Joulu laivalla

Joulun on lomailun ja matkailun aikaa. Täältä löydät vinkit parhaisiin joulutapahtumiin ympäri Suomen!
Vastaa Viestiin
Avatar
Jouluruno
Tonttu
Tonttu
Viestit: 138
Liittynyt: 31 Joulu 2014, 09:12

Re: Joulu laivalla

Viesti Kirjoittaja Jouluruno » 06 Elo 2018, 15:19

Löysinpäs tämmöisen vanhan Joululaivaketjun! :dee:

Ollaan siis varattu tulevaksi jouluksi risteily Tallinnaan! Tämä tuli oikeastaan ihan extempore mieleen, kun vanhempieni kanssa juteltiin viikko sitten joulun vietosta ja siitä, kuinka he yhtenä jouluna olivat olleet jossain kylpylässä joulunpyhät. Siitä se ajatus sitten lähti rönsyilemään ja päädyttiin selailemaan laivayhtiöiden nettisivuja ja hetken mietinnän jälkeen varattiin meidän perheelle ja minun vanhemmilleni yhteinen jouluristeily :jee:
Otettiin Family-hytti, eli kaksi väliovellista hyttiä, niin päästään koko porukka samaan hyttiin. Meitä lähtee siis yhteensä kuusi henkeä.

Koskaan aikaisemmin en ole viettänyt joulua missään muualla kuin kotona, omilla vanhemmillani tai puolison vanhemmilla. Hyvin perinteisiä jouluja siis! Tuntuu jännältä, että tänä vuonna lähdetäänkin Aattona risteilemään, Joulupäivä vietetään Tallinnassa ja Tapanina tullaan kotiin. Laivalla ollaan siis kaksi yötä.

Onko täällä muita joulua risteilyllä viettäneitä? Olisi kiva kuulla kokemuksia :see:

Avatar
Konvehti
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3498
Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: Joulu laivalla

Viesti Kirjoittaja Konvehti » 17 Elo 2018, 14:14

Hieman minäkin ehdin jo äidin sairastumisen ja poismenon tienoilla miettiä joulua laivalla oman perheen ja isän kanssa. Näin joulu olisi todella aivan erilainen kuin ennen ja ehkä äidin puuttuminen ei olisi siten aivan niin musertavaa. Mutta toisaalta tuntuuko joulu laivalla yhtään joululta ja haluan mennä haudalle jouluna :roll:

Avatar
Jouluruno
Tonttu
Tonttu
Viestit: 138
Liittynyt: 31 Joulu 2014, 09:12

Re: Joulu laivalla

Viesti Kirjoittaja Jouluruno » 28 Joulu 2018, 12:58

Tässä omat kokemukseni tämän joulun vietosta Silja Euroopalla :hei:

Matka oli siis päivä Tallinnassa -risteily. Päästiin laivaan noin klo 15:30 aattoiltapäivänä ja mentiin heti ensimmäiseen puffetkattaukseen syömään. Ruoka oli ihan jees. Itse en juurikaan tykkää laivalla syödä lämpimiä ruokia ja tälläkin kertaa otin käytännössä vain alkupaloja ja kaloja lautasellesi :see: Ja vaikka ymmärrän, että sillit kuuluvat joidenkin jouluun, niin sitä en tajua miksi erilaisia sillejä oli noin 15 eri sorttia :roll:

Syömisen jälkeen vaan hengailtiin ja lapset olivat leikkipaikalla ja sen semmosta. Klo. 21 oli Joulupukin vierailu. Respaan oli saanut viedä jokaiselle lapselle yhden lahjan ja ne lahjat sitten Joulupukki jakoi lasten avustuksella. Omatkin lapset menivät niitä jakamaan ja hetken kuluttua siellä oli kaikki lapset ja olihan se aikamoinen kaaos. Pukki vaan mumisi mikrofoonin, eikä tajunnut pitää sitä kunnolla suun edessä että lasten nimet olisi kuuluneet paremmin. Tästä asiasta minä ja muutkin mainitsivat pukille, mutta eipä hän tajunnut ottaa tilannetta haltuun. No, lapsilla oli kivaa ja kaikki saivat pakettinsa. Ja se on tärkeintä tietysti :see:

Hetki vielä oltiin ravintolassa pukkishown jälkeen ja sitten mentiin nukkumaan. Joulupäivänä lähdettiin aamupalan jälkeen Tallinnaan. Käveltiin joulutorille ja hengailtiin siellä hetki. Eipä ollut kovin kummoinen tapahtuma :lol: :lol: :lol: Kaikkien isojen kauppakeskusten kaupat olivat joulupäivän kiinni, mutta muutamat pikkukaupat vanhassa kaupungissa olivat auki. Shoppailtiin jonkin verran ja käytiin syömässä. Sitten minä ja mieheni lähdettiin edeltä laivaan kun lapset jäivät isovanhempien kanssa vielä ravintolaan. Käytii vaihtamassa juoksuvaatteet ja lähdettiin vanhaankaupunkiin lenkille. Itse tykkään tutustua eri kaupunkeihin juosten tai pyöräillen ja oli tosi kiva juoksennella ympäri vanhaa kaupunkia! :inlaav: Ja maistuuhan ne jouluruoatkin paremmalta kun välillä urheilee :cool:

Lenkin jälkeen mentiin laivan saunaostastolle koko porukka uimaan ja saunomaan! Siellä oli tosi hauskaa ja puljattiin lasten kanssa oikein kunnolla koko aika! Illalla vielä vähän shoppailua tax freessa, lasten discoa ja syömistä. Tapananinpäivänä käytiin miehen kanssa kahdestaan Tallinnassa vielä ostoksille kun kaupat olivat nyt auki. Takaisintulomatkalla kävin minun vanhempieni kanssa bingossa :lol: :lol: :jees: Hah, oli ihan hauskaa kun en ollut koskaan aikaisemmin käynyt!

Oltiin takaisin Helsingissä neljältä ja ajettiin illaksi kotiin.

Menihän se joulu noinkin ja ainakin päästiin helpolla ruokien suhteen. Mutta kyllä se kiireetön ihana joulun tunnelma jäi saavuttamatta :| Se vaan on joulussa parasta kun aattoaamuna keitellään riisipuuroa ja sitten käydään haudoilla ja päiväsaunassa jne. Tykkään tosi paljon ihan perinteisestä meiningistä, mutta mielelläni kokeilen myös uusia juttuja ja innostun kokeilemaan kaikenlaista :mrgreen: Nyt on tämä laivajoulu nähty, enkä usko että sinne palataan enää ainakaan niin kauan kun lapset asuvat kotona.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Joulumatkailu + tapahtumat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa