Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Jaa täällä omat joulunajan ruoka-ohjeesi ja inspiroidu hyvistä ja herkullisista ideoista!
Vastaa Viestiin
Avatar
Tiinu
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 77
Liittynyt: 13 Syys 2013, 16:33

Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Viesti Kirjoittaja Tiinu » 23 Elo 2018, 19:04

Palstan pelastumisen myötä oli toive, jos kävijät aktivoituisivat muutoinkin kuin lukemaan. Tästä pitää nyt heti ottaa koppi - aivan siitä ilosta, että palsta jatkuu; ihanaa! :laav:

Ajattelin kysäistä: onko teillä muilla jouluaatonaattona jo tunnelmointia erityisillä ruuilla?

Olemme mieheni kanssa vielä toistaiseksi lapseton pariskunta ja perinteisesti aatto menee minun äitini luona perinteisiä ruokia nauttien. Jouluaatto taas on perinteisesti kulunut miehen vanhempien tykönä - myös niitä perinteisiä herkkuja nauttien.

Viime vuonna taisi sitten vahingossa käydä niin, että aloitettiin uusi jouluperinne. Kun saatiin viimeiset siivoukset ja koristelut tehtyä ajattelimme, että jos pyhittäisimme aatonaaton vain toisillemme. Tekisimme hieman eri herkkuja, mitä vanhempamme tarjoavat ja nauttisimme jouluaatonaattoa tunnelmoiden hyvän ruuan parissa.

Jouluaatonaaton aterialle katettiin:
- Ensimmäiset kinkkusiivuset
- Itsetehtyä saaristolaisleipää, jonka pinnalle sai sipaista vuoren lämminsavulohitahnaa tai skagenröraa
- vihersalaattia
- makaronisalaattia
- Erinäisiä juustoja, hilloja, hedelmiä ja keksejä

Nyt mietin jo täksi jouluksi vastaavaa aatonaaton tunnelmointia, mutta olisi ihana hieman laajentaa tarjontaa. Onko teillä muilla vastaavaa? :nam:

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Re: Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Viesti Kirjoittaja Katikki » 23 Elo 2018, 19:19

Oo miten ihana ketju! :laav:

Meillä jouluaatonaatto on aina kauhea hulinapäivä, kun iltapäivällä on meidän deadline sille että kaiken on 9ltava valmista. Tämä johtuu siitä meidän hautausmaa-fantasialeffa-perinteestä.

Eli aamupäivällä siivotaan viimeiset silaukset, koristellaan kuusi ja ripotellaan vikat perinteiset joulukoristeet huusholliin, eikä kukaan oikein ehdi miettiä ruokia.

Kerran oltiin ostettu kirjolohenmätiä tarjouksesta jo nostettiin pöydälle valtaisa kulho mäti-sipuli-smetana-sekoitusta ja tuoretta ruisleipää, ja se olikin niin ihana ja jouluinen ”pikaruoka” että on jäänyt meille tavaksi :nam:

Eli vastaus: joo, mätivoileipiä :hei:

Avatar
JapeTonttu
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 865
Liittynyt: 07 Loka 2015, 21:43
Paikkakunta: Ylöjärvi
Viesti:

Re: Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Viesti Kirjoittaja JapeTonttu » 23 Elo 2018, 19:52

Aaton aattona tulee viimeistään leivottua tortut ja ehkä jotain suolaistakin. Siltikin ennen ite joulua meillä on aatonaattona tapana syödä kreikkalaista ruokaa ja katsoa joku kesäinen komedia. Viime vuonna syötiin ihan ravintolassa, toissa vuonna tehtiin kreikkalaista pizzaa ja katsottiin Kreikkalainen Naimakauppa. Kyllä pyrin tätä perinnettä jatkamaan, kuitenkin jouluaatto, joulupäivä ja Tapaninpäivä menee niitä perinteisimpiä jouluruokia syödessä.

kuusipuu
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 4984
Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42

Re: Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Viesti Kirjoittaja kuusipuu » 23 Elo 2018, 20:29

.......................................

Avatar
Tiinu
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 77
Liittynyt: 13 Syys 2013, 16:33

Re: Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Viesti Kirjoittaja Tiinu » 27 Elo 2018, 16:36

Katikki:

Mätivoileivät herättivät mielenkiinnon; sopisivat varmaan enemmän kuin hyvin skagenröra- ja lämminsavulohileipien rinnalle. Onko sinulla olemassa noihin luottoreseptiä, jolla tulee parhain makuelämys? :nam:

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Re: Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Viesti Kirjoittaja Katikki » 27 Elo 2018, 17:31

Juu. Tosi tarkka. :lol:

Osta kirjolohenmätiä niin paljon kuin lompakko kestää ja syöjiä riittää. Sotke siihen oikein hienoa sipulisilppua, ei liikaa ( puoleen kiloon yksi pieni sipuli?), creme fraichea tai smetanaa ”sopivasti” eli esmes puoleen kiloon mätiä laittaisin 1-1,5 purkkia creme fraichea, maun mukaan. Suolaa aika varovasti ettei tule liikaa. Sitten vaan varovasti nostelet sekaisin ja siitä leivän päälle ja nassuun.

Eli siis kaikkea mitä yleensä tarjotaan fiinisti erikseen, ja määrät on enempi maun mukaan. :nam:

Jos tästä saa jotain tolkkua niin hienoa! :jouulu: Mutta hyvää on.

Avatar
tonttu76
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 4536
Liittynyt: 25 Syys 2015, 13:43
Paikkakunta: Pohjois-savo

Re: Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Viesti Kirjoittaja tonttu76 » 27 Elo 2018, 22:07

kylmäsavulohirullat :nam:

Avatar
Konvehti
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3498
Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Viesti Kirjoittaja Konvehti » 29 Elo 2018, 14:14

Me olemme usein koristelleet kuusen aatonaattona. Ja syöneet riisipuuroa silloin.

Avatar
Anewielh
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 5163
Liittynyt: 10 Huhti 2010, 19:13
Viesti:

Re: Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Viesti Kirjoittaja Anewielh » 10 Syys 2018, 21:39

Kuva

Mitään varsinaista perinnettä ei ole ollut aatonaaton ruoille. Silloin on yleensä tullut käytyä sukuloimassa ja kauempana haudoilla. Viime vuonna tein kuitenkin kuumaa kaakaota kermavaahdolla ja pätkiksillä, sitä ehkä tänäkin vuonna :glogi:

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Re: Jouluaatonaaton tunnelmoinnit

Viesti Kirjoittaja Katikki » 11 Syys 2018, 06:31

Voi herttinen, näyttääpä ihanalta! :nam: :glogi:

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ruokaohjeet + kattaukset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa