Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Jaa täällä omat joulunajan ruoka-ohjeesi ja inspiroidu hyvistä ja herkullisista ideoista!
Vastaa Viestiin
Avatar
katinka
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 947
Liittynyt: 23 Elo 2007, 13:33

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja katinka » 12 Loka 2008, 18:08

juu voi poistaa jos sen ns kuoren haluaa, sitten silloin loppuvaiheessa . kun siis neste on imeytynyt, kannattaa lisärapeutta tehä ripauksella korppujauhoa. niin kuin laatikoihin laittais.

pipsa-poro
Yli-Tonttu
Yli-Tonttu
Viestit: 616
Liittynyt: 24 Elo 2008, 17:03
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja pipsa-poro » 12 Loka 2008, 18:12

Joulutähti kirjoitti:Minäkin kaipailisin ylipäätänsä vinkkejä riisipuuron keittämiseen. Ekaa kertaa suunnitelmissa viettää aatto omassa kodissa ja näin ollen sitä joutuu sitten itse puuron keittämään, vaikken siitä yhtään tykkääkään...Hassu tapa joka näköjään pitää omaan kotiinkin tuoda, vaikka yleensä yökkäillen sitä on syöty. Mutta ehkä se joulu ei muuten tule :D
Pipsa-poro :poroo: tekee riisipuuron liedell ja vain ohraryynipuuron uunissa.

Risella-paketin kyljess on selkee ohje keittelyyn, jos vain mahdollista, tee teflonpintaisessa kattilassa, ei pala pohjaan :wink:

Ikivanha keittovinkki, sulata nokare rasvaa ensin kattilassa, niin ei taatusti pala pohjaan.. :)

Avatar
Meli
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1569
Liittynyt: 24 Elo 2007, 09:20
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja Meli » 12 Loka 2008, 18:47

Liedellä teemme tietenkin, jotenkin uuni tuntuu oudolta :shock: .

Avatar
Joulutähti
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 2627
Liittynyt: 24 Elo 2007, 07:06

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja Joulutähti » 12 Loka 2008, 18:48

Sarppa kirjoitti:PS. Joulutähti: se puuro alkaa yllättäin maistua hyvältä sitten kun sitä alkaa tekemään itse :lol:
Uskoiskohan tuota... :mrgreen:

Joka tapauksessa aion puuron tehdä, ja tuo uuniversio alkoi kiinnostamaan, kun on semmoinen sopiva kannellinen vuokakin olemassa :) Kiitokset kaikille vinkeistä, kerron sitten aaton jälkeen, että minkä valmistustavan valitsin ja miten kävi :D

Avatar
nonna
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 2757
Liittynyt: 23 Loka 2007, 12:47
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja nonna » 13 Loka 2008, 08:14

Meillä syötiin eilen iltapalaksi uuniriisipuuroa, ja oli namia. Ukko laittoi omatoimisesti kanelisokeria pinnalle, kun kuulemma tuli niin jouluinen olo :wink:
Meillä menee kumpikin, ehkä kuitenkin tuo uunipuuro on se suosikki, siitä tulee vain niin hyvää, ja kun joulun kunniaksi se tekee vielä täysmaitoon ja antaa hautua matalalla lämmöllä yön yli uunissa :laav:

jouluhortensia
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1826
Liittynyt: 05 Marras 2007, 13:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja jouluhortensia » 13 Loka 2008, 09:50

Yök uunipuuro :(
Hellalla puuro keitettynä on tosi herkkua :razz:

jouluhortensia
Joulumuorin aputonttu
Joulumuorin aputonttu
Viestit: 1826
Liittynyt: 05 Marras 2007, 13:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja jouluhortensia » 13 Loka 2008, 10:21

Yök uunipuuro :(
Hellalla puuro keitettynä on tosi herkkua :razz:

Mimmi
Tonttu
Tonttu
Viestit: 215
Liittynyt: 08 Loka 2008, 09:02

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja Mimmi » 13 Loka 2008, 10:44

Joulupuuron haudutan liedellä rasvaiseen maitoon tosi pienellä lämmöllä. Kestää pitkään, mutta ei pala pohjaan ja hyvä tulee. Uunipuuroa tulee tehtyä muuten. Mitä teillä on muuten lisukkeena joulupuuron kanssa? Minä teen yleensä soppaa sekahedelmistä, luumuista tai rusinoista.

AdiraGee
Joulupukin aputonttu
Joulupukin aputonttu
Viestit: 3296
Liittynyt: 28 Elo 2007, 13:37
Paikkakunta: E-Karjala

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja AdiraGee » 13 Loka 2008, 10:48

Jaa-a, ajattelin olla niin kerettiläinen että teen joulupuuronkin riisihiutaleista. Lorautan vaan sekaan pikkaisen kermaa, niin tulee tavallista täyteläisempi maku. Meillä joulupuuro syödään aamupalalla, joten 1-1½ tunnin odottelu tuntuisi kohtuuttomalta.
Ohrapuuroa olen kyllä tehnyt uunissa. Voisikin tässä joku päivä laittaa kun lämmittää hellaa. (Meillä on pikkuinen uuni puuhellan yhteydessä). Ohrapuurossa on vaan se yksi vika... :oops: Yleensä "perästä kuuluu" :oops:

Avatar
Susanne
Tonttu
Tonttu
Viestit: 136
Liittynyt: 15 Syys 2008, 11:12
Paikkakunta: Kittilä
Viesti:

Re: Riisipuuro: uunissa vai liedellä?

Viesti Kirjoittaja Susanne » 13 Loka 2008, 10:57

Liedellä on tullut keiteltyä riisipuuro, mutta nyt kyllä täytyy kokeilla uuniversiona :lol:

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ruokaohjeet + kattaukset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 0 vierailijaa