Lahjojen määrä

Täällä voit jakaa niin käsityöohjeita kuin neuvoja siitä, mitä kannattaa ostaa 1- tai 10 vuotiaalle kummipojalle/tytölle joululahjaksi, tai sille kummin serkun kaimalle, mummoja unohtamatta.
Vastaa Viestiin
Avatar
nonna
Valvoja
Valvoja
Viestit: 2757
Liittynyt: 23 Loka 2007, 12:47
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja nonna » 29 Loka 2012, 12:06

Näin kahden aikuisen perheessä lahjojen määrä ei ole muodostunut ongelmaksi, mutta uskon lapsiperheissä haasteita lötyvän, kun vanhempien lisäksi löytyy niitä muitakin lahjojia.
Itse olen ystävien ja sukulaisten lasten lahjomisien suhteen kysellyt vanhemmilta, olisiko jotain isompaa lahjatoivetta, johon voisi osallistua. Toivottu,ajatuksella valittu ja aikaa kestävä lahja on se mihin pyrin panostamaan.

Erään ystäväni hauska tokaisu jäi mieleen viime joululta. Lapsi on saanut liikaa lahjoja, jos niitä ei kaikkia ehdi avata ennen nukkumaanmenoaikaa :lol: Jännitys oli ollut liikaa pienelle juhlijalle ja uni oli korjannut, ennekuin lahjakasa oli selätetty :laav:

Avatar
katsuja
Valvoja
Valvoja
Viestit: 1172
Liittynyt: 13 Loka 2009, 15:16
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja katsuja » 30 Loka 2012, 07:24

Kun miehen kanssa kaksistaan joulu vietetään niin toisillemme ostetaan muutamat lahjat ja yleensä pari yhteistä. Lähetän veljenlapsille paketin per lapsi sekä miehen veljen lapsille.
Kuva

Avatar
mannika
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 58
Liittynyt: 11 Elo 2012, 22:47
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja mannika » 30 Loka 2012, 08:52

Sukuun synty vauva useamman hiljaiselovuoden jälkeen ja hänen ensimmäiset joulut oli sitä että lahjoja avattiin puolet aattona ja toinen puoli joulupäivänä. Niitä oli yksinkertaisesti vaan niin paljon eikä lapsi edes ollut kiinnostunut puolistakaan tavaroista kun joku kiva lelu löyty paketista niin sillä sitten leikittiin... Mielestäni muiden mukuloille yksi lahja riittää. omille sitten voi antaa muutaman.
Me on avokin kanssa sovittu että lahjat pitää saada 50€:lla, viime vuonna hän sai kaksi pakettia samoin kuin minä. Molemmat olimme ostaneet yhden kalliin ja yhden edullisen lahjan :) Rajoitus laitettiin sen vuoden jälkeen kun molemmilla karkasi mopo käsistä ja kaikkiin lahjoihin yhteensä meni satasia..

Toi rajotus on ollut nyt muutamana vuotena ja se on toiminut hyvin.. Ei tule ostettuu mitään joutavaa vaan tarkoin harkittuja juttuja..
Joulu on joka vuosi samanlainen... Taianomainen!

Saattaa sisältää solmuja- blogini

Tästä klik Anna hyvän kiertää-haasteeseen!

AdiraGee
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3269
Liittynyt: 28 Elo 2007, 13:37
Paikkakunta: E-Karjala
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja AdiraGee » 30 Loka 2012, 09:18

No omalle mukulalleni ostan yleensä yhden kohtuu arvokkaan lahjan jouluksi, ja saa sitten kyllä myös pienemmän pikkujoululahjan ennen joulua (liittyy yhteen perheemme traditioon). Lapsi saa kuitenkin lahjoja puolelta suvulta, että kyllä niissä avattavaa riittää. Meillä lahjotaan kyllä aikuisiakin, mutta yleensä aika maltillisesti.
I'm dreaming of a white Christmas... but if the white runs out, I'll drink the red

Omppu
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 706
Liittynyt: 21 Syys 2010, 15:01
Paikkakunta: Keski-Suomi
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Omppu » 30 Loka 2012, 12:08

Meilläkin laatu korvaa määrän. Sukulaisia lahjon kyllä ja kuuntelen toiveita, mutta itselle ja pienelle neidillemme toivomme yleensä yhtä lahjaa, joka on yleensä jokin "isompi" juttu. Neiti ei vielä lahjoista ymmärrä, joten todella maltilla lahjoja hälle haluan ja meiltä saanee pari pakettia, sukulaisilta siis toivomme myös malttia. Miehen kanssa annamme toisillemme jotain meidän mielestämme laadukasta. Summa jonka käytämme toisiimme ja nyt myös pikku neitiin voi olla muutaman satasen luokkaa/ lahjottava.
"Hevosille uudet heinät,
silloin syömättä jäi seinät.
Joulurauha saapui metsämaille, kyliin kaukaisiin."

Avatar
Joulutonttu
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 5004
Liittynyt: 23 Elo 2007, 19:10
Paikkakunta: Pohjois-Savo
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Joulutonttu » 08 Marras 2012, 12:40

Meillä ei suvussa lahjota ketään muita kuin anopin porukka ja me. Nyt kun on tuo pieni mies mukana kuvioissa, niin sille on nyt tullut ehkä liikaakin ostettua lahjoja, äkkiä laskettuna on jo 13 lahjaa hommattuna :oops:
Tosin tänä vuonna anopin porukka ei montaa lahjaa saa, korkeintaan pari yhteistä ja näillä mennään varmaan seuraavat vuodet.

Ennen kuin meillä lasta oli, niin miehelle tuli kaiken maailman lahjat ostettua, vaikka vähemmälläkin olisi pärjännyt. Ja rahaa paloi kiitettävästi.
Tänä vuonna meinasin vain yhden, vähän arvokkaamman lahjan ostaa miehelle.
Miehen toivomus nimittäin oli, että panostetaan enemmän ruokaan, herkkuihin ja tunnelmaan kun älyttömään lahjavuoreen :laav:

Senhän tietää, että poikanen tulee saamaan mummolta ja ukilta kauheasti lahjoja, joten toivottavasti ne meidän toiveita kuuntelee siinä määrin, että jos on jollekin tarvetta, niin ostaavat ennemmin sen, kun leluja älyttömiä määriä.

katotaan taas ensivuonna, miten lahjamopo karkaa käsistä, ja montako lahjaa poikanen saa :lol:
Tykkään siis lahjoja ostella, joten siksi varmaan tulee lapselle ostettua kaikkea pientä ja kivaa :lol: kuusen alla olevat lahjapaketit on vaan niin ihania :lahja:
Kuva

Kuuntele...
tiukuja voit jo kuulla,
joulu on jo porraspuulla.
Sytytä kynttilä, hiljenny tovi,
avaa joululle ovi!

Avatar
katinka
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 947
Liittynyt: 23 Elo 2007, 13:33
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja katinka » 09 Marras 2012, 09:54

nyt vakaa pyrkimys että lahjojen määrä jäisi viiteen lasta kohden (meillä viisi lasta). plus muutama sukuun tervetullut vävy saavat jotain myös. miehelle ostan muutaman ja itselleni yhden.
Joulu on tunnetila. Se alkaa syksyllä, ajoissa. Näin siitä saan nauttia tarpeeksi.

Mila
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 981
Liittynyt: 25 Kesä 2012, 23:04
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Mila » 09 Marras 2012, 22:11

Musta tuntuu että noilla meidän tenavilla menee kolme minuuttia kun kaikki lahjat on avattu, ihan sama miten paljon niitä paketteja on :D Tänä vuonna on tenaville muutama kalliimpi lahja ja pari pienempää pakettia, saa luvan riittää jokaiselle. :lahja:

Avatar
White Christmas
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1557
Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
Paikkakunta: Vieremä
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja White Christmas » 12 Marras 2012, 11:30

Lapsoselle on pari arvokkaampaa lahjaa, ja muutama pienempi. Kun niitä paketteja tulee muutenkin aina niin tavattoman paljon :see: Miehelle on kanssa pari arvokkaampaa, ja muutamia pienempiä...vaikka se aina sanoo ettei tarvitse mitään...tyyliin riittää kun on kinkku :lol: Mutta kuitenkin sitten ihan lapsen innolla niitä paketteja aattona aukoo :lahja:
Äidille, äidin miesystävälle, miehen vanhemmille, miehen veljelle ja hänen vaimolleen, läheiselle serkulleni, kahdelle parhaalle ystävälleni, enolle ja kummitytölle on lahjat tänä vuonna :laav: En niinkään välitä siitä saanko itse lahjoja, minusta vain on kiva antaa ja paketoida niitä muille :hali:
Have Yourself a Merry Little Christmas

Avatar
inkivääri
Vanhempi Tonttu
Vanhempi Tonttu
Viestit: 435
Liittynyt: 11 Marras 2012, 19:59
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja inkivääri » 14 Marras 2012, 02:10

Me on mun puolen suvun kanssa tehty vuosia sitten sopimus, että aikuisille ei osteta lahjoja. Tästä kukkaro kiittää. Lähisuku kun on sen verran laaja. Silti sitä tulee hippasen joka vuosi rikottua - mä ostan aina äidille jotain, ja se mulle (kuten myös muille lapsilleen). Pikkusiskolle ostan myös, vaikka hänkin iältään aikuinen jo on. Kummitytölle ja hänen siskolleen (siskonlapsia) ostan parit lahjat, muille sisarustenlapsille en osta, koska heillä on jo ikää sen verran. Kummityttö ja siskonsa ovat 5- ja 7-vuotiaat, muut sisarustenlapset 15-vuotiaasta ylöspäin.
Ukkoselle tulee lahja, pari hankittua, samoin hänen vanhemmilleen ja ainoalle siskolleen miehineen sekä heidän kahdelle lapselleen.

Mun on pakko asettaa itselleni "rajat" noissa lahjaosteluissa, muuten ostelisin itseni perikatoon, musta joululahjahankinnat vaan on niin kivoja...

Ystäviä en oo oikeastaan koskaan jouluisin lahjonut. Niitä kun on niin paljon, että ei vaan yksinkertaisesti ole varaa siihen.
Kun rauhaa hohtaa hanki valkoisin ja kiireet unohtuvat pois
Niin toivon että suurilla ja pienilläkin joulu lämpöinen ois

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lahjavinkit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa