Teini-ikäisten joulu?

Tunnelmallisten joulukeskusteluiden kotipesä.
Vastaa Viestiin
AdiraGee
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3296
Liittynyt: 28 Elo 2007, 13:37
Paikkakunta: E-Karjala

Teini-ikäisten joulu?

Viesti Kirjoittaja AdiraGee » 01 Elo 2019, 13:05

Palstalta löytyy varmasti tästäkin asiasta asiantuntijuutta, kokemusasiantuntijuutta nyt ainakin. :see:
Nythän on niin että esikoinen teini-ikäistyy kovaa vauhtia ja ekaa kertaa alkaa olla merkkejä siitä ettei se joulu nyt olekaan niin kiva juttu :oo (koska tylsää kun ei voi notkua kavereiden kanssa). Muistan itsekin sen kun lahjat eivät enää olleet leluja ja ne lakkasivat olemasta niiiiin iso juttu. Mutta omista teinivuosista on vuosikymmeniä... Ja muutenkin taisin jo silloin olla jonkinlainen joulufriikki, joten joulu oli kuitenkin kivaa aikaa.
Kysyn siis miten palstan väki viettää tai on viettänyt joulua omien teinien sä kanssa, tai jos itse on akuutissa iässä, mitä toivoisi perheeltään?

Avatar
miimuski
Vanhempi Tonttu
Vanhempi Tonttu
Viestit: 483
Liittynyt: 07 Marras 2011, 11:40
Paikkakunta: Iittala/Hämeenlinna

Re: Teini-ikäisten joulu?

Viesti Kirjoittaja miimuski » 01 Elo 2019, 13:37

Oma 11v esiteini kanssa kipuillu tässä tulevaa joulua. Joulusta kyllä tykkää mutta kaverit ois tärkeämmät. Ne nyt on ajatellu että pistäisivät oman jouluisen wa ryhmän missä voisivat jutella ja laitella kuvia ja se tuntu piristävän tyttöä.

jouluhortensia
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1826
Liittynyt: 05 Marras 2007, 13:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: Teini-ikäisten joulu?

Viesti Kirjoittaja jouluhortensia » 02 Elo 2019, 11:49

Voi että, en valitettavasti osaa vastata tähän kysymykseen...omat pojat on just siinä rasittavassa teini-iässä kun mikään ei kiinnosta ja vanhemmat on noloja. Mutta se EI koske joulua jostain syystä. Kumpikin rakastan joulua ja jouluttelua ja on aina siihen valmiina. Tulkitsen sen niin, että olen onnistunut edes yhdessä asiassa: kasvattamaan jouluhulluja! Muistutan itseäni tästä seikasta aina niinä hetkinä kun tuntuu, että olen ihan surkea mama ja kasvattaminen on helvetistä (nykyajan maailma muuttunut melko kovaksi!). Eli suositan mahdollisimman tehokasta joulukasvatusta pienestä pitäen ja riittävän aikaisin (meillä joulu kestää monta kuukautta vuodesta, heh).

Mutta voisko kuitenkin ideoita jotain joulutekemistä joulunpyhinä kavereiden kanssa? Jos siitä innostuisivat!

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Re: Teini-ikäisten joulu?

Viesti Kirjoittaja Katikki » 02 Elo 2019, 13:11

Meillä vähän sama juttu poikien kanssa, joulu on meillä ollut aina koko perheen juttu. Teineinä pojat rupesivat aiempaa enemmän panostamaan lahjojen hankintaan toisilleen. He saivat meiltä pienen joulurahan joten kyse oli ihan pikkusummista, mutta näkivät aina tosi paljon vaivaa ja monet hyvät naurut saatiin kun lahjoja porukalla availtiin.

Meillähän myös pojat tapaavat serkkuja ja kavereita aatonaattona meidän perinteisellä joululeffakeikalla, ja usein tavataan glögillä jossain jo ennen leffaa. Se on oikein meluisa ja hauska ja jouluinen perinne sekin, ja ollut teinien mieleen kovasti :peukku:

Avatar
Konvehti
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3498
Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: Teini-ikäisten joulu?

Viesti Kirjoittaja Konvehti » 07 Elo 2019, 14:03

Meidän teinien suusta ei ole kuulunut jouluun liittyviä narinoita. Joulu ollaan aika lailla kotona. Teinit viihtyvät hyvin kotona ja poika voi halutessaan joulupäivänä ja Tapanina pelata tietsikalla kavereiden kanssa. Saavat muutaman mieluisen lahjan, joiden parissa aikaa myös kuluu. Molemmat tykkäävät joulusta :peukku: :see:

Avatar
JapeTonttu
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 865
Liittynyt: 07 Loka 2015, 21:43
Paikkakunta: Ylöjärvi
Viesti:

Re: Teini-ikäisten joulu?

Viesti Kirjoittaja JapeTonttu » 12 Elo 2019, 21:55

Kyllähän ne kaverit just teini-iässä tullee tosi tärkeiksi. Itse kuitenkin joulutin jo aika vahvasti silloinkin ja pidin itsestään selvyytenä että jouluna ollaan perheen kesken. Siksi joskus 11-18 vuosien välillä joka vuosi pidin kavereilleni pikkujoulujuhlat. Söimme jouluruokia, jaoimme pikkujoululahjoja, jotka oli aina itsetehtyjä ja katsoimme jouluisia leffoja. Perinne taisi särkyä vasta siloin, kun muutin pois porukoilta. Nykyään sellaiset olisi niin kiva järjestää, mutta ennen aatta kakki on aina niin kiireisiä. Siki olemmekin nykyään viettäneet joulunjälkeisiä. Sekin on tuonut hauskaa fiilistä.

Avatar
Enkelikello
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1518
Liittynyt: 04 Loka 2007, 15:07

Re: Teini-ikäisten joulu?

Viesti Kirjoittaja Enkelikello » 14 Elo 2019, 12:05

Meidän teinit rakastavat joulua ja yhdessä tekemistä ja tunnelman luomista, tosin kipuilujakin on ollut. Olenkin antanut periksi joistain perinteistä, ja nykyään joulu on meillä melko rento juhla. Aatto ollaan aina oman perheen kesken, aiemmin meillä oli aattona porukkaa mutta lasten kasvaessa se ei enää ollut heille enää niin tärkeää, joten siitä luovuttiin. Yhdessä leffojen katseleminen tai lahjakirjojen lukeminen itsekseen riittävät ohjelmaksi. :see:

Jouluun valmistautuminen aloitetaan viimeistään marraskuun alusta, silloin tunnelmoidaan vähän enemmän kera kynttilöiden ja joululeffojen, fiiliksen mukaan. Mitään pakkoa ei ole mihinkään. Ja pikkujouluja teinit saavat kavereilleen pitää ja ennen joulua kavereita käy meillä tai teinit käyvät kavereillaan vaihtamassa lahjoja ja kuulumisia. Mutta jouluaattona ja joulupäivänä ei häiritä kavereita jos ei etukäteen muuta olla sovittu. Tämä toimii meillä ja kuka tietää miltä meidän joulumme näyttää esimerkiksi viiden vuoden päästä. :roll: :lol:

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Re: Teini-ikäisten joulu?

Viesti Kirjoittaja Katikki » 14 Elo 2019, 13:00

Meillä myös yhteinen lahjaostosreissu oli toosi tärkeä teineillekin! Meille vakiintui jouluostospaikaksi Vantaan Jumbo, siellä ollaan käyty siitä lähtien kun se aukesi aikanaan syksyllä 1999 (pojat oli silloin 4, 9, 12 ja 14 v). Edelleen kaksi nuorinta haluavat että mennään sinne yhdessä joulunalusruuhkaan, vanhimmat asuvat jo kauempana. Tää on Suuri Tapahtuma, jakaudutaan eri kokoonpanoilla kiertelemään kauppoja, käydään yhdessä hampparilla välillä ja sit vaihdetaan kaveria. Mun omat joululahjaostokset on tällöin jo onneksi hoidettu, olen lähinnä henkisenä tukena mukana :lol: Hauskaa katsella sitä joulunalusruuhkaa ikäänkuin ulkopuolisena :lmao:

AdiraGee
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3296
Liittynyt: 28 Elo 2007, 13:37
Paikkakunta: E-Karjala

Re: Teini-ikäisten joulu?

Viesti Kirjoittaja AdiraGee » 15 Elo 2019, 10:43

Viime joulun alla kokeiltiin tuota että pojalle annettiin rahaa joululahjaostoksia varten. Meinasi ensin että käyttää rahasta muutaman euron lahjoihin ja pitää loput itsellään, mutta sitten sanottiin että jos kaikki ei mene niin sitten palautat. No, eihän se reissu ihan puikkoihin mennyt, sanotaanko vaika että ei ollut ihan kykyä vielä asettautua lahjan saajan asemaan.
Jouluttamiselle on kyllä altistunut koko ikänsä, mutta ei tuo ole kyllä pahemmin tarttunut. Kuvaavaa ehkä on että poika ei myöskään välitä halloweenista, toisin kuin pikkusiskonsa, jonka mielestä se on heti joulun jälkeen paras juhla.
Ruuan suhteen olen jo "luovuttanut", eli lapsille laitetaan jotain heille mieleistä joulupöytään, eikä pakoteta edes maistamaan laatikoita yms (vaikka se ovatkin äitinsä herkkua).
No, ehkä täytyy vaan jotankin lutvia seuraavat vuodet, ehkä se joulu on vielä joskus tärkeä esikoisellekin

Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Re: Teini-ikäisten joulu?

Viesti Kirjoittaja Katikki » 15 Elo 2019, 17:44

Onneksi lapset kasvaa ja joulutusvuodet kantanevat hedelmää tulevaisuudessa. Jaksaa jaksaa!! :woohoo: :hali:

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Joulukeskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa