Joulun piparit ja pikkuleivät
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3296
- Liittynyt: 28 Elo 2007, 13:37
- Paikkakunta: E-Karjala
Piparkakkuohjeita
Hakusessa olisi tavallisten, mutta rakenteeltaan pehmeiden joulupipareiden ohje. Löytyiskö keltään hyväksi havaittua?
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3296
- Liittynyt: 28 Elo 2007, 13:37
- Paikkakunta: E-Karjala
Re: Pehmeät joulupiparit?
Muistan nähneeni ohjeen johon tuli smetanaa, mutta en löydä sitä mistään!
-
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1022
- Liittynyt: 09 Loka 2007, 11:44
- Paikkakunta: LOHJA
Re: Pehmeät joulupiparit?
Mä en tiedä näistä mitään, eikä ole ohjetta, mutta ihan niinkuin olisin joskus kysynyt pehmeitä pipareita syödessä että miten niistä saa semmoisia, niin se olisi vähän niinkuin piparkakkutaikinan ja maustekakkutaikinan välimuoto Eli leivinjauhe olisi se salainen ainesosa. En vaan tiedä, että millä mittasuhteilla nuita pitäisi yhdistää, että taikina olisi vielä kaulittavassa muodossa... Onnea ohjeen metsästykseen, itsekin olisin siittä kiinnostunut.
- nonna
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 2757
- Liittynyt: 23 Loka 2007, 12:47
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Re: Pehmeät joulupiparit?
Mysi Lahtisen Joulu, sen historia, askareet ja herkut, Tammi. Täältä löytyi tällainen ohje jossa on käytetty smetanaa.
IIDA-MUMMON PIPARKAKUT
400g voita tai margariinia
250g hienoa sokeria
1 1/2dl siirappia
3tl maustepippuria
6tl kanelia
2tl neilikkaa
2tl inkivääriä
1 1/2 dl smetanaa
1kg hienoja vehnäjauhoja
4tl ruokasoodaa
-Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
-Mittaa kattilaan siirappi ja hienonnetut mausteet. Kuumenna seosta kiehuvaksi. Varo ettei keitos kiehu yli, siirappi tekee sen mielellään ja äkkiarvaamatta.
-Jäähdytä ihanasti joululta tuoksuva siirappi ja sekoita siihen voivaahto ja smetana.
- Yhdistä jauhot ja sooda ja kaada erissä kulhoon edellisten ainesten joukkoon. Sekoita aluksi puuhaarikalla ja lopuksi käsin. Taikina tarttuu sormiin, mutta lopettaa sen kyllä, kunhan on mennyt tarpeeksi sekaisin. Taputtele taikinan pinta sileäksi ja, peitä kulho ja pane se yöksi kylmään jähmettymään.
-Leikka huomenissa taikinasta parin sentin vahvuinen viipale hyvi jauhotetulle leivinlaudalle ja pane loppu taikina kylmään. Kauli viipale ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Nostele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.Pane ylimääräiset reunat kylmään.(leivo näin koko lopputaikina, lyhennän vähän, koska ohjeessa neuvottiin viipale kerrallaan kuinka koko taikina käytettään )
-Paista piparkakkuja 200-asteessa neljä viisi minuuttia, piparit ovat valmiita kun ne ovat kauniin ruskeita.
-HUOM! piparkakut ovat kuumina pehmeitä mutta kovettuvat jäähtyessään. Kun ladot piparit purkkiin, pane siihen mukaan tuore omenalohko, se pitää piparkakut pehmeinä.
Lyhentelin hieman toivottavasti saatte selvää
IIDA-MUMMON PIPARKAKUT
400g voita tai margariinia
250g hienoa sokeria
1 1/2dl siirappia
3tl maustepippuria
6tl kanelia
2tl neilikkaa
2tl inkivääriä
1 1/2 dl smetanaa
1kg hienoja vehnäjauhoja
4tl ruokasoodaa
-Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
-Mittaa kattilaan siirappi ja hienonnetut mausteet. Kuumenna seosta kiehuvaksi. Varo ettei keitos kiehu yli, siirappi tekee sen mielellään ja äkkiarvaamatta.
-Jäähdytä ihanasti joululta tuoksuva siirappi ja sekoita siihen voivaahto ja smetana.
- Yhdistä jauhot ja sooda ja kaada erissä kulhoon edellisten ainesten joukkoon. Sekoita aluksi puuhaarikalla ja lopuksi käsin. Taikina tarttuu sormiin, mutta lopettaa sen kyllä, kunhan on mennyt tarpeeksi sekaisin. Taputtele taikinan pinta sileäksi ja, peitä kulho ja pane se yöksi kylmään jähmettymään.
-Leikka huomenissa taikinasta parin sentin vahvuinen viipale hyvi jauhotetulle leivinlaudalle ja pane loppu taikina kylmään. Kauli viipale ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Nostele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.Pane ylimääräiset reunat kylmään.(leivo näin koko lopputaikina, lyhennän vähän, koska ohjeessa neuvottiin viipale kerrallaan kuinka koko taikina käytettään )
-Paista piparkakkuja 200-asteessa neljä viisi minuuttia, piparit ovat valmiita kun ne ovat kauniin ruskeita.
-HUOM! piparkakut ovat kuumina pehmeitä mutta kovettuvat jäähtyessään. Kun ladot piparit purkkiin, pane siihen mukaan tuore omenalohko, se pitää piparkakut pehmeinä.
Lyhentelin hieman toivottavasti saatte selvää
- saveka
- Yli-Tonttu
- Viestit: 887
- Liittynyt: 26 Elo 2007, 12:58
Re: Pehmeät joulupiparit?
Tämmöinen ohje löytyi kun googletin. Pitää varmaan testata millaisia tulee
Tässä yksi hyväksi koettu resepti, jonka mmmureuden taikasana on perunajauho.
Pehmeät piparit
4,5 dl sokeria ja 3 munaa vatkataan
1 dl siirappia ja 400 gr voi- tai margariinisulaa lisätään
3 dl perunajauhoja,
9 dl vehnäjauhoja,
1 tl kardemummaa,
3 tl soodaa ja
1/2 pussia (10 gr) piparimaustetta sekoitetaan keskenään ja lisätään
edellisiin.
Taikina saa levätä yön yli viileässä.
Paistolämpötila 225 astetta.
Tässä yksi hyväksi koettu resepti, jonka mmmureuden taikasana on perunajauho.
Pehmeät piparit
4,5 dl sokeria ja 3 munaa vatkataan
1 dl siirappia ja 400 gr voi- tai margariinisulaa lisätään
3 dl perunajauhoja,
9 dl vehnäjauhoja,
1 tl kardemummaa,
3 tl soodaa ja
1/2 pussia (10 gr) piparimaustetta sekoitetaan keskenään ja lisätään
edellisiin.
Taikina saa levätä yön yli viileässä.
Paistolämpötila 225 astetta.
-
- Yli-Tonttu
- Viestit: 616
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 17:03
- Paikkakunta: Uusimaa
Re: Pehmeät joulupiparit?
Pipsa-poro muistaa joskus nuorena vasana leiponeensa Nekku-piparit- nimisell ohjeella pehmeit pipareita. Ohje oli jossain Pirkka-lehdess. Jos sen jostain saan pengottua, laitan palstalle. En kuolemaksenikaan muista, oliko se kerma vai smetana, joka oli pehmeyden idea , jompi kumpi..
En ehtinyt googlettaa ennen vastaamistani .. olisko resepti jollain sivustolla :)
En ehtinyt googlettaa ennen vastaamistani .. olisko resepti jollain sivustolla :)
- Susanne
- Tonttu
- Viestit: 136
- Liittynyt: 15 Syys 2008, 11:12
- Paikkakunta: Kittilä
- Viesti:
Re: Pehmeät joulupiparit?
Meillä on tehty piparit muutaman vuoden tällä ohjeella ja on todella hyviä... namsaveka kirjoitti:Tämmöinen ohje löytyi kun googletin. Pitää varmaan testata millaisia tulee
Tässä yksi hyväksi koettu resepti, jonka mmmureuden taikasana on perunajauho.
Pehmeät piparit
4,5 dl sokeria ja 3 munaa vatkataan
1 dl siirappia ja 400 gr voi- tai margariinisulaa lisätään
3 dl perunajauhoja,
9 dl vehnäjauhoja,
1 tl kardemummaa,
3 tl soodaa ja
1/2 pussia (10 gr) piparimaustetta sekoitetaan keskenään ja lisätään
edellisiin.
Taikina saa levätä yön yli viileässä.
Paistolämpötila 225 astetta.
-
- Yli-Tonttu
- Viestit: 616
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 17:03
- Paikkakunta: Uusimaa
Vaaleiden piparien ohje
Pipsa-poron tokassa on paljon masuvaivaisia poroja mausteallergioiden vuoksi . Poromummoni teki vaaleita pipareita jouluksi, tosi ihanan makuisia D . Oletan aineksina olleen jauhot, voin, sokerin ja vaniljasokerin.. kunnon kaloripommeja .. Tekisin vaihtoehdoksi ruskeille pipareille pikkujoulukahveille ym...
Onko jollakin palstalaisella ohjetta :) ..
Onko jollakin palstalaisella ohjetta :) ..
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 4984
- Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42
Re: Vaaleiden piparien ohje
........................
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 2361
- Liittynyt: 17 Elo 2008, 16:39
- Paikkakunta: Tampere
Re: Vaaleiden piparien ohje
Kauanko noita paistetaan uunissa?
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 33 vierailijaa