Lahjojen määrä

Täällä voit jakaa niin käsityöohjeita kuin neuvoja siitä, mitä kannattaa ostaa 1- tai 10 vuotiaalle kummipojalle/tytölle joululahjaksi, tai sille kummin serkun kaimalle, mummoja unohtamatta.
Vastaa Viestiin
adventtityttö
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1092
Liittynyt: 20 Syys 2007, 00:22
Paikkakunta: Kainuu
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja adventtityttö » 26 Marras 2016, 22:34

Meillä lapsi sai viime jouluna ihan älyttömästi lahjoja! :shock: ihan valhetelematta ainakin 20 lahjaa, ellei ylikin.. Me itse ei osteta kuin 1-2 lahjaa, max. kolme joista yksi on sellainen "tarvelahja" joka muutenkin pitäisi ostaa.. Sitä kun isovanhemmat ostaa useamman lahjan ja on monta kummia ja tätiä/enoa niin kertyyhän niistä.. Ja lapsikin kyllä sanoo, että sai todella paljon lahjoja, vaikka ei ole ollut kiltti.. :roll:

Puolisolle ostan jotain tarvelahjaa.. tyyliin bokserit/ sukkia, deodorantti+suihkusaippua ja jotain muuta vaatetta. Eli ei sen ihmeempiä. Eli me vanhemmat saadaan muutama lahja ja lapsi moninkertaisesti.. :roll:
joulua odotellessa....

Blogiin tästä

Avatar
JapeTonttu
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 837
Liittynyt: 07 Loka 2015, 21:43
Paikkakunta: Ylöjärvi
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja JapeTonttu » 01 Joulu 2016, 12:17

Omassa perheessä kun ei ole lapsia, niin ei tule mitään isoja määriä hankittua. Aika lailla kaikille joille jotain annan (avomies, äiti, sisko, pari ystävää) saavat sen 3 pakettia, paitsi avomiehen porukoille molemmille yhdet paketit (ovat eronneet niin siksi molemmille omat erikseen).
Pakkasyö on ja leiskuen pohja loimuja viskoo.. :talvi:

Wilma
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 100
Liittynyt: 28 Heinä 2020, 21:27
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Wilma » 30 Heinä 2020, 16:16

Viime vuonna lahjamäärä pysyi suht kohtuullisena verrattuna muihin jouluihin, mutta huomasin että esikoinen sai huomattavasti vähemmän lahjoja, mikä pojalla aiheutti vähän hämmennystä, mutta toki osa lahjoista oli huomattavasti arvokkaampia kuin muitten. Oli muut sitten ostaneet muille lapsille enemmän lahjoja. Mutta esikoinen sai alle 10 lahjaa kun muut lapset sai lähemmäs 20 lahjaa, joista me oltiin ostettu alle puolet.

Tänä vuonna ajattelin, että jokainen saa saman määrän lahjoja meiltä :laav:

Ja pyrittiin itse myös ostamaan sen pari lahjaa, mitä olivat toivoneet ja tänä vuonna sama juttu.

HannaT
Tonttu
Tonttu
Viestit: 160
Liittynyt: 05 Loka 2014, 10:27
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja HannaT » 31 Heinä 2020, 20:32

Meillä ei ole muuten mitään määriä paitsi että lasketaan että kaikille lapsille tulisi suunnilleen saman verran. Itse ostetaan vain parit lahjat kaikille kun mummoloistakin tulee. Ja sitten jotain yhteisiä.

Avatar
Konvehti
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3388
Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
Paikkakunta: Pk-seutu
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Konvehti » 31 Heinä 2020, 21:25

Me ostetaan lapsille jouluisin aina sama määrä lahjoja ja vielä suunnilleen saman arvoisiakin. Vielä ainakin toistaiseksi tämä on ollut aika helppoa vaikka ovatkin jo teinejä ja toinen on tyttö ja toinen on poika :see: Kiva, kun molemmat tykkäävät koota arkkitehtuuri-Legoja niin se helpottaa asiaa :see:. Ja lahjojen määrä on nykyään pieni, pari-kolme kappaletta, kun saavat meiltä rahaa myös.
Joulu oveen kolkuttaa hymyy tuiskusäässä: Lapsikullat avatkaa! Olen aivan jäässä. Kukkurainen vakka tää harteita jo väsyttää. Lahjoja on mulla. Saanko sisään tulla? Tule armas joulu! – Z. Topelius –

tonttuli
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1973
Liittynyt: 17 Loka 2007, 09:50
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja tonttuli » 21 Marras 2020, 15:44

Tonttulin perheessä on neljä lasta joskin kuopuskin eli Neiti Tonttulikin on jo 15 vuotias :oo
Täällä ostetaan harkiten lahjoja, tosin kysyttäessä meillä on perinteisesti vastaus ollut muutamana vuonna aina... Ei tartteta mitään :thud:
Poikkeuksen teki Tänä vuonna Neiti Tonttuli joka ilmoitti että hänellä olisi yksi toive :peukku: ja se toivelahja on jo pukinkontissa :lahja:
Meillä kaava menee näin... pitkin vuotta kuulostellaan jos jotakin tarvetta, jollekin tavaralle olisi, jollakin lapsella ja sitten se toteutetaan jouluna. Tämä kyllä vaatii paljon aivotoimintaa vuoden aikana ja myös salapoliisityötä :hmm: :lol:
Ostamme lahjoja tarpeeseen. Emme osta krääsää :roll: Kummatkin meistä vanhemmista ostaa yhdet vähän kalliimmat lahjat lapsille ja ne mietitään yhdessä. Sitten tulee muutamia pienempiä lahjoja myös hankittua. Olemme hyvin tarkkoja siitä että lapsemme ovat saaneet aina samanarvoisia lahjoja. Yllätyslahjojakin mahtuu mukaan :lahja:
Lasten paketeista löytyy perinteisesti aina kaikilta elektroniikkaa, kirjoja, vaatteita ja myös harrastusjuttuja( kaikki pelaavat tietokonepelejä, yksi harrastaa soittamista ja piirtämistä, kaksi kokkaa, yksi kalastaa, yksi juoksee ja kaksi käy salilla, kaikki lukevat jne)
Nyt kun lapsemme ovat jo kaikki isoja he myös muistavat myös toisiaan. Viime vuonna Neiti Tonttuli esim: osti veljilleen pyjamat. Eivätkä he unhoita meitä vanhempiakaan, aina kuusen alle on tullut myös meille muutamia paketteja:kiirus:

Olen myös opettanut heitä muistamaan ystäviään, joten ainakin Neiti Tonttuli osti muutamille ystävilleen lahjat viime vuonna. Tämä toi valtavasti hyvää mieltä tytölle ja hän haluaa myös tänä vuonna tehdä saman, joka tietenkin ilahduttaa myös minua, jotain olen tehnyt siis oikein :hei:

Avatar
Joulusilli
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 47
Liittynyt: 21 Marras 2020, 06:35
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja Joulusilli » 23 Marras 2020, 21:00

Meillä yksi alakouluikäinen lapsi, joka saa meiltä vanhemmilta noin kymmenen lahjaa. Lisäksi saa paketin kummankin puolen isovanhemmilta sekä kummeiltaan yhdet. Meillä on pieni lähipiiri, ja aikuiskavereiden kesken olemme sopineet, ettemme anna lahjoja toistemme lapsille. Sama juttu omien sisarustemme lasten kanssa: vanhemmat hankkivat lastensa lahjat itse. Meidän naperoinen tietää tarkasti mitä haluaa, ja toiveet on toistaiseksi pystytty toteuttamaan, mutta jos toiveena on törkyä, en suostu ostamaan. Välillä on tehty niin, että jos jokin mieleinen lahja on jäänyt saamatta, aaton jälkeen on sitten se käyty vielä hankkimassa, kun en ole ymmärtänyt, miten tärkeä toive on ollut kyseessä..onneksi lapsi ei ole tottunut tavaravyöryyn, ja huomaa selvästi, että toiveiden määrä vähenee vuosi vuodelta. Joskus ehkä viisivuotiaana Suuresta Lelukirjasta rasteja löytyi melkein joka rojun päältä, nyt taisi olla enää viiden :see:
Lumi on jo peittänyt / kukat laaksosessa :lumi:

Avatar
shara
Valvoja
Valvoja
Viestit: 1731
Liittynyt: 22 Marras 2013, 15:36
Viesti:

Re: Lahjojen määrä

Viesti Kirjoittaja shara » 17 Joulu 2020, 17:08

Meillä ei lähisuvussa pieniä lapsia ole tällä hetkellä. Itse ostin lähimmälle perheelle kullekin jäsenelle kaksi lahjaa, tarpeellista tavaraa, ei mitään krääsää. Rahat kroonisesti vähissä niin kovin suuriin lahjamääriin ei rahkeet riitä. :lol: Mutta kun kaikki ostavat toisilleen niin tulee siitä ihan kiva lahjamäärä yhteensä.
Ja niin joulu joutui jo taas Pohjolaan...

Kuva

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lahjavinkit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa