Joulun paras hetki?

Tunnelmallisten joulukeskusteluiden kotipesä.
Vastaa Viestiin
Avatar
Katikki
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3249
Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30

Joulun paras hetki?

Viesti Kirjoittaja Katikki » 12 Loka 2014, 18:43

Joulun paras hetki ennen joulua on mulle joulunalusaika. Kaikki valmistelut, suunnittelut, touhuamiset, kodin koristeleminen, kuusen osto, lahjojen hankinta jne. Jouluaattohan kestää vain 24 tuntia, mutta tämä ihana jouluun valmistautuminen voi kestää vaikka kuinka monta viikkoa, ah! :woohoo:

Mutta ehkä kuitenkin kaikkein paras hetki joulussa on aattoilta, kun kaikki pakolliset kuviot on takana päin, ruuat on pakattu kylmään, astianpesukone vielä hyrisee viimeisiä tiskejä ja jouluvieraat on saateltu kotimatkalle ruokanyssyköiden ja lahjojen ja joulutoivotusten kanssa.

Silloin saa vaihtaa päälle uuden yöpuvun, ottaa esille uuden lahjakirjan, käydä laittamassa kinkkuvoileivän ja kaataa lasiin punkkua, konvehtirasia käden ulottuville ja asettautuminen omaan lempipaikkaan sohvalle. Ympärillä koko joulun tunnelmallisuus, hyvät tuoksut, jjoulukuusen pehmeä valo, vatsassa lievä pallotus ja mielessä tyytyväisyys siitä että jälleen onnistuimme rakentamaan rakkaillemme ihanan joulun :kynde:

Tästä ei paremmaksi mun joulu mene, ennenkuin seuraavan lokakuun alussa, jolloin koko ihana rumba alkaa alusta!

Avatar
shara
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1803
Liittynyt: 22 Marras 2013, 15:36

Re: Joulun paras hetki?

Viesti Kirjoittaja shara » 12 Loka 2014, 19:12

Mulle paras hetki on aatonaattoilta. Se viimeinen hetki, kun käy nukkumaan. Kaikki on valmista ja aamulla saa herätä jouluun. Silloin koko ihana joulu on vielä edessä, mutta kaikki askareet on tehty, ei tarvitse kuin antaa joulun tulla. :see:

Avatar
miimuski
Vanhempi Tonttu
Vanhempi Tonttu
Viestit: 483
Liittynyt: 07 Marras 2011, 11:40
Paikkakunta: Iittala/Hämeenlinna

Re: Joulun paras hetki?

Viesti Kirjoittaja miimuski » 13 Loka 2014, 14:45

Juu aatonaaton ilta täälläkin paras hetki kun pääsee rentoutuu kun kaikki on tehty valmiiks ja lapset saatu nukkumaan. Kynttilöitä, glögiä, joulutorttuja ja suklaata miehen kanssa ja kietoudutaan lämpöiseen huopaan ja katsellaan jokin jouluinen leffa ennen nukkumaan menoa.

Avatar
athella
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 2134
Liittynyt: 04 Heinä 2009, 15:43
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Joulun paras hetki?

Viesti Kirjoittaja athella » 13 Loka 2014, 18:23

Mun mielestä paras hetki taitaa olla aattoaamu, kun tehdään viimeisiä valmisteluja ja ruokia, samalla telkkarissa pyörii Joulupukin kuumalinja. Tykkään siitä valmistelusta ja laittamisesta. Joulurauhan julistukseen mennessä kaikki on valmista ja sen jälkeen joulusaunaan. Tuo aattoaamu on aivan ihanaa aikaa. Silloin tietää, että on joulu. :jee:

Avatar
mams
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 45
Liittynyt: 02 Heinä 2014, 23:41

Re: Joulun paras hetki?

Viesti Kirjoittaja mams » 13 Loka 2014, 22:28

Yhtä parasta en pysty sanomaan mut parhaat on se kun näkee pienen lapsen lahja kasan keskellä availemassa paketteja niin onnellisena ja se kun illalla katotaan jotain joulu elokuvaa juodaan glögiä, syödään herkkuja ja kynttilän valossa tietenkin :laav:

AdiraGee
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3296
Liittynyt: 28 Elo 2007, 13:37
Paikkakunta: E-Karjala

Re: Joulun paras hetki?

Viesti Kirjoittaja AdiraGee » 14 Loka 2014, 11:55

Juu aatto kyllä moninaisine perinteineen sykähdyttää, ja tykkään myös valmisteluista, mutta näin aikuisiällä olen oppinut myös arvostamaan kiireetöntä joulupäivää, jolloin voi nauttia joulun antimista aattoa paljon levollisemmin.
En osaa siis nimetä yhtä selkeää suosikkia. Joulu kokonaisuudessaan on aika ihana! :inlaav:

Avatar
Kultasiipi
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 719
Liittynyt: 10 Touko 2012, 21:00

Re: Joulun paras hetki?

Viesti Kirjoittaja Kultasiipi » 14 Loka 2014, 11:57

Lapsena paras hetkihän oli se kun pukki tuli/joku löysi lahjakätkön kuistilta.
Nykyisin se on minullekin aattoaamu ja toisaalta myös aattoilta.

Aattoaamusta joulu kunnolla alkaa, on hämärää, kuusi loistaa pimeyden keskellä, talossa tuoksuu joulu (eli kinkku :lol:) ja jouluradio soi hiljaa taustalla. Tulee pukin kuumalinja, joku hääräilee keittiössä, kaikki ihana on vasta alussa.

Aattoiltana on taas ihana jouluinen päivä takana, tunnelmavalaistus on sama, käsissä ehkä joku kiva joululahjaleffa tai kirja, hieman jouluherkkuja lisää. Joululaulut soi taustalla. Oikeestaan aika samanlainen kuin se aamu, mutta välissä on vaan tapahtunut kaikki se mistä joulu tunnetaan meillä, ruoka, lahjat, jouluvierailut… ja sitten illalla olotila on aika ähkyinen ku on syöny koko päivän :lol:

Avatar
Martta
Tonttuoppilas
Tonttuoppilas
Viestit: 60
Liittynyt: 18 Joulu 2013, 21:54

Re: Joulun paras hetki?

Viesti Kirjoittaja Martta » 14 Loka 2014, 22:41

Niitä on kyllä monta.. :laav: Mutta ehkä se kaikista paras hetki on kuitenkin viime vuosina ollut se, kun ollaan jouluaattona alkuillasta saunassa ja lapsilla alkaa jo olla kiire pois. Tonttu on meillä perinteisesti vieraillut juuri samaan aikaan, kun olemme olleet saunassa. :see:

Kuitenkin lapset jaksavat odottaa pisimpään saunovaa äitiäkin, kun heille on otettu jouluisia herkkuja saunalle mukaan ja saavat niitä napostella odotellessaan. Itse haluaisin tätä hetkeä venyttää, koska lapsetkin ovat niin riemuissaan ja ilo paistaa heidän silmistään. Höpöttelevät ihania ja ovat täpinöissään. Mutta viimein sitten menemme sisälle ja lapset huomaavat, että tonttu on käynyt. Se hetki on aina yhtä riemastuttava ja saa äidille tipan linssiin joka kerta :inlaav:

Avatar
Konvehti
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3498
Liittynyt: 04 Loka 2013, 12:28
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: Joulun paras hetki?

Viesti Kirjoittaja Konvehti » 15 Loka 2014, 10:05

Vaikea valita joulun paras hetki. Toisaalta se, kun lapset ovat saaneet joulutodistukset ja tullaan koulusta kotiin syömään riisipuuroa. Siitä se joululoma alkaa. Tai sitten aattoaamu, kun katsellaan joulupukin kuumaa linjaa kuusen kynttilöiden katveessa. Tai sitten aattoilta, kun saa pyjama päällä konvehteja syöden katsoa uutta leffaa. Tai sitten joulupäivä, kun saa ihan vain lökötellä koko päivän ja lukea uutta kirjaa. Joulussa kaikki on parasta! :inlaav:

-Mirka-
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 684
Liittynyt: 29 Marras 2009, 12:34

Re: Joulun paras hetki?

Viesti Kirjoittaja -Mirka- » 15 Loka 2014, 11:17

Paras hetki joulussa on aatonaattoilta, kun se kutkuttava ihanuus on vielä edessä ja kuitenkin kaikki on jo valmiina. Aattoilta on sitten jo haikea, se ihanuus on vuodeksi taas mennyt- onneksi sen odottamisen ja valmistelun voi aloittaa jo hyvissä ajoin ja nauttia siitä ihanasta odotuksesta ja laittamisesta :inlaav:

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Joulukeskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa