White Christmasin suklaisia ohjeita
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
IRISH DREAM KAKKU (TÄMÄ ON IHANA!!!)
POHJA
200g Domino-keksejä
50g voita
TÄYTE
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
1 1/4dl tomusokeria
2prk (a´250g) mascarpone juustoa
3 valkuaista
1dl Baileys likööriä
KIILLE
3 liivatelehteä
1dl tummaa kaakaojauhetta
3/4dl sokeria
3dl kevytmaitoa
KORISTEEKSI
mansikoita, kirsikoita tai suklaa lastuja
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä- näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata voi kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarpone vaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.
Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
Koristele
POHJA
200g Domino-keksejä
50g voita
TÄYTE
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
1 1/4dl tomusokeria
2prk (a´250g) mascarpone juustoa
3 valkuaista
1dl Baileys likööriä
KIILLE
3 liivatelehteä
1dl tummaa kaakaojauhetta
3/4dl sokeria
3dl kevytmaitoa
KORISTEEKSI
mansikoita, kirsikoita tai suklaa lastuja
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä- näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata voi kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarpone vaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.
Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
Koristele
- Serene
- Yli-Tonttu
- Viestit: 870
- Liittynyt: 26 Elo 2010, 16:25
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Herkullisen kuuloisia ohjeita Näitä testataan ehdottomasti!
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
KIRSIKKAINEN WIENERNOUGAT JOULUHALKO
POHJA:
4 kananmunaa
1,5dl ruokokidesokeria tai muuta sokeria
1dl perunajauhoja
0,5dl Fazer Cacao- jauhetta
1tl leivinjauhetta
TÄYTE:
150-200g kirsikkahilloa
2,5dl vispikermaa
1rkl sokeria
0,5dl Wienernougat Crush-rouhetta
1-2rkl rusinoita
PINNALLE:
Puolet täytteen kermavaahdosta
100g tuorejuustoa
150g Fazerin joulusuklaata
Wienernougat konvehteja, Wienernougat Crush-rouhetta ja punaisia coctailkirsikoita
Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225c asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille ja jäähdytä.
Levitä kirsikkahillo kääretorttulevylle. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Ota puolet kermasta sivuun ja lisää toiseen puolikkaaseen Wienernougat-crush rouhe ja rusinat sekoittaen. Levitä kerma kirsikkahillon päälle ja kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa kääretortusta viistot päätypalat ja aseta ne kääretortun molemmin puolin puun oksakohdiksi.
Paloittele joulusuklaa lautaselle ja sulata mikrossa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Vatkaa tuorejuusto ja sula suklaa kermavaahdon toisen kermavaahdon joukkoon.
Levitä suklaakermavaahto kääretortun pinnalle ja vedä haarukalla raitoja kerman päälle. Koristele halko konvehdeilla, rouheella ja kirsikoilla.
POHJA:
4 kananmunaa
1,5dl ruokokidesokeria tai muuta sokeria
1dl perunajauhoja
0,5dl Fazer Cacao- jauhetta
1tl leivinjauhetta
TÄYTE:
150-200g kirsikkahilloa
2,5dl vispikermaa
1rkl sokeria
0,5dl Wienernougat Crush-rouhetta
1-2rkl rusinoita
PINNALLE:
Puolet täytteen kermavaahdosta
100g tuorejuustoa
150g Fazerin joulusuklaata
Wienernougat konvehteja, Wienernougat Crush-rouhetta ja punaisia coctailkirsikoita
Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225c asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille ja jäähdytä.
Levitä kirsikkahillo kääretorttulevylle. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Ota puolet kermasta sivuun ja lisää toiseen puolikkaaseen Wienernougat-crush rouhe ja rusinat sekoittaen. Levitä kerma kirsikkahillon päälle ja kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa kääretortusta viistot päätypalat ja aseta ne kääretortun molemmin puolin puun oksakohdiksi.
Paloittele joulusuklaa lautaselle ja sulata mikrossa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Vatkaa tuorejuusto ja sula suklaa kermavaahdon toisen kermavaahdon joukkoon.
Levitä suklaakermavaahto kääretortun pinnalle ja vedä haarukalla raitoja kerman päälle. Koristele halko konvehdeilla, rouheella ja kirsikoilla.
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
SUKLAINEN MAAPÄHKINÄVOI-JUUSTOKAKKU
POHJA:
200g suklaakeksejä
50g voita
suklaarakeita oman maun mukaan
TÄYTE:
500g tuorejuustoa
loraus ranskankermaa
3 munaa
3 keltuaista
200g sokeria
PÄÄLLE:
2,5dl ranskankermaa
150g maitosuklaata
30g fariinisokeria
1) Murusta keksit ja sekoita sulaan voihin, ja lisää suklaarakeet. Voit sekoittaa pohjan ainekset keskenään myös monitoimikoneessa, näin pohjasta tulee tasaisempi.
2) Painele irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla ja laita jääkaappiin odottamaan.
3) Sekoita täytteen ainekset sileäksi massaksi vaikka sähkövatkaimella.
4) Kaada pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 50-60min.
5) Sulata ranskankerma, maitosuklaa ja fariinisokeri, ja kaada seos kakun päälle. Laita uuniin vielä 10 minuutiksi.
6) Kun kakku on jäähtynyt, nosta tekeytymään jääkaappiin yön yli. Kakku on helpointa leikata kylmänä paloiksi, lämmetessään menee hieman tahmeaksi.
7) Koristele oman mielen mukaan ennen tarjoilua
JA ON HYVÄÄ!!! :
POHJA:
200g suklaakeksejä
50g voita
suklaarakeita oman maun mukaan
TÄYTE:
500g tuorejuustoa
loraus ranskankermaa
3 munaa
3 keltuaista
200g sokeria
PÄÄLLE:
2,5dl ranskankermaa
150g maitosuklaata
30g fariinisokeria
1) Murusta keksit ja sekoita sulaan voihin, ja lisää suklaarakeet. Voit sekoittaa pohjan ainekset keskenään myös monitoimikoneessa, näin pohjasta tulee tasaisempi.
2) Painele irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla ja laita jääkaappiin odottamaan.
3) Sekoita täytteen ainekset sileäksi massaksi vaikka sähkövatkaimella.
4) Kaada pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 50-60min.
5) Sulata ranskankerma, maitosuklaa ja fariinisokeri, ja kaada seos kakun päälle. Laita uuniin vielä 10 minuutiksi.
6) Kun kakku on jäähtynyt, nosta tekeytymään jääkaappiin yön yli. Kakku on helpointa leikata kylmänä paloiksi, lämmetessään menee hieman tahmeaksi.
7) Koristele oman mielen mukaan ennen tarjoilua
JA ON HYVÄÄ!!! :
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 2361
- Liittynyt: 17 Elo 2008, 16:39
- Paikkakunta: Tampere
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Tämä on kyllä niin syntinen ketju, että on kamalaa eksyä tänne
Suklaanhimo iskee jo näin aamuvarhaisella
namnamnam!
Suklaanhimo iskee jo näin aamuvarhaisella
namnamnam!
- luminen
- Tonttu
- Viestit: 221
- Liittynyt: 09 Loka 2011, 20:30
- Paikkakunta: kouvola
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Miten jo pelkkä sana SUKLAA saa ihmisen näin sekaisin Ja sitten vielä nämä ihanat ohjeet, Kiitos !!!
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
JOULUSUKLAA
400g oikeaa maitosuklaata (Fazer )
1dl hasselpähkinärouhetta
0,5dl kuivattuja karpaloita
pari piparia
(pähkinä allergikon on helppo jättää tuo rouhe pois).
1) Sulata suklaa mikrossa, hienonna karpalot pienemmiksi ja piparit karkeaksi rouheeksi.
2) sekoita rouheet ja karpalot suklaaseen, kaada sopivan kokoiseen kelmutettuun vuokaan(n.15x15cm) ja laita jääkaappiin jäähtymään.
3) Kun suklaa on kokonaan jähmettynyttä, leikkaa neliöiksi ja koristele esim. karpaloilla ja kanelitangoilla.
400g oikeaa maitosuklaata (Fazer )
1dl hasselpähkinärouhetta
0,5dl kuivattuja karpaloita
pari piparia
(pähkinä allergikon on helppo jättää tuo rouhe pois).
1) Sulata suklaa mikrossa, hienonna karpalot pienemmiksi ja piparit karkeaksi rouheeksi.
2) sekoita rouheet ja karpalot suklaaseen, kaada sopivan kokoiseen kelmutettuun vuokaan(n.15x15cm) ja laita jääkaappiin jäähtymään.
3) Kun suklaa on kokonaan jähmettynyttä, leikkaa neliöiksi ja koristele esim. karpaloilla ja kanelitangoilla.
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
PORTVIINI SUKLAAKAKKU (tässä kakussa ei suklaata säästellä )
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
200g suklaata
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
1 1/2tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1dl portviiniä
1rkl siirappia
Täyte:
200g suklaata
1dl kuohukermaa
150g huoneenlämpöistä voita
3rkl portviiniä
Pinnalle 2dl rouhittua suklaata
1) Rouhi suklaa
2) Vaahdota voi ja sokeri, ja lisää munat yksitellen. Sekoita kuohkeaksi.
3) Yhdistä kaikki kuivat aineet, ja lisää joukkoon rouhittu suklaa
4) Sekoita jauho-suklaaseos vähitellen muna-voivaahtoon.
5) Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 22-24cm olevaan irtopohjavuokaan.
6) Paista 175 asteisessa uunissa noin 40min, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta, ja anna jäähtyä kunnolla.
7) Kiehauta kerma, ja lisää suklaa kerman joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
8) Vaahdota voi ja sekoita vähitellen suklaa-kermaseoksen joukkoon.
9) Lisää portviini täytteeseen. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan tarvittaessa. Lisää kostutusta varten siirappi portviinin joukkoon.
10) Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla, puolita kakku ja asettele pohja kakkuvuokaan.
11) Kostuta kakkupohja, ja laita puolet täytteestä pohjan päälle. Nosta kakun kansi päälle, ja kostuta lopulla liemellä. Kaada loppu täyte kakun päälle ja ripottele suklaarouhe pinnalle.
12) Peitä hyvin kelmulla ja anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön, sillä vain huoneenlämpöisenä sen täyteläinen maku ja rakenne tulee esiin. Lisukkeeksi sopii erinomaisesti vaniljalla maustettu kermavaahto
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
200g suklaata
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
1 1/2tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1dl portviiniä
1rkl siirappia
Täyte:
200g suklaata
1dl kuohukermaa
150g huoneenlämpöistä voita
3rkl portviiniä
Pinnalle 2dl rouhittua suklaata
1) Rouhi suklaa
2) Vaahdota voi ja sokeri, ja lisää munat yksitellen. Sekoita kuohkeaksi.
3) Yhdistä kaikki kuivat aineet, ja lisää joukkoon rouhittu suklaa
4) Sekoita jauho-suklaaseos vähitellen muna-voivaahtoon.
5) Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 22-24cm olevaan irtopohjavuokaan.
6) Paista 175 asteisessa uunissa noin 40min, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta, ja anna jäähtyä kunnolla.
7) Kiehauta kerma, ja lisää suklaa kerman joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
8) Vaahdota voi ja sekoita vähitellen suklaa-kermaseoksen joukkoon.
9) Lisää portviini täytteeseen. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan tarvittaessa. Lisää kostutusta varten siirappi portviinin joukkoon.
10) Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla, puolita kakku ja asettele pohja kakkuvuokaan.
11) Kostuta kakkupohja, ja laita puolet täytteestä pohjan päälle. Nosta kakun kansi päälle, ja kostuta lopulla liemellä. Kaada loppu täyte kakun päälle ja ripottele suklaarouhe pinnalle.
12) Peitä hyvin kelmulla ja anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön, sillä vain huoneenlämpöisenä sen täyteläinen maku ja rakenne tulee esiin. Lisukkeeksi sopii erinomaisesti vaniljalla maustettu kermavaahto
- keltaisentalon
- Tonttuoppilas
- Viestit: 56
- Liittynyt: 11 Marras 2012, 10:01
- Viesti:
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
Onpas tosi monta tosi herkullista ohjetta!! Meillä on suosikiksi nousseet After Eight muffinssit!!
- White Christmas
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 1557
- Liittynyt: 12 Marras 2008, 14:50
- Paikkakunta: Vieremä
Re: White Christmasin suklaisia ohjeita
VALKOSUKLAA KAAKAO
60g Valkosuklaata
2dl maitoa
50g Wienernougat crush-rouhetta
ripaus kanelia
Paloittele valkosuklaa. Kaada maito kattilaan, ja kuumenna maito.
Ota kattila levyltä ja lisää suklaa ja kaneli. Sekoita voimakkaasti, kunnes suklaa on sulanut. Voit nostaa kattilan tarvittaessa vielä hetkeksi levylle, mutta käytä mietoa lämpöä.
Koristele juoma kermavaahdolla, sekä ripottele pinnalle Wienernougat-rouhetta.
60g Valkosuklaata
2dl maitoa
50g Wienernougat crush-rouhetta
ripaus kanelia
Paloittele valkosuklaa. Kaada maito kattilaan, ja kuumenna maito.
Ota kattila levyltä ja lisää suklaa ja kaneli. Sekoita voimakkaasti, kunnes suklaa on sulanut. Voit nostaa kattilan tarvittaessa vielä hetkeksi levylle, mutta käytä mietoa lämpöä.
Koristele juoma kermavaahdolla, sekä ripottele pinnalle Wienernougat-rouhetta.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 31 vierailijaa