Miten koristelette joulupöytänne?

Jaa täällä omat joulunajan ruoka-ohjeesi ja inspiroidu hyvistä ja herkullisista ideoista!
Vastaa Viestiin
Avatar
GrazyJaney
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 43
Liittynyt: 09 Loka 2014, 11:26
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miten koristelette joulupöytänne?

Viesti Kirjoittaja GrazyJaney » 06 Joulu 2015, 10:49

Ruoat katan keittiön sivupöydälle tarjolle. Noutopöytä tyylisesti siis syödään. Näin pysty itse ruokapöydän kattamaan kauniisti ja väljästi :inlaav:

Meidän ruokapöytä on tumma hiilenmusta lankkupöytä jossa on valurautaiset yksityiskohdat. Aion kattaa sen yksinkertaisilla isoilla valkoisisilla iittalan koko-lautasilla, käytän valkoisia puuvillakangas lautasliinoja, jotka taittelen kauniisti. Koristeiksi käytän ulkoa kerättyjä käpyjä, punaisia, harmaita kivituikkuja ja muutamia pieniä karkkikeppejä. Myös muutamia joulukuusen palloja aion asetella joukkoon :-P havun oksia yritän myös käydä hakemassa ulkoa, tai sitten napsin kuusen takaosasta muutaman :lol:

Avatar
rittie
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 814
Liittynyt: 09 Marras 2015, 20:54

Re: Miten koristelette joulupöytänne?

Viesti Kirjoittaja rittie » 06 Joulu 2015, 22:24

Koska vietämme joulun tänä vuonna täällä meillä, jouduin tilaamaan tarjoiluvaunun. :lol: En halua, että ruokapöydästä on matkaa keittiöön santsaamaan, emmekä totisesti mahdu kaikki tuohon neljän hengen pöytään. Eli syömme suuressa ruokapöydässämme ja kärräämme ruoat tarjoiluvaunulla viereen. Pöytään en ruokia tahdo, sillä tahdon tilaa kattaukselle ja varsinaiselle ruokailulle.

Tiistaiksi ajattelin tehdä koekattauksen, kun neljävee on kerhossa ja yksvee päiväunilla. Saa hyvän kokonaiskuvan tulevasta ja voi vielä hankkia vielä jotakin puuttuvaa, mikäli tarvitsee. Eikä tuo koekattaus nyt mitenkään tarpeellinen olisi, mutta tarvitseehan esteetikko jouluhifistelijä jotain puuhaa itselleen. :lmao:

Weba
Vanhempi Tonttu
Vanhempi Tonttu
Viestit: 426
Liittynyt: 08 Syys 2013, 12:32
Viesti:

Re: Miten koristelette joulupöytänne?

Viesti Kirjoittaja Weba » 07 Joulu 2015, 07:38

WP_001455.jpg
Viime vuoden kattaus

tallilyhty
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 53
Liittynyt: 24 Syys 2017, 14:18

Re: Miten koristelette joulupöytänne?

Viesti Kirjoittaja tallilyhty » 27 Syys 2017, 02:08

Tänä jouluna tulee olemaan kaksi erilaista ideaa, joista minun pitää osata valita

1. vaihtoehto rakentuu kesämökiltä löytyneen Helena Tynellin oranssinpunertavan Onnenlehti-maljakon ympärille, johon ajattelin punaisia tulppaaneita sekä ehkä vähän kuusenhavuja tai pihlajanoksia marjoineen (säilöin niitä pakkaseen). Avainsana on tuo pihlaja ja pihlajanmarjojen oranssiin taittava punainen. Olen maljakon ja kukkien alle ajatellut isoa valkoista pellavaliinaa, jonka päällä poikittain neiliönmuotoinen Tampellan vanha Pihlajanmarjat-liina tuossa samaisessa oranssinpunertavassa. Astiastona 1950-luvun Arabian valkoinen posliiniastiasto, johon maalattu pienet oranssinpunertavat kukat. Kynttilöinä ovat joko punainen perinteinen kolmihaara oranssinpunertavilla antiikkikynttilöillä, tai sitten yksi tosi iso punertava pöytäkynttilä ja pieniä punaisia Kivi-tuikkuja siroteltuna pitkin pöytää.

2. vaihtoehto taas rakentuisi kesällä entisöimäni Aarikan näyttävän puisen kynttelikön ympärille, johon menee 5 kynttilää. Kynttelikkö on maalattu pehmeällä valkoisella, joka hohtaa uutuuttaan, ja lisäksi siinä on kirkkaasta lasista tehdyt kupit kynttilöille. Ajattelin sen ympärille rakentaa pehmeän valkoista, mattahopeaa ja -kultaa. Tällöin pöydän peittäisi iso valkoinen pellavaliina, kukkamaljakkona olisi ehkä luunvärinen Arabian Harlekiini-maljakko ja siinä valkoisia amarylliksia tai punaisia tulppaaneja väriläiskänä (rakastan punaisia tukppaaneja joulukukkana). Kulta ja hopea tulisi mukaan lähinnä serveteissä ja lautasten tai lasien hennoissa metallisävyreunuksissa. Servetissä kiinnostaisi esimerkiksi Marimekon Ananas-kuosi valko-kultasävyssä. Ehkä kynttelikön pallokynttilätkin voisivat olla hopeaa tai kultaa, elleivät ole kauhean kalliita. Muuten mennään luonnonvalkoisilla. Kynttelikön lisäksi ehkä muutama kirkas tai maitolasinen Kivi-tuikku. Tämä väritys on sellaista, mitä en ole ennen jouluksi tehnyt. Mielessäni on aika pehmeä ja lämmin vaikutelma, ei kolkko valkoinen bling-bling metallisävyillä.

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Re: Miten koristelette joulupöytänne?

Viesti Kirjoittaja Katikki » 11 Loka 2017, 15:01

Tänä vuonna tekisi mieli tehdä joulupöydästä vähän hillitympi ja juhlavampi. Valkoinen pöytäliina, lasilautaset, valkoisia kynttilöitä ja ripaus jotain muuta, kävynruskeaa, kultaa tai jotain muuta. Nyt ei liika punainen ja tonttuteema nappaa, ehkä ensi vuonna taas. Lapsia ei meillä jouluna ole, vasta uutenavuonna.

Avatar
Anewielh
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 5163
Liittynyt: 10 Huhti 2010, 19:13
Viesti:

Re: Miten koristelette joulupöytänne?

Viesti Kirjoittaja Anewielh » 10 Syys 2018, 22:01

Kuva

Kuva

Minä en ihan hirveästi ole yleensä panostanut pöydän koristeluun, kynttilöitä ja tuoreita kukkia niin hyvä tulee. Suurin olkipukki on turvassa keittiössä, pukki-parka olisi syöty jo monet kerrat jos kissat saisivat päättää :lol:

Ruoat katan nykyään sivupöydälle, siinä on muutama koriste jotka tuossa yleensäkin ovat. Tontun sain kummipojaltani :dee:

Avatar
tonttu76
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 4536
Liittynyt: 25 Syys 2015, 13:43
Paikkakunta: Pohjois-savo

Re: Miten koristelette joulupöytänne?

Viesti Kirjoittaja tonttu76 » 10 Syys 2018, 22:45

Anewielh. onpa kaunista :laav:

jouluhortensia
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1826
Liittynyt: 05 Marras 2007, 13:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: Miten koristelette joulupöytänne?

Viesti Kirjoittaja jouluhortensia » 07 Loka 2018, 15:49

Apua, mulle tuli niin himo jouluruokiin kun näin tämän Anen sivupöydän. Ihana kattaus!

Meillä on yleensä juhlava, valkoinen pellavaliina jouluisin. Se on sopivan neutraali mihin tahansa kattaukseen. Meillä on myös erikseen jouluastiasto, sellainen simppeli luonnonvalkoinen Villeroy&Boch. Kukat vaihtavat väriä hieman vuodesta toiseen ja havuja on ihana laitella joulupöytään tuoksun vuoksi. Tämä jouluna satsaan ruusukultaiseen ulkoasuun, ruusukultakynttilät ja ihania kukkia ainakin. Meilläkin sivupöydällä itse ruoat jne. Itselleni estetiikka on tosi tärkeää, joten pöytä katetaan nätisti. Muut perheenjäsenet ei ehkä niin välitä...

Avatar
JapeTonttu
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 865
Liittynyt: 07 Loka 2015, 21:43
Paikkakunta: Ylöjärvi
Viesti:

Re: Miten koristelette joulupöytänne?

Viesti Kirjoittaja JapeTonttu » 25 Elo 2019, 08:27

Koska meillä ei ole ollut ruokapöytä, niin en ole oikein ikinä mitään kattauksia tehnyt. Tulevana joulunaikana teen poikkeuksen, kun hankime asuntoon ruokapöydn ja sovimme että kanssa söisimme siinä.Nyt voin sitten miettiä ihan pöydän kattamistakin ja varmasti otan teidän aiemista tekeleistä ideoita.

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Re: Miten koristelette joulupöytänne?

Viesti Kirjoittaja Katikki » 17 Marras 2019, 09:37

Tänä vuonna aion kattaa pöydän vähän eri tavalla kuin aiemmin. Meillä on yleensä hyvin paljon punaista joulukattauksessa, mutta tänä vuonna ostimme ruskeanharmaat pyöreät punotut tabletit meidän lasisten joululautasten alle, ja haluaisin koristella pöydän havuilla ja kävyillä. Lisäksi mulla on ostettuna paristokäyttöisiä valoketjuja joissa on pikkuruiset tähdet. Pöytäliinaksi otan joko valkoisen damastipöytäliinan tai harmaanruskean pellavaisen. Punaiset kolmihaaraiset kynttilänjalat kuuluvat meillä joulupöytään, katsotaan istuuko ne tähän kattaukseen vai laitetaanko ne sivupöydälle.

Yritän pitää elävien kynttilöiden määrän kohtuullisena ettei tulisi liian kuuma kun monta ihmistä istuu aika tiiviisti ja uuni on kuumentanut kämppää aamusta lähtien. Samaten on pöydän koristelujen oltava niin matalat että ei tule näköesteitä ihmisten välille.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ruokaohjeet + kattaukset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa