Joulupöydän laatikot
- athella
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 2134
- Liittynyt: 04 Heinä 2009, 15:43
- Paikkakunta: Järvenpää
Re: Joulupöydän laatikot
Me imellytettiin perunalaatikko tällä kertaa saunassa. Laatikko imeltyy paremmin lämpimässä (mies oli lukenut, että sellainen 50-70 astetta on sopiva lämpötila imeltämiseen), joten pidettiin saunaa päällä ja tulihan muuten hyvää!
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 4984
- Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42
Re: Joulupöydän laatikot
................................
- Unico
- Joulumuorin aputonttu
- Viestit: 2082
- Liittynyt: 10 Marras 2007, 11:19
Re: Joulupöydän laatikot
Mulla jäi lanttulaatikkoon siirappi laittamatta. Noo maistui se silti ihan hyvältä, mutta sen huomasi. MAksalaatikko onnistui hyvin vaikka sovelsin ja säädin niin oli hyvää
- kanelitähti
- Tonttu
- Viestit: 167
- Liittynyt: 03 Joulu 2013, 17:02
Re: Joulupöydän laatikot
Lanttulaatikossa oli liikaa valkopippuria. Tai ainakin siinä vuoassa, mitä syötiin aattona Pakastimessa on vielä pari pientä vuokaa sekä porkkanaa että lanttua. Jos loppiaisena ne sulattaisi...
- tonttu76
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 4536
- Liittynyt: 25 Syys 2015, 13:43
- Paikkakunta: Pohjois-savo
Re: Joulupöydän laatikot
Itse teen porkkana- ja lanttulaatikot jo hyvissä ajoin ja aatton aattona otan sulamaan. Aattona voi lisäys ja lämmitys uunissa.
- Kiisa
- Tonttu
- Viestit: 161
- Liittynyt: 12 Syys 2013, 11:47
Re: Joulupöydän laatikot
Yritin tehdä kolmatta kertaa imellettyä perunlaatikkoa aitoperinteiseen tapaan niin, että siirappia ei lisättäisi. Mutta ei onnistu, pitää ehkä nyt vain myöntää, että kaatikko tarvitsee sen siirappitujauksen, että se olisi omaan makuuni sopivan makeaa ja oikean makuista.
Hyvää kyllä tuli, siis siirapin jälkeen.
Hyvää kyllä tuli, siis siirapin jälkeen.
- Katikki
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3249
- Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30
Re: Joulupöydän laatikot
Muut laatikot tuunaan Saarioisten laatikoista, mutta kunnollista imellettyä perunalaatikkoa ei oikein saa valmiina. Tää on myös työläin laatikko tehdä. Lisäksi olen kuullut että sen rakenne muuttuisi pakkasessa vähän, en ole itse kylläkään kokeillut koskaan. Aiemmin tein itse alusta lähtien, mutta viime vuosina olen ostanut pakastettua (!) imellettyä perunalaatikkoainesta, josta on tullut oikein hyvää. Tosin sitäkin maustan vähän siirapilla. Tärkeintä on kuitenkin että tekee seoksesta riittävän löysää, jättää vuokaan riittävästi kuohuntavaraa ja paistaa pitkään matalassa lämpötilassa, vähintään kolme tuntia. Silloin laatikosta tulee samettista, hyvin tummaa ja ihanan imelää. Ja sen kuuluu olla niin löysää että se valuu lautasella!!
-
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 4984
- Liittynyt: 18 Syys 2007, 12:42
Re: Joulupöydän laatikot
.....................................
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 4962
- Liittynyt: 07 Syys 2007, 17:30
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Joulupöydän laatikot
Kokeilin viime jouluna Lidlin kotimaisia Jouluaitta-nimikkeellä myytäviä laatikoita ja ne olivat minusta yllättävän hyviä. Perunalaatikon teen aina itse, mutta lanttu- ja porkkanalaatikko Lidlin versiona oli sangen maistuvaa
- Katikki
- Joulupukin aputonttu
- Viestit: 3249
- Liittynyt: 30 Syys 2014, 19:30
Re: Joulupöydän laatikot
Kiitos vinkeistä, pitääpä testata!
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 42 vierailijaa