ja pippurijuustot.
Kaikki savujuustot ovat aikalailla nounou.

AdiraGee
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3296
Liittynyt: 28 Elo 2007, 13:37
Paikkakunta: E-Karjala

Re: Juustotarjotin

Viesti Kirjoittaja AdiraGee » 09 Marras 2011, 10:20

Oon itse asiassa kuullut, että nimenomaan ylikypsänä viikuna olisi parhaimmillaan. Tiedä sitten mutta pehmeä pitää kuitenkin olla.

Nykyään tykkään kovista pitkään kypsytetyistä juustoista eniten - ja ruiskeksin tai väinämöisen palttoonnapin päällä tietysti.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ruokaohjeet + kattaukset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa